První červencový den Sony oznámila akvizici nizozemského studia Nixxes Software, které se specializuje na porty her pro počítače a konzole. V posledních letech spolupracovalo Nixxes Software zejména se Square Enix - Marvel's Avengers, Deus Ex: Mankind Divided a série Tomb Raider. Jim Ryan, generální ředitel Sony, v novém rozhovoru pro Famitsu potvrdil, že vývojáři z Nixxes Software pomohou s vydáním dalších PlayStation exkluzivit na PC.

Šéf Sony přiznal snahu přinést na PC další hry. Záměr je ale teprve v počáteční fázi a všichni se těší na spolupráci s Nixxes, jež pomůže v této oblasti. Z toho důvodu se Nixxes připojuje k divizi Technology, Creative & Services Group v PlayStation Studios. Tato divize nevyvíjí vlastní hry, ale podporuje jiné týmy.

Sony na PC vydala zatím dvě hry: v loňském roce akční RPG adventuru Horizon Zero Dawn od Guerilla Games i s rozšířením Frozen Wilds a letos Days Gone od Bend Studio. V poslední době se mluví o Uncharted 4 - hra se letos v květnu objevila v prezentaci Sony.