16 měsíců není doba, za kterou lze zapomenout na prázdniny, kdy se spousty lidí procházeli po ulicích se svými chytrými telefony v rukou. Mluvím o spuštění Pokémon Go, jenž vyvolal velký povyk téměř u všech hráčů. Ale u koho by nevyvolal? Snad každé dítě 90. let a možná i spousta mladších si vzpomene na sledování alespoň jednoho dílu z anime. Někteří si pamatují i na sběr kartiček a hráči vlastnící konzoli od Nintenda snad alespoň jednu hru s Pokémony někdy hráli.

Ale zpět k Pokémon Go, zejména k jejím vývojářům ze studia Niantic. Studio v době vydání již mělo na kontě jednu hru s názvem Ingress, která staví na podobném principu. Chodíte v reálném světě a bojujete proti nepřátelskému klanu na stanovištích. Nutno podotknout, že stanoviště v obou hrách „stála“ na stejných místech a nic se nezmění ani u jejich třetí hry Harry Potter: Wizards Unite, která zatím nemá datum vydání. A pravděpodobně kvůli vývoji této hry se Niantic rozhodl vydat zajímavou zprávu.

Hledá nové zaměstnance do všech svých poboček, zejména vývojáře. Lze předpokládat, že následující rok bude pro všechny hry velmi zajímavý, možná se dočkáme i velkých vylepšení a vydání již zmiňované hry na motivy světa Harryho Pottera. Vývojáři slibují, že vše se dozvíme v následujících týdnech.

A otázka na závěr. Jak moc vás bavil Pokémon Go? A těšíte se na novou hru od Nianticu? Své názory a prožitky nám můžete sdělit v diskuzi pod článkem.