Vzhledem k rostoucím nákladům na výrobu her opouštění ve Square Enix od vlastnictví studií, ponechat si chtějí několik týmů a do nich investovat dostupné prostředky, stejně tak se zaměřit na spolupráci s nezávislými týmy třetích stran.

Prioritou pro Square Enix je snížit investiční rizika. Ta byla dle dřívějších vyjádření vysoká zejména u západních studií. Proto se firma zbavila Crystal Dynamics, Eidos Montreal a Square Enix Montreal a prodala tyto týmy i se značkami (jako Tomb Raider, Deus Ex, Thief nebo Legacy of Kain) za 300 milionů dolarů Embracer Group.

„Chci najít způsoby, jak přidělovat kapitál studiím, která nám umožní větší flexibilitu,“ řekl prezident Yosuke Matsuda. To je v souladu s postupným snižováním počtu zaměstnanců.

Jak víme z dřívějška, ve Square Enix hodlají investovat do blockchainu. O tomto záměru ale nepadlo jediné slovo. Prezident před investory akorát slíbil, že další podrobnosti odhalí v budoucích oznámeních.

Připomeňme, že Square Enix nedávno oznámila ukončení provozu neúspěšné akce Babylon's Fall od PlatinumGames. Mezitím se vydavatel připravuje na uvedení her Forspoken a Crisis Core Final Fantasy VII Reunion. První dorazí v lednu 2023 a druhá už 13. 12. 2022.