Dobré ráno. First-person střílečka Star Wars od Respawnu bude mít nejspíš multiplayer. Zase zrušeny předobjednávky Skull and Bones. Více vývojářů pro AC: Mirage. Téměř plnohodnotné Gran Turismo 7 na PS VR2.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Od čtvrtka 26. 1. 2023 se začne Factorio prodávat dráž. Autoři zohledňují míru inflace od vydání na Steamu v roce 2016 a navýší cenu z 30 na 35 eur.

- Neoznámená first-person střílečka Star Wars od Respawnu by mohla obsahovat multiplayer. Vyplývá to z nabídky práce na post Senior Gameplay Software Engineer. Bod byl poté z inzerátu odstraněn.

- V Bluepoint Games pod Sony usilovně pracují na dalším projektu. V současné době nevíme, co přesně autoři remaku Demon's Souls z roku 2020 kutí. Už dříve se ale zástupci studia nechali slyšet, že je to ambiciózní projekt. Peter Dalto, vedoucí technologického oddělení, teď nabízí propuštěným zaměstnancům z různých společností místo v Bluepoint Games, hledá zejména renderovací programátory.

- Jelikož Skull and Bones nemá stanovené datum vydání, tak už není možné hru předobjednat na PlayStation Store. Hráči také hlásí, že jim byly automaticky vráceny peníze za předobjednávku.

- Už zítra, 24. 1. 2023, na PlayStation 5 a PC vychází Forspoken. Příchod nového akčního RPG od Square Enix připomíná krátký trailer s úryvky od magazínů.

- Firma Owlcat Games oslavuje milion prodaných kusů hry Pathfinder: Wrath of the Righteous. Ta vyšla v září 2021 a letos v březnu dorazí první ze tří DLC druhé sezóny. Jmenuje se The Last Sarkorians a přinese nového společníka do party a novou hratelnou třídu.

- Už je dostupné předběžné stažení Dead Space remaku pro Xbox Series X/S. Verze pro PlayStation 5 a PC budou dostupné od 25. 1. (od 5:00 našeho času).

- Ubisoft potvrdil zrušení projektu Q. Mělo jít o týmovou arénovou střílečku, grafika připomínala Fortnite. Kotaku mezitím informuje, že týmy z Project Q a dalších zrušených projektů byly přesunuty na Assassin's Creed: Mirage. Přitom Project Q měl podle některých vývojářů vypadat velmi slibně.

- S headsetem PlayStation VR2 si budete moci užít téměř celý obsah v Gran Turismu 7. Jediné, co ve virtuální realitě nebude dostupné, tak je režim rozdělené obrazovky, což dává smysl. Upgrade pro PS VR2 bude majitelům Gran Turisma 7 na PS5 dostupný zdarma.

- Redfall má pro Xbox Series X/S stát 79,99 eur. Upgrade na Deluxe Edition potom 29,99 eur. Cenu vyzradil insider Billbil-Kun. Samozřejmě platí, že v den vydání bude hra dostupná v Game Passu pro PC a Xbox.

- Čínský Tencent přichází s hrou, která viditelně vykrádá World of Warcraft.