Dobré ráno. Blíží se odhalení nového Need for Speed. Dnes uvidíme gameplay trailer z remaku Dead Space. Tvůrci Halo mají přecházet na Unreal Engine 5. Ubisoft chystá tajemnou kooperativní střílečku.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Fanoušci Cyberpunku 2077 podepisují petici za vytvoření druhého příběhového rozšíření, které dříve CD Projekt RED sliboval. Hráči jsou zklamáni, že Phantom Liberty (vyjde příští rok) bude jediným velkým příběhovým rozšířením. Petici podepsalo více než 12 tisíc lidí se vzkazem, že si komunita Cyberpunku 2077 zaslouží druhou expanzi.

- Unikly další screenshoty z testování Diabla 4. Ukazují tvorbu hrdiny, počet aktů v kampani (6) a několik záběrů přímo z bitev. Na jednom obrázku je vidět možnost přeskočit kampaň. Screeny najdete například na segmentnext.com.

- Mnoho zdrojů má uvádět, že v 343 Industries už nebudou používat interní Slipspace Engine, ale přejdou na Unreal Engine 5, informuje novinář Jeremy Penter na Twitteru. Podle něj už je rozhodnuto a Halo určitě přechází na Unreal. Vypadá to, že v 343 Industries dochází k větším změnám společně s odchodem několika klíčových lidí, včetně hlavního inženýra stojícího za enginem Slipspace.

- Studio Crystal Dynamics skrz průzkum zjišťuje, co by si fanoušci Legacy of Kain nejvíce přáli, kdyby se tahle série měla vrátit. Průzkum se ptá, zda byste raději restart, remake, remaster nebo pokračování. Dále co vás na upírských hrách zaujalo, stejně tak jaké platformy preferujete. Průzkum můžete sami vyplnit zde.

- Blíží se oznámení nového Need for Speed. Na sociálních sítích série a studia Criterion Games proběhla změna loga a hlavního obrázku. Podle informací insidera Toma Hendersona se má hra jmenovat NFS Unbound a vyjít 2. 12. 2022 na PC, PS5 a Xbox Series X/S. První trailer má mít prý 90 sekund. Dle něj má také 13. 10. začít uzavřený playtest.

- Dnes v 17:00 bude mít premiéru gameplay trailer z remaku Dead Space. Sledovat ho můžete třeba na YouTube.

- Dakar Desert Rally dnes na Epic Games Store nevyjde. Pouštní závody byly pro tuto platformu odloženy kvůli implementaci a certifikaci cross-playe mezi EGS a Steamem. Hra má na EGS vyjít o několik týdnů později.

- Společnost Fandom, která zdarma hostuje wikiweby, od Red Ventures koupila Giant Bomb, GameSpot, MetaCritic, GameFAQs, Comic Vine, Cord Cutters News a TV Guide.

- Ubisoft otevřel registrace do uzavřeného playtestu tajemného Project U. Jedná se o nový koncept kooperativní střílečky, kde se mnoho hráčů spojí, aby zvítězili nad drtivou hrozbou. Testovat se bude pouze na PC a připojit se mohou hráči z vybraných regionů, nás se netýká.

- 15. 10. 2022 opustí Xbox Game Pass další hry, včetně Sable.

  • Echo Generation (konzole, PC, cloud)
  • Bloodroots (konzole, PC, cloud)
  • Ring of Pain (konzole, PC, cloud)
  • Into the Pit (konzole, PC, cloud)
  • The Good Life (konzole, PC, cloud)
  • Sable (konzole, PC, cloud)