Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši rubriku Stručně. Přinášíme vám to nejzajímavější z herního světa v jenom článku - v době léta v nepravidelném formátu.

- Vrátí se PlayStation Home? Virtuální sociální prostor z doby PS3 by se mohl objevit na PlayStationu 5. Zatím jsou to ale pouze spekulace odvíjející se od registrace ochranné známky Sony. Ta byla zaregistrována 21. 7. 2021 a má platnost do 1. 10. 2028. Neoficiálně se mluví o spuštění PS Home v PlayStation VR 2.

- Studio Team Asobi (autoři Astro’s Playroom) začalo najímat vývojáře pro novou 3D akci, která nabídne kreativní situace, jež budou muset hráči překonat, a zábavné prvky.

Přečtěte si také: Sony předčasně odhalila srpnové hry pro PS Plus

- Kooperativní akce Warhammer Vermintide 2 funguje lépe na PlayStationu 5. Titul obdržel aktualizaci pro PS5. Hra díky ní běží v rozlišení 1440p při 60 snímcích za sekundu.

- EA Sports mají reagovat na překvapivý krok Konami a budoucnost série FIFA také směřovat jako free-to-play hru s podporou cross-play. Známý insider Donk, jenž se specializuje na Electronic Arts, tvrdí, že k tomu dojde u FIFA 23, tedy v příštím roce.

- To Shadow of the Tomb Raider běží nyní lépe na obou nových generací konzolí. Patch s číslem 2.01 umožňuje zahrát si při 60 snímcích za sekundu v rozlišení 4K na PlayStationu 5 a Xboxu Series X. Dříve bylo 60fps na Xboxu možné díky FPS Boostu.

- Grand Theft Auto 5 opět zmizí z Xbox Game Passu. Gangsterská akce od Rockstaru se do předplatného vrátila v dubnu letošního roku. Nyní to vypadá, že koncem tohoto měsíce (nebo začátkem srpna) bude z Xbox Game Pass opět odstraněna. Současně dojde k odstranění her The Touryst, Undermine a It Lurks Below.

Přečtěte si také: Střílečka Hell Let Loose nabídne tvrdé boje na západní i východní frontě

- Coryho Barloga, tvůrce God of War, překvapilo obrovské tetování fanouška posledního dobrodružství Krata. Fanoušek, na Redditu známý jako Mitniftus, si nechal potetovat obě nohy – tetování se skládá z prostředí a hlavních hrdinů. Práce trvala zhruba dva roky.

- První týden prodejů to F1 2021 ještě nevyšlo, ale po druhém týdnu je na prvním místě nejprodávanějších her ve Velké Británii. Závody od Codemasters si pozici prohodily s The Legend of Zelda: Skyward Sword HD. Na třetím místě za minulý týden je Ratchet a Clank: Rift Apart. Následuje FIFA 21, Mario Kart 8 Deluxe, Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Animal Crossing: New Horizons, Minecraft (Switch), GTA 5 a Super Mario 3D World + Bowser’s Fury.

- Na Steamu zase první dvě příčky obsadil MMORPG titul New World v rámci předobjednávek. Další pořadí: RimWorld - Ideology, F1 2021, Valve Index VR Kit, GTA 5, Red Dead Redemption 2 (sleva 33 %), Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin, Death's Door a Days Gone (sleva 20 %).

- Steam Deck od Valve cílí minimálně na 30 snímků za sekundu. 30fps považuje Valve za hranici hratelného titulu. Pro lepší výdrž baterie bude možné zapnout omezovač FPS.

- Mortal Kombat 11 se oficiálně řadí mezi nejprodávanější bojové hry na světě. Poslední díl brutální bojovky od studia NetherRealm prodal více než 12 milionů kusů a celá série se dostala na 73 milionů kopií. Tvůrci se také pochlubili úspěchem mobilního Mortal Kombatu. Bezplatná hra zaznamenala 138 milionů stažení.

- Uzavřenou betu New World o víkendu hrálo současně 200 tisíc hráčů, uvádí Steam. Tím se ambiciózní MMORPG od Amazonu dostalo daleko před hry jako Rust, Team Fortress 2, Rainbow Six Siege, Warframe a Path of Exile.

- Aktualizace Los Santos Tuners přinesla do GTA Online nejen nová auta a aktivity, ale také řadu easter eggů. Ve hře najdeme odkazy na film Terminátor (během mise Access Point se ocitneme na filmovém place a můžeme potkat NPC podobnou režisérovi Jamesi Cameronovi a několik dalších postav, včetně Sarah Connorové a samotného Terminátora), odkaz na anime Initial D, Toyotu Supru z Rychle a zběsile nebo Ford Focus RS Kena Blocka.