Dobré ráno. Tajemná hra Silent Hill: The Short Message. Netflix otevírá nové videoherní studio. Lovecká hra od autorů Dynasty Warriors a EA. Dying Light 2 chce modifikace i na konzolích. Take-Two přestává financovat hru tvůrců Outriders.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Blíží se konec spekulací o nové Silent Hill hře? Jihokorejská komise věkově ohodnotila dosud neoznámený Silent Hill: The Short Message. Vydavatelem tajemného titulu je UNIANA, jež v Koreji pravidelně vydává hry společnosti Konami. Hra je označena jako CC-NV-220825-001, přičemž CC-NV se používá u her pro konzole. Dle neoficiálních zpráv je ve vývoji hned několik Silent Hill her, včetně remaku od Bloober Teamu.

- Netflix ve Finsku otevírá studio zaměřené na vývoj videoher. Tým vede Marko Lastikka, který byl dříve vedoucím společnosti Zynga v Helsinkách. Jde o první videoherní studio, které Netflix vytváří od nuly. V Helsinkách už Netflix vlastní Next Games.

- Ta tajemná hra od Koei Tecmo, Omega Force (autoři Dynasty Warriors) a Electronic Arts se jmenuje Wild Hearts. Představena bude ve středu a my už dnes víme, že půjde o loveckou akci, něco ve stylu Monster Hunter. Těšit se máme na epické dobrodružství zasazené do fantasy světa inspirovaného feudálním Japonskem.

- Pozor, 30. 9. tohoto roku budou vypnuty servery off-road závodů OnRush. Poté už nebude možné hrát multiplayer tohoto titulu od Codemasters, dělali na něm bývalí tvůrci DriveClubu. Po uzavření serverů bude stále možné hrát kampaň.

- V Techlandu pracují na tom, aby moddeři na PC měli přístup k nástrojům, které používají sami vývojáři v polském studiu při vývoji Dying Light 2. V budoucnu by také rádi umožnili implementaci PC modifikací do konzolových verzí.

Přečtěte si další zajímavé články:

- Forza Horizon 5 bude zřejmě podporovat DLSS. Open-world závody zmiňuje sama Nvidie v grafu, ale zatím není jisté, kdy se tak stane. Počkat si také musíme na informace, zda půjde o podporu nejnovější verze DLSS 3.

- Autoři atmosférické akce Scorn zopakovali několik důležitých detailů. Hra bude na šest až osm hodin a nejedná se o first-person střílečku, nýbrž o pohlcující atmosférický hororový zážitek. Když budete prozkoumávat celý podivný svět, tak se herní doba protáhne.

- Sony v traileru připomíná hodnocení pro The Last of Us Part 1. Na Metacritic má PS5 verze v průměru 89 bodů od novinářů a 5,9/10 od hráčů (průměr z 1233 recenzí). Brzy má hra dorazit na PC.

- Vydavatelství Take-Two (GTA, Mafia, Borderlands) informovalo polské studio People Can Fly (Bulletstorm, Outriders) o ukončení smlouvy ohledně financování hry s kódovým označením Project Dagger. Na plánech týmu by to ale nemělo nic změnit. Projektu Dagger vedení polské firmy nadále věří a hodlá na něm pracovat i bez Take-Two a vydat si ho sami, případně najít jiného vydavatele. Nyní se autoři soustředí na zdokonalení bojových herních systémů a přechod z Unreal Enginu 4 na Unreal Engine 5. Mezitím studio vyvíjí až sedm projektů a od roku 2024 chce vydávat jeden titul ročně.

- SocialPeta analyzovala mobilní trh za srpen a ve zprávě uvádí, že nejlepšími hrami za tohle období na App Store zůstávají stále Candy Crush Saga a Roblox, zatímco Coin Master a Lineage M si prohodily místa nejlépe vydělávajících her v Google Play, přičemž Coin Master se vyšvihl na první místo, zatímco Lineage M klesl na druhé. Hit Subway Surfers zase zaznamenal 19 milionů stažení z Google Play, což je o 2,7 procenta lepší než předchozí měsíc.

- Práce CD Projektu RED na Cyberpunku 2077 se vyplácí. Kyberpunkové akční RPG během víkendu přilákalo více než 136 tisíc současně hrajících hráčů na Steamu, což je více než měl kdy Zaklínač 3. Ten má rekord 103 329. Rostoucí popularity si tentokrát všiml Benji-Sales, jenž o tom informoval na Twitteru v sobotu odpoledne s výsledkem 104 827 hráčů pro Cyberpunk 2077. Během neděle ale počet ještě vzrostl.