Dobré ráno. Spekulace o survivalu od Blizzardu. Datum The Game Awards 2022. Úspěch bojovky MultiVersus. Bezplatný online víkend na PlayStationu. Otec Yakuzy sází na styl Quentina Tarantina.

- Čekáte, že během Gamescomu uvidíme něco nového, co chystá CD Projekt RED? Například next-gen upgrade Zaklínače 3 nebo expanzi pro Cyberpunk 2077? Tak radši nic nečekejte. PR ředitel Radek Grabowski na Twitteru potvrdil, že polští vývojáři na výstavu nejedou, aby ukázali nějakou hru. Ti pouze přejí ostatním tvůrcům mnoho štěstí při jejich prezentacích.

- The Game Awards 2022 má stanovené datum. Na vyhlášení nejlepších her roku, velkou show a nové trailery z připravovaných titulů se můžeme těšit 8. 12. Novinkou bude kategorii Nejlepší adaptace, jež ocení kreativní díla, která autenticky adaptují duševní vlastnictví videoher do jiných populární médií, jako jsou divadla, streamovací pořady, podcasty, romány a komiksy.

- Nepracujeme na hře Blade, zametá se spekulacemi Ubisoft poté, co herec Edwin Gaffney odstartoval vlnu domněnek, když na Instagramu sdílel fotku se svým kolegou Alexem Martinem. Mezi tagy pod příspěvkem byla slova „#mocap, #ubisoft a #ubisoftgames“. Na další fotce byla vidět klapka se slovem Marvel a jménem režiséra – Bassam Tariq. Dle všeho celá záležitost souvisí s novým filmem, jenž je plánovaný na listopad 2023. Ostatně, fanoušky zmátly zbraně. Dříve se mluvilo, že v Ubisoftu kromě Star Wars vzniká ještě nějaký projekt od Marvelu. Edwin svůj příspěvek z Instagramu smazal.

- Nová spekulace zužuje datum vydání Star Wars Jedi: Survivor. S hlavním hrdinou Calem Kestisem a jeho mechanickým parťákem BD-1 se nejspíš setkáme na konci února, případně začátkem března 2023. Tento termín uvádí mimo jiné novinář a insider Jeff Grubb.

- Bezplatná bojovka MultiVersus překonala hranici 20 milionů hráčů, veřejná beta byla před necelým měsícem.

- Jsou tady nové spekulace o survival hře od Blizzardu. Jez Corden z Windows Central v podcastu Xbox Two prozradil, že projekt se má podobat Ark: Survival Evolved a Falloutu 76. Označuje ho za pohádkovou survival hru, jež nabídne budování základny, obchodování (vaření lektvarů a jejich následný prodej ostatním hráčům) a stroje spojené s alchymií, téměř steampunkem. Boj má probíhat z pohledu první osoby, a kromě magie hráč využije luk a šípy. Corden měl vidět gameplay záběry před několika měsíci, nyní hra může vypadat jinak. Neví, kdy vyjde.

- Majitelé PlayStationu 4 a PlayStationu 5 nebudou o nadcházejícím víkendu potřebovat PlayStation Plus, aby si zahráli multiplayer u svých her. Sony pořádá bezplatný víkend. Láká mimo jiné na online hraní Grand Theft Auto 5, Call of Duty: Modern Warfare a Minecraftu.

- Zajímavé zprávy přicházejí také od vývojářů Genshin Impact. Poslední událost byla pro hráče dost náročná, ukázalo se totiž, že během Summertime Odyssey se utopilo 1,6 milionu hráčů.

- Toshihiro Nagoshi, otec série Yakuza, promluvil o hře, na které pracuje se svým novým týmem v Nagoshi Studio ve spolupráci se společností NetEase. Podle jeho slov půjde o titul nádechem podobný filmům Quentina Tarantina, tedy se spoustou násilí, ale také se zdravou dávkou humoru. Nagoshi nechce nabídnout příliš mnoho thrilleru nebo hororu.

- Pokud jste si plánovali v budoucnu koupit Project Cars nebo Project Cars 2, tak si pospěšte. Slightly Mad Studios oznámili, že z důvodu vypršení licencí na automobily a tratě se obě hry přestanou prodávat. Prodej prvního dílu končí 3. 10., druhého 21. 9. Jak vidno, EA nemá v plánu investovat peníze do obnovení licencí. Majitelům budou hry fungovat.