Dobré ráno. Hledá se mapa v Call of Duty: Modern Warfare 2. Xbox Series X/S je hodnější. S Crashem Bandicootem se prý setkáme hned dvakrát. Nathan Drake dostal občanku předčasně. Elden Ring bude mít deskovou hru od expertů.

- Microsoft upravil protipirátskou ochranu u Xboxu Series X/S. Po nové aktualizaci by už vaše konzole neměla vyžadovat přístup k internetu, abyste si zahráli hry, které máte na Blu-ray discích. Změny si máte všimnout zejména u her z Xboxu One. Nadále je ale nutné být online, když chcete hrát digitální verze a hry z Game Passu.

- Activision má chystat dvě nové hry s Crashem Bandicootem. Tvrdí to twitterový účet TheRealInsider, jenž se v poslední době proslavil řadou přesných úniků o velkých titulech (prokecl Assassin's Creed, vědel, kdy bude nový trailer na God of War: Ragnarök). Dříve se mluvilo o multiplayerové akci s hrdiny ze série a nové plošinovce.

- Nathan Drake dostal občanku předčasně! Naughty Dog o dva měsíce dříve oslavují 15. výročí hry Uncharted: Drake's Fortune, která vyšla 19. 11. 2007 pro PlayStation 3 v USA. V Evropě a Japonsku jsme si museli na akční adventuru počkat do 6. 12. téhož roku. Na narozeniny Nathana reagovala studia napříč PlayStation Studios i asijský účet PlayStationu. Tak tedy všechno nejlepší, Nathane. Snad se s tebou v budoucnu ještě setkáme.

- Navzdory tajemnému teaseru jsme se na Tokyo Game Show 2022 nedočkali oznámení nové hry od Kojima Productions. Prominentní insider TheRealInsider naznačuje, že Hideo Kojima si vše schovává na prosincovou akci The Game Awards.

- Z pracovních inzerátů studia Behaviour Interactive vyplývá, že tvůrci Dead by Daylight pracují na novém kompetentním multiplayerovém projektu se systémem vývoje postavy, inventářem, žebříčky, achievementy/trofeji, cross-play a herní ekonomikou. Behaviour nedávnou koupili tým Midwinter Entertainment, jenž má také ve vývoji neoznámenou hru.

- Experti na deskové hry ze společnosti Steamforged Games chystají Elden Ring! Po deskovkách ze světa Dark Souls, Resident Evil 2 nebo Horizon Zero Dawn se tak zkušení autoři pouštějí do nejnovějšího úspěchu studia FromSoftware. Do rozsáhlého, temného a nebezpečného světa se budete moci vydat sólo nebo se třemi přáteli. Očekávat můžete náročné souboje, jež vyžadují, abyste přizpůsobili svou taktiku. Boje budou probíhat bez hodu kostkami. Brzy bude spuštěna stránka na Kickstarteru.

- Pozor, Xbox Game Pass koncem měsíce a začátkem října opustí 12 her. Máte tak poslední šanci si je v rámci předplatného zahrát. Jde o:

  • AI: The Somnium Files - 30. 9.
  • Astria Ascending - 30. 9.
  • Dandy Ace - 30. 9.
  • Going Under - 30. 9.
  • Lemnis Gate - 30. 9.
  • Slime Rancher - 30. 9.
  • Subnautica: Below Zero - 30. 9.
  • The Procession To Calvary - 30. 9.
  • Unsighted - 30. 9.
  • Visage - 30. 9.
  • Dirt Rally 3. 10.
  • DiRT 4 - 3. 10.

- Game Pass měl 15. 9. opustit také titul Aragami 2, ovšem autoři potvrdili, že ve službě stealth akce zůstává. Nadále si ji tak můžete zahrát na konzolích Xbox, PC a skrz cloud.

- Remedy Entertainment otevřeli první pobočku mimo Finsko. Sídlí v sousedním švédském Stockholmu a v plném provozu bude na jaře 2023. V současné době nevíme, čemu se budou noví vývojáři věnovat. Je možné, že budou spolupracovat na projektech finských kolegů. Remedy připravuje Alan Wakea 2, pokračování Control, remake Max Payne 1 a 2 a dva neoznámené projekty Condor a Vanguard.

- Vývojáři Disney Dreamlight Valley mohou slavit, jejich hra za necelé dva týdny od vydání předběžné verze přilákala více než milion hráčů. Vzkazují, že je to teprve začátek. Titul je dostupný na PC, PS5, Xboxu Series X/S a Nintendu Switch. Plná verze dorazí někdy v roce 2023.

- Paweł Sasko z CD Projektu RED děkuje hráčům, že dali Cyberpunku 2077 druhou šanci. Naráží tím na velký zájem o akční RPG poté, co vyšel patch 1.6 a na Netflixu měl premiéru anime seriál Cyberpunk: Edgerunners. Cyberpunk 2077 díky tomu dosáhl na 85 555 souběžně hrajících hráčů na Steamu, což je nejvyšší počet hráčů od ledna 2021. Za minulý týden je Cyberpunk 2077 třetím nejprodávanějším produktem na Steamu, za Steam Deckem (3x) a Return to Monkey Island. Jistě pomohla také 50 % sleva.

- V multiplayerové betě Call of Duty: Modern Warfare 2 není ani náznak o mapě Grand Prix. Přitom vývojáři na tuhle lokaci dříve lákali a tvrdili, že při testu bude k dispozici. Vypadá to, že se něco stalo. Infinity Ward totiž zmínky o mapě odstranilo ze všech sociálních sítích. Zmizel i příspěvek na Twitteru a video s propagací mapy zasazené na městskou závodní trať. Fanoušci se domnívají, že problémem jsou licence. Dle dostupných záběrů byla mapa Grand Prix věrnou kopií okruhu v Singapuru, kde se jezdí F1. Ale možná jen autoři nechtěli pořádat bitvy na trati, kde se v říjnu pojede Velká cena Formule 1.

- Deathloop dnes míří do předplatného a vychází na Xbox Series X/S. Shodou náhod bude dnes hra dostupná pro PS Plus Extra a PS Plus Premium, stejně tak pro Xbox Game Pass a PC Game Pass. Také vychází velká aktualizace s novým obsahem. Psali jsme zde.