Dobré ráno. Bonnie Ross se loučí s Microsoftem. Forza Motorsport má ještě čas. Může být Stalker 2 v early access? Takhle máte sledovat Cyberpunk: Edgerunners. Dnes nový Nintendo Direct. PlayStation prý ukáže novou exkluzivitu.

- Po 28 letech se s Microsoftem loučí Bonnie Ross. Šéfka a zakladatelka 343 Industries doufala, že zůstane až do vydání zimní aktualizace Halo, ale z rodinných zdravotních důvodů musela odejít dříve. Její pozici s okamžitou platností převzal šéf produkce Pierre Hintze, povede vývoj Halo Infinite, The Maste Chief Collection a budoucích her. Ross posledních 15 let strávila ve vedení 343 Industries, pracovala na množství dílů Halo, včetně Halo 4, Halo 5: Guardians, Halo: The Master Chief Collection a Halo Infinite. V současné době nevíme, zda se Ross někdy vrátí.

- Ubisoft uklidňuje, v Assassin’s Creed Mirage nenajdeme žádné lootboxy ani hazardní prvky. Strach vyvolal nesprávný štítek a varování pro doporučený věk. Dle francouzské společnosti šlo ale o chybu. Hra ještě nemá rating stanoven.

- Autoři nové Forzy Motorsport prosí o trpělivost, vývoj ještě není ve finální fázi a hru znovu uvidíme až za několik měsíců. Propagační mašinérii máme očekávat až v příštím roce. Přesto je v plánu vydat nové závody na jaře 2023 pro PC a Xbox Series X/S.

- Může STALKER 2: Heart of Chornobyl vyjít v předběžném přístupu? O tom se od včerejška dohadují fanoušci poté, co se informace o Early Access objevila na produktové stránce hry na Humble Bundle. Pravděpodobně je to chyba. Vzhledem k situaci, kterou ukrajinské studio GSC Game World uzažívá, tak bychom se nemohli divit ničemu. Každopádně, Stalker 2 je v plánu na rok 2023 pro PC a Xbox Series X/S.

- Pokud se také dnes těšíte na premiéru Cyberpunk: Edgerunners na Netflixu (od 9:00), tak CD Projekt RED doporučuje sledovat animovaný seriál ve společnosti horké misky ramenu. U té příležitosti vám přináší speciální recept tohoto vydatného nudlového vývaru.

- V případě Xboxu se nejčastěji mluví o Philu Spencerovi, jenž vede celou herní divizi Microsoftu. Významnou osobou je ale také Aaron Greenberg, který více než osm let zastával pozici generálního ředitele marketingu Xboxu. Tento měsíc byl povýšen na viceprezidenta marketingu Xbox Games. Gratulujeme.

- Do dnešních 19:00 si můžete na Steamu bezplatně zahrát arkádové závody Need for Speed: Payback. Když vás zaujmou, tak do 15. 9. je 90% sleva na Deluxe Edition, prodává se za 2,99 eur (cca 74 Kč).

- Od 16:00 by měli být v pozoru příznivci Nintenda, japonská společnost bude mít zhruba 40minutovou prezentaci Direct. Zaměří se zejména na hry pro Switch, které vyjdou nejpozději během zimy. Britské kanály Nintenda nebudou Direct živě vysílat z úcty k nedávnému úmrtí královny Alžběty II. Místo toho bude prezentace o hodinu později dostupná na YouTube jako samostatné video.

- 7. 10. vyjdou motokárové závody Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway na PC, obě generace konzolí PlayStation a Xbox a Nintendo Switch. Připraveno bude 36 odlišných tratí.

- Pokračují spekulace o zářijové prezentaci PlayStation. Podle leakera s přezdívkou The Insider má Sony během dvou až tří týdnů představit novou tříáčkovou hru. Mělo by se jednat o novou značku.

- Dokončení příběhu akčního RPG titulu Forspoken zabere 30 až 40 hodin, pochlubil se spoluředitel Takeshi Terada a slíbil uspokojivý endgame, jenž se bude skládat z vedlejších úkolů, dungeonů a dalšího obsahu.

- Francouzské Asobo Studio má při práci na A Plague Tale: Requiem a Microsoft Flight Simulatoru vytvářet prototyp závodní hry pro Xbox. Vzhledem k tomu, že Microsoft má úspěšnou Forzu, tak se spekuluje o nějakém druhu motokárových závodů. Uvedl to insider Nick „Shpeshal Nick“ Baker v XboxEra Podcastu.

- Společnost Don't Nod uzavřela partnerství s italským studiem Tiny Bull. Autoři her Blind a Omen Exitio chystají akční RPG.

- Fall Guys nás ve druhé sezóně zavedou do vesmíru. Jmenuje se Satellite Scramble, startuje 15. 9. a v plánu jsou nové kostýmy, výzvy, úrovně i módy s vesmírnou tématikou pro sólo, duo i týmy.