Dobré ráno. Na Steamu někdo prodává klon Unreal Enginu 5. Farming Simulator 22 vítá další značku. Sony přichází o významného designéra. The Callisto Protocol bude hodně detailní.

- Mark James, technologický šéf ve studiu Striking Distance, se chlubí tím, že horor The Callisto Protocol (obrázek nahoře) bude mít nejrealističtější postavy, jaké lze ve hrách vidět. „Jsou tak realistické, že když jsme hru poprvé představili, všichni si mysleli, že jsou modely předrenderované,“ uvedl. Herci byli kompletně naskenováni, včetně jejich očí, které budou díky ray tracingu v reálném čase odrážet prostředí. Prý jde o drobný, ale nesmírně důležitý detail.

- Sony přichází o zastupujícího ředitele a zástupce prezidenta. Šedesátiletý Masayasu Ito, jenž navrhoval periferie pro PS2, byl designérem PSP a podílel se také na konzolích PS3 a PS4, rezignuje 1. 10. 2022, jde do důchodu. Jeho nástupcem bude Lin Tao, který již funkci ředitele vykonával.

- Farming Simulator 22 ve všech verzích obdržel velkou aktualizaci, takzvaný Content Update #5. Přináší čtyři traktory značky Valtra, vylepšuje herní zážitek skrz různé optimalizace a opravuje chyby.

- V PlayStation Plus jsou nově dostupné hry Need for Speed Heat (PS4), TOEM (PS5) a Granblue Fantasy: Versus (PS4). O nabídce na září jsme psali zde, včetně titulů, co dorazí do dražších tarifů.

- NBA 2K23 vyžaduje velké množství místa na disku. U Xbox Series X/S verze je to 152 GB. Očekává se, že u PS5 verze to bude o něco méně, stejně jako v případě předešlého dílu.

- Nintendo má nové zlaté prasátko. Mario Kart Tour je druhý největší mobilní hit japonské společnosti, který od svého spuštění vydělal přes 293 milionů dolarů. Vyplývá to z údajů Sensor Tower. První je Fire Emblem Heroes s více než miliardou dolarů. Třetí Animal Crossing: Pocket Camp (287 milionů dolarů) a čtvrté Dragalia Lost (168 milionů dolarů)

- Na počítače vyšel Rocksmith+, hudební služba s předplatným, jež vás podle Ubisoftu může naučit hrát na kytaru. Dojmy z beta verze byly vesměs pozitivní.

- Strašidelný simulátor lovu duchů Phasmophobia obdrží tento měsíc vlastní obtížnost. Součástí bude také nová mapa Sunny Meadows, jež nahradí stávající mapu Asylum. Na konci roku bude následovat URP Upgrade, včetně obrovského přepracování efektů počasí, nového volumetrického nasvícení, optimalizace a dalších věcí.

- Arcane, animovaný seriál o postavách Vi a Jinx ze světa League of Legends, získal Emmy v kategorii Outstanding Animated Program. Arcane je první adaptace videohry, která takovou cenu získala. Aby těch prvenství nebylo málo, tak Arcane je i první produkt pro streamovací platformu, jenž něco takového obdržel. Není divu, že je v plánu druhá řada.

- Společnost Bandai Namco naznačuje možné oznámení nové hry na Tokyo Game Show 2022. Poslední slot posledního dne v rozvrhu Bandai Namco je věnován něčemu, co je označeno jako „???“. Chytřejší budeme 18. 9.

- V poslední době se hodně spekuluje o remaku Silent Hill 2, který má připravovat polské studio Bloober Team. Fanoušci při čekání na oficiální potvrzení přicházejí s ukázkou toho, jak by mohla předělávka kultovní hororové akce vypadat v Unreal Enginu 5.

- Nová Forza Motorsport nastaví vysokou laťku pro to, jaké mohou být simulační a závodní hry, tvrdí Matt Booty. Šéf Xbox Game Studios se opírá o zjištění z důkladného testování titulu, který je dle jeho slov úžasný. My se o tom přesvědčíme příští rok.

- Jakýsi Crafty Development Team na Steamu začal v předběžném přístupu prodávat klon Unreal Enginu 5 s názvem WorldMaker. Využity jsou assety z marketplace a dokonce má i stejné uživatelské rozhraní. Autoři jsou dle vyjádření na Redditu přesvědčeni, že tohle mohou prodávat, i když to nevytvořili. Uvidíme, jak dlouho Valve tuhle věc za 6,55 eur na Steamu nechá.