Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši rubriku Stručně. Přinášíme vám to nejzajímavější z herního světa v jenom článku - v době léta v nepravidelném formátu.

- Fanoušci preventivně smazali modifikaci GTA United a vzkazují, že se loučí podle svých vlastních podmínek. Modifikace stará 14 let pro Grand Theft Auto: San Andreas kombinuje světy GTA 3 a Vice City. Práce na modu začaly v roce 2006 a o rok později byla spuštěna betaverze. Z důvodu obav ze strany Take-Two je ale mod vypnutý a stažen ze stránek - navzdory tomu, že autoři nedostali žádné předvolání. Závěrem děkují komunitě za roky společné zábavy.

Přečtěte si také: Take-Two zakázala oblíbené modifikace pro GTA 3, Vice City i San Andreas

- Více než tisíc zaměstnanců Activisionu Blizzard podepsalo otevřený dopis kritizující společnost za odpornou a urážlivou reakci na žalobu. Hodnoty zaměstnanců se neodrážejí ve slovech a činech jejich vedení. V návaznosti na to chtějí uspořádat demonstraci proti vedení a dnes od 10:00 do 14:00 místního času stávkovat v kampusu Blizzardu v kalifornském Irvine.

- Z hlediska grafického čipu není mezi PlayStationem 5 a Xbox Series X tak výrazný rozdíl, domnívá se Bartosz Kapron, generální ředitel studia The Parasight, které chystá temnou fantasy adventuru Blacktail. „Jsem si jistý, že každý vývojář je rád, že se neopakuje situace ze staré generace, kde byl mezi PS4 a Xbox One výrazný rozdíl,“ dodal.

- Pokud jste se dostali do pre-alpha preview verze Company of Heroes 3, tak hráč s přezdívkou Miko radí, jak velet německým jednotkám. Stačí si stáhnout jeho herní save a nahrát do určené složky, kde přepíšete ten svůj.

- Hráči, kteří měsíce čekají na PlayStation 5, budou nejspíš naštváni. Gabriel Luna (herec Tommyho v seriálu The Last of Us od HBO) se na Instagramu pochlubil, že od PlayStationu a Neila Druckmanna dostal PS5. Má v plánu hrát The Last of Us 1 a 2 v režimu, který neodpouští chybu - když zemře, musí začít od začátku. Vypadá to, že cílem je, aby Luna blíže poznal postavu Tommyho.

- Nové spekulace o Call of Duty. Letošní díl s podtitulem Vanguard má zahrnout Call of Duty MW3 Campaign Remastered. Activision kvůli tomu měl vypovědět smlouvu Sony, která zajišťovala, že na konzolích PlayStation bude tento obsah po nějakou dobu exkluzivní. Remaster kampaně Modern Warfare 3 má být ale nyní dostupný všem. Ani jedno ale není oficiálně oznámeno. Na představení letošní CoD se čeká nezvykle dlouho.

- Vracíme se ještě ke včerejšímu technologickému demu Alpha Point od studia The Coalition. Vývojáři, kteří vytvořili novodobé díly série Gears of War, prozradili, že Unreal Engine 5 s technologií Nanite zvládne v jedné scéně až 100 milionů polygonů. Demo běželo na Xboxu Series X. Je ale otázkou, jak výkonný by hardware musel být, aby tohle všechno zvládl ve velikosti běžných her.

 - Truck Driver vyjde na PlayStation 5 a Xbox Series X/S až 30. 9. letošního roku. Dostupný bude v Premium Edition s původní hrou a všemi dříve vydanými DLC. To jest Paint Jobs DLC, Hidden Places & Damage System DLC a Heading North DLC.

- Remasterovaná trilogie Crysis bude mít polské titulky i dabing na všech platformách (včetně Switche), potvrdila polská pobočka Koch Media.

- Tak tohle se nestává často. Vydání bezplatné multiplayerové střílečky Splitgate bylo naplánováno na včerejší den. Kvůli nečekané popularitě však museli vývojáři start odložit. Neočekávali, že bude u hráčů o titul takový zájem. Nyní musejí vyřešit technické problémy na serverech a vše vylepšit. Splitgate chtějí nově spustit v srpnu.

- Hráči The Sims 4 zaplavují své domovy prostřednictvím nového nástroje pro stavbu rybníků. Většina hráčů využívá nástroj správně a chlubí se na sociálních sítích krásnou architekturou. Někteří ho ale zneužívají a napouštějí své domovy vodou.