Dobré ráno. Dvojsmysl v názvu The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom nehledejte. YouTuber porušoval NDA a omylem se odhalil. Velikost očekávaného God of War: Ragnarök. Nejprodávanější hry ve Velké Británii.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Bývalý šéf divize PlayStation, Shawn Layden, se připojil k čínskému hernímu gigantu Tencent jako strategický poradce. Bude radit, řídit a podporovat tým Tencentu při rozvoji herního byznysu této společnosti. Layden pro Sony pracoval v letech 1996 až 2019. Byl zástupcem prezidenta Sony Computer Entertainment Europe, šéfem Sony Computer Entertainment Japan, a nakonec prezidentem celé divize PlayStation.

- Letošní rok z pohledu Microsoft není moc zajímavý. Ten nadcházející ale může být mnohem, mnohem zajímavější. Phil Spencer láká hráče na silný seznam her, včetně druhové rozmanitosti, ale konkrétní pochopitelně nebyl. Dle slov šéfa Xboxu odvádějí vývojáři v Xbox Game Studios skvělou práci. Jen plány a vše kolem ovlivnilo šíření koronaviru.

- Jaké hry byl mohly vyjít? Dle Jeffa Grubba chtěl Microsoft v roce 2023 uvést na trh až devět projektů, ale už teď má být jasné, že některé to nestihnou. V seznamu měly figurovat Avowed, Hellblade 2, Perfect Dark, Fable, Contraband, Everwild a novinky od InXile, Compulsion nebo Coalition, ale ne Gears of War. Už nyní ovšem nemáme počítat s Avowed, Everwild, Perfect Dark nebo Fable. Prý je ale velká šance, že si v příštím roce zahrajeme Senua's Saga Hellblade 2 a novinku od Compulsion. Plus tedy Forza Motorsport, Starfield a Redfall.

- God of War: Ragnarök bude na PlayStationu 4 vyžadovat 90,6 GB. Na PlayStationu 5 to bude pravděpodobně o něco méně.

- Téměř týden si fanoušci Nintenda lámali hlavu nad tím, zda v názvu The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom není dvojsmyslná narážka. Nakonec není. Tears v tomto případě znamená pláč, a ne trhat někoho/něco na kusy. Takže název hry neodkazuje na to, že království Hyrule je roztrháno novou tragédií. Místo toho může název směřovat k tomu, že hráči budou muset v herním světě najít a získat sedm slz. V posledním traileru se totiž objevilo sedm předmětů ve tvaru slzy. Dříve Nintendo tvrdilo, že název drží v tajnosti, protože je to velký spoiler.

- Splatoon 3 se nadále drží na prvním místě nejprodávanějších her ve Velké Británii. Ani na dalších dvou místech nedošlo ke změně, druhý stále Horizon Forbidden West a třetí Mario Kart 8 Deluxe. Na čtvrté se dostalo Nintendo Switch Sports a na páté Minecraft (Switch). Následuje NBA 2K23, Animal Crossing: New Horizons, Pokémon Legends: Arceus, GTA 5 a The Last of Us Part 1.

- YouTuber Dan Allen bude muset vysvětlovat, proč porušoval NDA a v předstihu mluvil o neoznámených hrách. Mimo jiné pod twitterovým účtem TheReallnsider prozradil podrobnosti o dalších dílech Assassin's Creed (Mirage a Infinity). Svou identitu odhalil omylem, když na Twitteru odpovídal na dotaz pro TheReallnsider pod svým pravým jménem. Za své jednání se omluvil a vzkázal, že se za sebe stydí.

- Minulý týden z Game Informeru odešel šéfredaktor Andrew Reiner. Ve známém americkém časopisu pracovat téměř 30 let a v posledních dvou letech zastával funkci šéfredaktora. Novým šéfredaktorem byl jmenován Matt Miller. My už teď víme, že Reiner vstupuje do světa vývoje a vydávání her, stal se globálním kreativním ředitelem Gearbox Software.

- Máme dobrou zprávu pro všechny, co čekají na svůj Steam Deck. Valve je ve výrobě v předstihu: „Fronta rezervací zařízení Steam Deck doslova mizí před očima, protože zrychlením produkce jsme znovu překonali i své nejoptimističtější odhady a po dnešní várce e-mailů máme obeslané všechny čekající z 3. kvartálu 2022 (červenec–září). Dřívější vyřízení 3. kvartálu samozřejmě znamená, že začneme odbavovat další období a pustíme se do rezervací spadajících pod 4. kvartál (září-prosinec).“

- V databázi Steamu se objevil obrázek, který potvrzuje příchod Sackboy: A Big Adventure na PC. Poprvé se záznam v databázi objevil už loni v říjnu. Ve stejném záznamu teď přibyla ikonka.