Dobré ráno. Další řady Zaklínače mají mít zelenou. Deathloop se brzy objeví na Xboxu a v Game Passu. Tvůrci Dynasty Warriors chystají konkurenci pro Monster Hunter. Sifu míří na Switch. Battlefield slaví 20. narozeniny.

- Microsoft po testu spustil hlasový chat Discordu pro všechny na konzolích Xbox. Funguje na Xboxu Series X/S i Xboxu One.

- Před několika dny na natáčení třetí řady Zaklínače s Henrym Cavillem v hlavní roli padla poslední klapka. Ověřený – i když neoficiální – zdroj mezitím uvádí, že další dvě sezóny seriálu již s největší pravděpodobností dostaly od Netflixu zelenou. Vznikat mají prakticky jedna po druhé s krátkými přestávkami.

- Objeví se brzy Deathloop v Game Passu? Redaktor a insider Jez Corden tvrdí, že se akce pro konzole Xbox a v Game Passu objeví již 20. 9. To by bylo ve stejný den, kdy dorazí do PS Plus Extra a Premium. K oznámení může dojít 16. 9. na show Microsoftu v rámci Tokyo Game Show 2022. Sony měla s Bethesdou domluvenou roční konzolovou exkluzivitu. Ta končí 14. 9.

- Společnosti Koei Tecmo, Omega Force a EA spolupracují na nepojmenovaném AAA projektu. Půjde o loveckou hru odehrávající se ve fantasy verzi feudálního Japonska. Nejspíš můžeme očekávat konkurenci pro sérii Monster Hunter od Capcomu. Koei Tecmo láká na nečekané a inovativní mechaniky. Tak uvidíme, s čím autoři Dynasty Warriors a Samurai Warriors z Omega Force přijdou. Zajímavé je, že titul vydá EA pod svou nezávislou divizí EA Originals. Zatím první obrázek:

- Detektivky Judgment a Lost Judgment vyjdou na PC. Vydavatel tyto verze zatím neoznámil, objevily se ale ve výpisu americké ratingové organizace ESRB.

- Death Stranding bude na PC možná vypadat ještě lépe. Podle databáze Steamu experimentuje studio Kojima Productions s některými ray tracing efekty.

- Téměř devět měsíců po vydání se Uncharted: Legacy of Thieves Collection dočkala podpory VRR (variabilní obnovovací frekvence). Přidala ji aktualizace 1.002.000. Díky VRR bude akce plynulejší na kompatibilních obrazovkách.

- Povedená hardcore bojovka Sifu, kterou někteří považují za nejlepší hru letošního roku, se 8. 11. podívá na Nintendo Switch. Dá se očekávat, že bude obsahovat všechny aktualizace, které jsou dostupné v PC, PS5 a PS4 verzích. Počkat si musíte na to, co můžeme očekávat z hlediska rozlišení a výkonu v dokovacím a handheld módu.

- EA Sports se pochlubili seznamem nejlepších fotbalistů ve FIFA 23, hodit se bude zejména kvůli Ultimate Teamu. Nejlepšími hráči jsou nyní Karim Benzema, Robert Lewandowski, Kylian Mbappé, Kevin De Bruyne a Lionel Messi. Cristiano Ronaldo klesl na osmé místo s hodnocením 90.

  1. Karim Benzema (Real Madrid) — 91
  2. Robert Lewandowski (Barcelona) - 91
  3. Kylian Mbappé (PSG) — 91
  4. Kevin De Bruyne (Manchester City) — 91
  5. Lionel Messi (PSG) — 91
  6. Mohamed Salah (Liverpool) — 90
  7. Virgil Van Dijk (Liverpool) — 90
  8. Cristiano Ronaldo (Manchester United) — 90
  9. Thibaut Courtois (Real Madrid) — 90
  10. Manuel Neuer (Bayern Munich) — 90
  11. Neymar Jr (PSG) — 89
  12. Heung Min Son (Tottenham Hotspur) — 89
  13. Sadio Mané (Bayern Munich) — 89
  14. Joshua Kimmich (Bayern Munich) — 89
  15. Casemiro (Manchester United) — 89
  16. Alisson (Liverpool) — 89
  17. Harry Kane (Tottenham Hotspur) — 89
  18. Ederson (Manchester City) — 89
  19. N'Golo Kanté (Chelsea) — 89
  20. Jan Oblak (Atletico Madrid) — 89
  21. Erling Haaland (Manchester City) — 88
  22. Toni Kroos (Real Madrid) — 88
  23. Marquinhos (PSG) — 88

- Pojďme se podívat do zákulisí Steam Decku a prohlédnout si jednotlivé prototypy přenosného počítače až po finální verzi. Jak vidíme, zpočátku byl Steam Deck menší.

- Série Battlefield oslavuje 20. narozeniny. U té příležitosti DICE rozdává několik drobností v Battlefieldu 2042. Dnes začíná druhé ze tří narozeninových období. Pokud se do hry přihlásíte do 19. 9. získáte přívěšek Antarctic Patrol na zbraň. V týdnu od 20. do 27. 9. obdržíte přívěšek Crab Rave.

- V PlayStation Store si můžete do sbírky bezplatně přidat dodatečný balíček Fetch D.U.P. pro inFamous First Light, spin-off inFamous Second Son, který vám umožní prožít dobrodružství Fetche. DLC obsahuje jednoduchý kostým, hlavní hrdinka bude nosit uniformu Department of Unified Protection.

- Bezplatná hra World of Warships na PC oslavuje 7. výročí s řadou novinek a rozšíření, včetně odměn za bitevní výkony, tematické kolekce a minihry Warship Strike. V této aktualizaci se také dočkáte pokračování stavby Puerto Rico v loděnici, nových aktualizovaných operací, britských bitevních lodí plujících do technologického stromu a dalších novinek.