Dobré ráno. Situace s podvody ve Verdansku je stále dramatičtější. Nová chyba v The Division 2. Řešení problému s Quick Resume u Xboxu Series X. Další mínus PC verze FIFA 22. 2D plošinovka zdarma. Velká expanze pro Warframe.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši rubriku Stručně. Přinášíme vám to nejzajímavější z herního světa v jenom článku - v době léta v nepravidelném formátu.

- Hráči, kteří hráli Red Dead Redemption 2, dokážou lépe rozpoznat zvířata než lidé, kteří neměli co do činění s westernovou akci studia Rockstar Games. K těmto závěrům dospěla skupina učitelů biologie v Anglii, která provedla průzkum, dokonce i na internetu. V něm museli lidé rozpoznávat zvířata podle skutečných fotografií. Ti, co hráli Red Dead Redemption 2, poznali v průměru 10 z 15 druhů. Ostatní v průměru 7 z 15 druhů zvířat. Lepších výsledků dosahovali ti, co hráli hru nedávno, stejně tak ti, kteří si v Red Dead Online vybrali roli Naturalist.

Přečtěte si také: Company of Heroes 3 se zaměří na okupovanou Itálii a dynamickou mapu

- Situace s podvody ve Verdansku je stále dramatičtější a nespokojenost hráčů Call of Duty Warzone nadále roste. Po společnostech Activision a Raven Software žádá komunita omezení cross-playe pouze na konzole. Většina cheaterů je totiž právě na PC, kde je snazší spustit různé softwary umožňující automatické míření apod. Existují také obavy o podvádění na konzolích, umožňuje to nový software.

- Bití vězňů a popravy popravčí četou budou součástí filmečků Far Cry 6, odhalil rating pro americké hráče. Místní rada doporučuje hru od 17 let a mimo jiné zmiňuje používání střelných zbraní, plamenometů a výbušnin, stejně tak pití alkoholu a přítomnost nelegálních látek.

- Nová chyba v The Division 2 může zablokovat postup. Velké drony XB-31 „Marauder” se čtyřmi rotory začaly dělat problémy. Po jejich sestřelení je hráč odpojen od serveru, jak ukazuje video níže. Problémy jsou hlášeny teprve od 9. 7., přitom tyto drony jsou ve hře už dlouho.

Přečtěte si také: Ghostwire: Tokyo se nepřekvapivě odkládá na příští rok

- Nová systémová aktualizace přináší řešení chyby Quick Resume u Xboxu Series X. Chyba se projevu černou obrazovkou při využití funkce rychlé obnovy hry. Update je zatím dostupný pouze pro členy programu Insider a obsahuje i „řadu dalších aktualizací pro místní jazyky“.

- PC verze Nier: Automata na Steamu konečně zachráněna? 15. 7. dorazí patch s četnými grafickými optimalizacemi, které by měly zajistit i stabilní snímkovou frekvenci - vývojáři cílí na 60 snímků za sekundu.

- Pro Farming Simulator 22 potvrzen traktor Zetor Forterra HSX 140. Společně s ním i moderní Zetor Crystal s označením 170 HD. Fanoušci doufají i ve staré modely traktorů české značky.

Přečtěte si také: King’s Bounty 2 bude zajímavým tahovým RPG, ale má své chyby

- Další mínus pro PC verzi FIFA 22. Nejenže se počítačoví hráči musejí obejít bez nové technologie HyperMotion (bude pouze na PS5, Xbox Series X/S a Google Stadia), ale podle Steamu budou limitováni. Aktivace hry bude možná pouze na jeden počítač. EA se rozhodla použít speciální protipirátskou ochranu. To platí i pro verzi na Originu.

- Pokud potřebujete doplnit svou herní sbírku, určitě byste měli navštívit platformu GOG.com. Online obchod rozdává 2D plošinovku Symphonia od nezávislého studia Sunny Peak. Hlavní důraz je kladen na hudbu a hudební prvky. To se neomezuje pouze na akustické pozadí hry, ale je to patrné i v základní struktuře jednotlivých úrovní. Hlavní hrdina pochoduje a skáče přes obrovské piano nebo se ocitne v obří hrací skříňce.

- Studio Digital Extremes se připravuje odhalit velkou expanzi The New War pro online akci Warframe. Poprvé se na nové rozšíření podíváme 17. 7. v rámci TennoConu 2021. Přenos začíná ve 23:00 našeho času. Očekávat máme malou část toho, co na hráče v The New War bude čekat.

Přečtěte si také: Sony předčasně spustila úkoly v PlayStation Experience a odhalila betu Gran Turisma 7

- Včera vyšly závody F1 2021, ale efekty ray-tracingu si mohou hráči na PC, PS5 a Xboxu Series X/S užít pouze v cut-scénách, záznamech a ve fotografickém režimu.

- Microsoft po akvizici ZeniMaxu s Bethesdou za 7,5 miliardy dolarů opět mluví o nákupech. Podle Phila Spencera a Matta Bootyho má americká společnost zájem v budoucnu získat více talentovaných studií, aby se počet zaměstnanců Xbox Game Studios ještě více rozšířil. Mimo jiné by mohlo jít o studia z Indie, Jižní Ameriky a Afriky. Sám Spencer by byl překvapen, kdyby v těchto oblastech v příštích třech až pěti letech nebyly zajímavé tvůrčí týmy.

- Nová reklama PlayStationu 5 láká na ohromující vizuální efekty. Sony si k tomu vybrala tituly Gran Turismo 7, Call of Duty: Black Ops – Cold War a Demon's Souls.