Dobré ráno. Světy v Grand Theft Auto 6. Hromadná žaloba na Take-Two kvůli loot boxům. Prezentace remaku Dead Space. Assassin's Creed 2 v ulicích. Tajný projekt Bethesdy. Spekulace o Xboxu na E3. Zajímavá novinka pro Switch.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Podle analytika Michela Pachtera bude Grand Theft Auto 6 mash-upem Vice City, San Andreas, Liberty City, tedy GTA 3, a Evropy. To jde trošku ruku v ruce s dva roky starými informacemi spolehlivého a dobře informovaného Jasona Schreiera. Prý se budeme moci vydat kamkoliv na těchto kontinentech a plnit nejrůznější mise. Dokážu si představit, že GTA 6 začne v USA a poté se přesuneme do Evropy.

- Vydavatelství Take-Two bylo zažalováno kvůli loot boxům v NBA 2K. Hromadná žaloba obviňuje společnost z nekalých, klamavých a nezákonných praktik. Žalobci požadují po Take-Two náhradu škody ve výši nejméně 5 milionů dolarů a tvrdí, že obzvláště zranitelní jsou nezletilí, kteří často nakupují loot boxy pomocí kreditních karet svých rodičů.

- Ukrajinské studio Frogwares v pátek vydalo Sherlock Holmes: The Devil's Daughter Redux pro Xbox One. Jde o vylepšenou verzi původní detektivky z roku 2016. „Je srdcervoucí, že to, co by mělo být dalším úspěchem našeho nezávislého týmu, přichází v době, kdy jsou naše životy ohroženy bombami a tanky,“ dodává studio.

- Těšit se můžeme na další prezentaci remaku Dead Space, který míří na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Tvůrci nám více prozradí a ukážou 11. 3. od 19:00. Opět půjde o pohled na ranou vývojovou verzi předělávky kultovní hororové akce.

- EA vypne online servery pro NHL 14, 15, 16, 17 a 18. K vypnutí serverů dojde 6. 6. 2022 na všech platformách. Je to z důvodu nízké denní aktivity hráčů a EA tudíž nemůže zajistit kvalitní online zážitek.

- Filmový štáb DevinSuperTramp se inspiroval u Assassin's Creed 2 a ukazuje parkour v ulicích a na střechách Uzbekistánu.

- Bethesda obnovila ochrannou známku na tajemný titul Spyteam. První registrace byla podaná již v roce 2018. Spekulace tvrdí, že by mělo jít o špionážní projekt pro více hráčů. Neoficiálně se mluvilo o projektu studia Bethesda Austin. Do týmu se přesunuli lidé, kteří pracovali na už neexistují multiplayerové akci BattleCry. Poté pomáhali s Fallout 76 a podle pracovních nabídek se od roku 2020 soustředí na svůj vlastní projekt.

- Fyzické prodeje ve Velké Británii za minulý týden ovládlo Gran Turismo 7, které překonalo Elden Ring a Pokémon Legends: Arceus. 76 procent prodejů GT7 je ve verzi pro PS5, zbytek pro PS4. Horizon: Forbidden West se nachází na čtvrtém místě. Následuje FIFA 22, Mario Kart 8: Deluxe, Triangle Strategy, Animal Crossing: New Horizons, Dying Light 2 a Minecraft ve verzi pro Switch.

- Xbox má na E3 2022 ukázat Perfect Dark od The Initiative, novou Forzu Motorsport, Starfield a Redfall, myslí si insider a novinář Jeff Grubb. Ten také očekává, že Perfect Dark vyjde v roce 2023 nebo 2024, spíše se ale přiklání k tomu, že ve 2023 vyjde Avowed a o rok později Perfect Dark.

- Polské studio Flying Wild Hog slibuje, že už brzy se na všech platformách objeví aktualizace, která bude řešit problémy ve střílečce Shadow Warrior 3. Hra obdržela poměrně slušnou porci chvály, ale objevila se i kritika na problémy související s výkonem. Kritizována je také krátká herní doba a absence kooperace.

- Detektivní akce Lost Judgment se tento měsíc dočká příběhového rozšíření. The Kaito Files zaměřené na Masaharu Kaito vyjde 28. 3. za 30 eur. Majitelé Ultimate Edition nebo Season Passu budou mít DLC bez dalších investic.

- RPG titul Pillars of Eternity 2: Deadfire na Switch nebude. Verze sice byla potvrzena v roce 2018, ale nyní byla hra od Obsidianu a vydavatelské společnosti Versus Evil zrušena.

- Alespoň jedna dobrá zpráva pro majitele Nintenda Switch, pro jejich konzoli totiž vyšlo zajímavé nezávislé dobrodružství Never Alone i s přídavkem Foxtales.