S příchodem nového školního roku se na Indian vrací Stručně. Každé všední ráno (obvykle v 5:30, nejpozději v 10:00) vám přineseme zajímavosti z herního světa. Pohodlně se usaďte a přečtěte si je při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy.

- Ve středu 8. 9. v 09:00 našeho času bude mít premiéru finální trailer na Death Stranding: Director's Cut pro PlayStation 5, oznámil Hideo Kojima. Video sám stříhal.

- Tvůrci Aragami 2 mají ambiciózní plány a chtějí, aby druhý díl byl tím, čím nemohl být ten první. U jedničky museli přeskočit spoustu funkcí a skvělých nápadů, protože chyběly zkušenosti, zdroje a rozpočet. V Aragami 2 bude mimo jiné detailní přizpůsobení. K dispozici bude 11 různých sad brnění.

- PC verze Cyberpunku 2077 obdržela malou opravu. AVX hotfix řeší problémy se staršími procesory, které se objevily po nedávném patchi 1.3. Jde zejména o Advanced Vector Extensions (AVX). Technologie AVX je podporována od roku 2011 na hardwaru Intelu a AMD, přesto se ale i nyní objevují problémy. Problém dříve řešila modifikace Patch 1.3 AVX Fix, ale řešení od Jense Andreea bylo provizorní, založené na jednoduchém skriptu. Hotfix CD Projektu má eliminovat chyby na starších procesorech bez podpory této technologie.

- Dnes v 19:00 uvidíme kampaň z Forza Horizon 5. Zájemci mají ladit twitch.tv/Forza.

- 505 Games slibují, že se poučili z chyb učiněných u přechodu ze staré generace konzolí na novou. Na mysli mají zmatek v procesu aktualizace Control pro PS5 a Xbox Series X/S. Upgrade obdrželi zdarma pouze ti, co si koupili kompletní Ultimate edici. Reparát může 505 Games složit u titulů Ghostrunner a Assetto Corsa, které míří na novou generaci konzolí.

- Fanoušci na vývoj Star Citizen přispěli částkou přesahující 383 milionů dolarů. Ve studiu Cloud Imperium Games připravují nové lodě, zbraně a lokace. Tento obsah se má do ambiciózní vesmírné hry dostat v blízké budoucnosti. Vše můžete vidět ve videu:

- PlayStation Now v září rozšíří Final Fantasy VII, Tekken 7, Killing Floor 2, Windbound, Moonlighter a Pathfinder Kingmaker v Definitive Edition.

- Pokud chcete vidět multiplayer Call of Duty: Vanguard, tak se dočkáte také dnes v 19:00 našeho času.

- Společnost Focus Home Interactive, která vydává A Plague Tale, GreeFall, SnowRunner a mnoho dalších her, mění název. Nově se jmenuje Focus Entertainment. Změna má reprezentovat touhu společnosti diverzifikovat své hry, produkty, služby a zdroj příjmů. Cílem je poskytnout hráčům po celém světě jedinečné zážitky prostřednictvím inovativních konceptů, velkých her a originálních světů. Focus vlastní například i studia Deck13, Streum On Studio a Dotemu.

- Ve 20:30 můžete vidět ještě soubojový systém z Marvel's Midnight Suns od Firaxis Games. Ukázán bude souboj Lovce a Wolverina proti úhlavnímu nepříteli jménem Sabretooth. Během streamu producentka a moderátorka Caroline Guevara vyzpovídá kreativního ředitele Jaka Solomona a Gartha DeAngelise, kteří blíže představí bojový systém hry. Přenos je možné sledovat na YouTube a Twitchi.

- Remedy rozdávají klasické závody Death Rally (Classic), stačí zavítat na Steamu a hra z roku 1996 je vaše napořád.

- Vydavatelství THQ Nordic oslaví 10. narozeniny speciálním videem. Akce se uskuteční 17. 9. ve 21:00 našeho času. Moderátorem je známý Geoff Keighley a představit se má šest nových her. Slibovány jsou návraty legendárních značek a pokračování oblíbených her. Má jít o hry, na jejichž pokračování fanoušci čekali deset let. Jistotou jsou gameplay záběry z Elex 2 a představení Expeditions: Rome.

- Frontiers je dosud nejúspěšnější aktualizací No Man's Sky, pochlubil se Sean Murray. Ten poděkoval komunitě a hráčům. V pořadí jde o 17 aktualizaci vesmírného dobrodružství. Nutno ale dodat, že hráči si po nainstalování stěžují na problémy a chyby.

- Aktualizace 1.6 pro Stardew Valley musí počkat, tvůrce Eric Barone má plné ruce práce s novým titulem, který chce brzy oznámit. Barone se k tomu přiznal v rozhovoru se Zacchem „UnsurpassableZ“ Hartmanem na Twitchi. Na Stardew Valley pracoval téměř 10 let. Zatím prozradil, že nová hra bude mít pixelovou grafiku a pohled shora stejně jako Stardew Valley. Nemáme ale čekat farmářskou hru. Tohle bude něco jiného.

- Sonic Colors Ultimate se na Nintendu Switch moc nepovedl. Remaster modrého ježka trápí četné problémy, od vizuálních glitchů přes softwarové problémy až po pády. Není divu, že hráči a hráčky říkají, že jsou nedobrovolnými testery vývojářů. Podle některých jde o nejhorší Sonic hru. Vývojáři slibují opravu co nejdříve.

PS: Já vím, já vím. Moc dlouho mi ten příslib pravidelného vydávání Stručně nevyšel, když jsem vynechal pátek 3. září a pondělí 6. září. Omlouvám se vám, ale věřte, že závěr minulého týdne jsem měl dosti peprný a jen tak tak jsem stíhal klasické novinky. To víte, hlídat tři děti a do toho skládat tři tuny uhlí, to dá zabrat člověku, který jinak celý den prosadí u počítače. Tak zase zítra ráno u Stručně. Ahoj!