Dobré ráno. Mortal Kombat přepral Injustice. Bethesda najala fanynku Falloutu. Slaví série Devil May Cry a Deus Ex. Rocket League přechází na Unreal Engine 5. Crusader Kings 3 má vyjít na konzole. A další zprávičky.

- V NetherRealm Studios měli dát přednost Mortal Kombatu 12 před superhrdiny DC ze série Injustice. Podle Jeffa Grubba z důvodu nejistot ohledně své budoucnosti s mateřskou společností WB Games. AT&T údajně měla nabídnout WB Games k prodeji v roce 2020 a nikdo nevěděl, jak by to bylo s případnými licencemi na Supermana či Batmana. Nakonec ale k akvizici nedošlo a NetherRealm Studios společně s Rocksteady (Batman Arkham, Suicide Squad), Monolith (Middle-earth hry Shadow of Mordor/War) nebo TT Games (Lego hry) zůstali u AT&T.

- Bethesda najala talentovanou fanynku. Stephanie Zachariadis je jednou z autorek scénáře modifikace Fallout London pro Fallout 4. Zachariadis od tohoto měsíce pracuje pro Bethesda Game Studios v Texasu jako Associate Quest Designer. Bohužel nevíme, na jakém projektu.

- Série Devil May Cry včera oslavila 20 let. První díl této akce od Capcomu spatřil světlo světa 23. 8. 2001 na PS2. Hru měl na starost legendární Hideki Kamiya, jenž se poté přestěhoval do PlatinumGames. Celkem jsme si mohli zahrát pět titulů a spin-off DmC: Devil May Cry. od Ninja Theory.

- Trvalo to devět let, ale bývalí zaměstnanci 38 Studios se své výplaty dočkali. O platbách pro zhruba 400 lidí rozhodl soud v Delaware v červnu a tento měsíc se dostávají k vývojářům, kteří pracovali kromě jiného na Kingdoms of Amalur: Reckoning.

- Ve studiu Psyonix skutečně pracují na převedení Rocket League na Unreal Engine 5. Nyní populární multiplayerovku pohání třetí generace Unreal Enginu, ale v dohledné době bude Unreal Engine 5 stejně jako chystané Rocket League Sideswipe pro mobily/tablety.

- Megalománská historická strategie Crusader Kings 3 si může najít cestu na konzole PlayStation a Xbox. Vypovídá o tom tchajwanská ratingová agentura, jež udělila věkové doporučení pro PlayStation 5, Xbox Series X/S a Xbox One verze hry.

- Bojovka Sifu od autorů Absolveru se připomene na Gamescom Opening Night Live několika vzrušujícími novinkami. Akce se koná 25. 8. od 20:00.

- Halo Infinite mohlo být znovu odloženo. Kreativní ředitel Joseph Staten přiznal, že o tom uvažovali, aby mohli hru vydat s kooperační kampaní a editorem Forge. Nakonec se rozhodli udělat to jako live-service a chybějící obsah do Halo Infinite postupně přidat. Co-op má dorazit zhruba tři měsíce po vydání a Forge do šesti měsíců.

- Královna se vrací do Destiny 2. Podrobnosti se dozvíme dnes v šest hodin odpoledne našeho času. Bungie tvrdí, že ukážou, co na hráče čeká v budoucnosti a současně půjde o vyvrcholení sedmi let Destiny. Největší novinky se očekávají o nadcházejícím rozšíření pojmenovaném The Witch Queen.

- Minecraft Dungeons bude na Steamu. Na platformě od Valve vyjde 22. 9. za 20 eur v základní verzi a za 40 eur v Ultimate Edition obsahující všech šest DLC. 31. 8. navíc dojde k ukončení prodeje digitálních verzí Hero Edition, Hero Pass a Season Pass. V maloobchodu zůstanou do vyprodání zásob a 26. 10. je nahradí fyzická Ultimate Edition za 40 eur.

- Jak je to s multiplayerem Cyberpunku? V nedávné aktualizaci 1.3 pro Cyberpunk 2077 objevil dataminer několik souborů pojmenovaných „multi“ a nové odkazy na další DLC. To může naznačovat, že CD Projekt RED má samostatný online stále v plánu.

- Konami podepsala smlouvu s Major League Soccer Players Association. Práva na všechny hráče ligy může využít v eFootball. To naznačuje, že hráči MLS budou ve hře jen jako volní fotbalisté bez svých týmů.

- Včera oslavoval také Deus Ex – Bylo to 10 let od vydání Human Revolution a 5 let od Mankind Divided. Už by to vážně chtělo nový díl, co říkáte?