Dobré ráno. 18 novinek. Sifu může být v PS Plus. Počet bossů v Elden Ringu. God of War: Ragnarok odloženo nebude. O restartu Fable. Zákulisí akvizice Activisionu Blizzard. Vývoj Dragon Age 4 jde dobře. Seriál Halo ukáže obličej Master Chiefa.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Pokud máte PlayStation Plus a zvažovali jste koupi nové bojovky Sifu, tak ještě pár dnů počkejte. V PS Store se totiž majitelům hry objevuje zlatý symbol „+“, což naznačuje, že Sifu bude součástí březnové nabídky PS Plus.

- V Elden Ringu budete čelit minimálně 30 bossům, odhaluje seznam uniklých trofejí. Těch je 42.

- Na včera oznámené bojovce Street Fighter 6 pracuje Yusuke Hashimoto, který jako šéf vývoje dělal na hrách Bayonetta 2 a Star Fox Zero, byl také ve vedoucí pozici na několika titulech Resident Evil.

- Bojíte se odkladu God of War: Ragnarok? Tak nemusíte. Známý novinář Jason Schreier je přesvědčen o tom, že očekávaná PlayStation exkluzivita dorazí na PS5 a PS4 v letošním roce. Pokud budeme věřit informacím z databáze PlayStationu, tak by pokračování dobrodružství Krata mělo vyjít 30. 9. 2022.

- Restart Fable má novou posilu, k týmu Playground Games se připojila Amie Loake, která v Lionhead Studios byla zaměstnána téměř tři roky, od roku 2013 do roku 2016, a podílela se na Fable Anniversary a v produkční roli na Fable Legends. Pět let potom byla v Sumo Digital. Nyní se stala senior producentkou nového Fable.

- WWE 2K22 v novém traileru. Zaměřuje se na utkání legendárního Reye Mysteria, který slaví 20 let ve WWE, s Dolphem Zigglerem. Ke sledování zápasu vás pozve sám Mysterio.

- Známe prvních pět her, které v březnu rozšíří Xbox Game Pass. Jde o FAR: Changing Tides (1. 3.), Shredders (17. 3.), A Memoir Blue (24. 3.), Crusader Kings 3 (29. 3.) a Weird West (31. 3.). Sám Microsoft by se brzy měl pochlubit seznamem her na první polovinu března.

- Phil Spencer zahájil jednání s Activision Blizzard krátce po skandálních zprávách kolem generálního ředitele Bobbyho Koticka. Podle dokumentů předložených úřadům začaly první rozhovory mezi Spencerem a Kotickem 19. 11. 2021, tři dny poté, co deník Wall Street Journal zveřejnil obvinění, že Kotick vyhrožoval zaměstnancům Activisionu Blizzard a věděl o většině špatného chování, které se odehrává uvnitř firmy. Bylo to také den poté, co Spencer veřejně řekl, že přehodnotí vztah Xboxu s Activisionu Blizzard. Na schůzce se Spencer zeptal Koticka, zda má zájem mluvit o strategických příležitostech s generálním ředitelem Microsoftu Satyou Nadellou. Další den už Kotick mluvil s Nadellou o akvizici. Jednání probíhala dva měsíce a 18. 1. 2022 byla dohoda mezi oběma společnostmi oznámena veřejnosti.

- Ještě jedna zpráva z Xbox Game Studios. Avowed, nové fantasy RPG od Obsidian Entertainment, může podle nepotvrzených zpráv vyjít už příští rok. Myslí si to Jez Corden z Windows Central, který Avowed očekává v prvním nebo druhém čtvrtletí roku 2023. Corden je považován za člověka, jenž je dobře obeznámen s plány Microsoftu. Dle něj před pár měsíci vypadala téměř připravena, tudíž letos očekává gameplay záběry.

- Studio Supermassive Games, které vytvořilo horory The Dark Pictures Anthology a Until Dawn, si zaregistrovalo logo a název nového projektu. Jmenuje se The Quarry a dle všeho nezapadá do již existující analogie. Navíc titul má vydat 2K Games, zatímco The Dark Pictures Anthology vydává Bandai Namco. Hra prý vyjde na konci letošního roku.

- Vývoj Dragon Age 4 v BioWare jde dobře, ale nevyjde nejdříve než za 18 měsíců, informuje novinář Jeff Grubb z Venturebeat. Akční RPG zasazené do fantasy světa zůstane čistě singleplayerovým zážitkem. Vývoj by měl probíhat od roku 2015, o dva roky později byl titul potvrzen.

- Filmu Uncharted se daří nad očekávání. Snímek režiséra Rubena Fleischera s Tomem Hollandem v hlavní roli získal dalších 55,4 milionu dolarů z nových mezinárodních premiér, což mu umožnilo dosáhnout celkové částky přes 132 milionů dolarů. To by mělo stačit na splnění rozpočtu na produkci a propagaci. Ten byl 120 milionů. Uncharted se promítá ve 47 zemích a ve 42 z nich jde o nejsledovanější film v kinech.

- Z Guerrilla Games vzkazují, že vědí o grafických problémech v Horizon Forbidden West a pracují na jejich vyřešení, včetně problémů s používáním HDR. Patch by měl dorazit co nejrychleji.

- Ještě jednou nakoukneme do filmového, respektive seriálového světa. V seriálu Halo uvidíme, jak pod helmou vypadá Master Chief. Ikonický hrdina z Xboxu je jednou z nejzáhadnějších postav v historii videoherního průmyslu, alespoň co se týče jeho obličeje. Tvůrci seriálu se to rozhodli změnit a odhalí tvář Master Chiefa. Premiéra seriálu bude 24. 3. na Paramount +. Už byla potvrzena také druhá řada. Master Chiefa v seriálu hraje Pablo Schreiber, třiačtyřicetiletý kanadský herec, který dosud hrál mj. Orange is the New Black, Vicky Cristina Barcelona nebo První člověk. Takže bude vypadat nějak takto:

- Apex Legends dosáhl nového rekordu v počtu hráčů na Steamu. Tři roky po uvedení na trh a rok po vydání na Steamu bezplatná battle royale akce od Respawnu a EA zaznamenala 393 116 souběžně hrajících hráčů. Stalo se tak 19. 2.

- Společnosti pod Embracer Group (THQ Nordic, Deep Silver, Saber Interactive, Warhorse Studios, 4A Games...) do dubna 2026 uvedenou na trh více než 25 vysokorozpočtových her. Bez ohledu na AAA, tak v Embraceru probíhá vývoj 216 titulů. Po všech akvizic, včetně Dark Horse Media, bude mít firma jedno z nejrozmanitějších portfolií značek v herním průmyslu, říkají zástupci.

- Majitelé Zombie Army 4: Dead War pozor, Rebellion rozdávají Season Pass. Ten obsahuje 3 další úrovně, 4 hratelné postavy, 9 balíčků zbraní a 5 balíčků skinů na zbraně. Season Pass je zdarma pro PC na Steamu a Epic Games Store, stejně tak na PS Store pro PS4 a PS5 a Xbox Store pro Xbox One a Xbox Series X/S.

- Nintendo ničí historii her, tvrdí zástupci Video Game Foundation v reakci na plán japonské společnosti vypnout v březnu 2023 eShop pro Wii U a 3DS. Na druhou stranu organizace, která archivuje starší tituly, chápe obchodní důvody tohoto rozhodnutí.

To byla pořádná porce krátkých zpráviček ke snídani, že? Rozhodl jsem se vám kompenzovat, že včera Stručně nebylo. Nebudu se na nic vymlouvat, jistě to sami znáte: Neděle večer, nic se vám nechce. V pondělí se zase nechce vylézt z postele a trvá dlouho, než se po víkendovém lážo plážu vzpamatujete. Holt, každý den není posvícení. Tak zase zítra (snad) – pokud mě pustí Gran Turismo 7.