Dnes stream z Cyberpunku 2077. Petice za vrácení peněz majitelům Battlefieldu 2042. Remake hororu Until Dawn. Záhadné odpočítávání Capcomu. The Last of Us Part I. Dokument o Lemmings.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Přes 190 tisíc hráčů podepsalo petici za vrácení peněz za Battlefield 2042 bez ohledu na platformu. Petice obviňuje Electronic Arts z klamavé reklamy a spuštění hry v nehratelném stavu.

- Remake hororu Until Dawn pro konzole současné generace má být jedním z překvapení studia Supermassive Games, uvádí AccNgt, jenž jako první informoval o Star Wars Eclipse. Otázkou je, co myslí těmi současnými konzolemi, protože značku vlastní Sony a je nepravděpodobné, že by hra vyšla na Xbox Series X/S.

- Na oficiálních stránkách Capcomu se objevilo záhadné odpočítávání. Skončí 21. 2. 2022. Insider Dusk Golem si myslí, že dojde k odhalení Street Fighteru 6, i když nemalý počet fanoušků si přeje dlouho spekulovaný remake Resident Evilu 4.

- Společnost Focus Home Interactive koupila francouzské Leikir Studio, které v současné době pracuje na Metal Slug Tactics. Podle prezidenta a zakladatele Leikir Studio jde o důležitý krok pro jejich růst.

- Dnes ve čtyři hodiny odpoledne našeho času uskuteční CD Projekt RED stream věnovaný Cyberpunku 2077. Očekává se představení dlouho vyhlíženého patche, který mimo jiné přinese vylepšení pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S verze. Příjemným překvapením by bylo, kdyby aktualizace rovnou vyšla.

- S vývojem letošního Need for Speed má pomáhat Codemasters, uvádí insider Tom Henderson. Má jít o pobočku Cheshire, kterou tvoří bývalí zaměstnanci Evolution Studios (autoři DriveClub, série MotorStorm a OnRush). Vývoj vede Criterion Games. Ti zase pomáhali s Battlefieldem 2042, což odsunulo NFS na druhou kolej.

- Mravenčí dobrodružství Grounded od Obsidian Entertainment si zahrálo už 10 milionů hráčů. Větší část bude jistě díky začlenění hry, která je nadále ve vývoji, do předplatného Game Pass pro konzole Xbox a PC. Do konce roku by měla vyjít verze 1.0.

- Jak si vedou další hry od Xbox Game Studios? Pirátské Sea of Thieves má více než 25 milionů hráčů, 20 milionů má Halo Infinite, přes 18 milionů Forza Horizon 5 a Minecraft Dungeons nedávno pokořil hranici 15 milionů.

- Potvrdí se dlouho spekulovaný remake prvního The Last of Us? Fanoušci věří, že vodítko se nachází na čepici producenta a režiséra Naughty Dog Neila Druckmanna. V rámci propagace filmu Uncharted se Druckmann objevil ve videu, ale fanoušci si nejsou jisti, zda na jeho čepici je The Last of Us Part I nebo The Last of Us Part II. Teorie podporuje sám Druckmann, ten na Twitteru uvádí, že pracoval na The Last of Us Part I a II, přitom původní hra se jmenuje pouze The Last of Us.

- MLB The Show 22 poběží v dynamickém rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu na PlayStationu 5 a Xboxu Series X. Nejde tedy o překvapení, stejně fungoval i loňský díl. Ten běžel o něco lépe na PS5 než Xboxu Series X, tak uvidíme, jak to bude tentokrát.

- Akční adventura The Gunk se letos na jaře začne prodávat na Steamu a dalších nespecifikovaných počítačových platformách. Dosud je dostupná pouze v rámci ekosystému Microsoftu, včetně Game Passu. Chystá se také fotografický režim.

- Nejprodávanější hry na Steamu za minulý týden. První místo obsadil zombie survival Dying Light 2 od Techlandu, jenž se objevil také na osmém a desátém místě. Ovšem Lost Ark je na druhém, třetím, čtvrtém, šestém a devátém místě, přitom od pátku je free-to-play.

  1. Dying Light 2
  2. Lost Ark Platinum
  3. Lost Ark Bronze
  4. Lost Ark Gold
  5. Elden Ring
  6. Lost Ark Silver
  7. Total War: Warhammer 3
  8. Dying Light 2
  9. Lost Ark Vanquisher
  10. Dying Light 2

- Dvouhodinový dokumentární film oslavuje 30. výročí logické videohry Lemmings, jež vyšla v roce 1991. Původní verzi vytvořilo studio DMA Design, které později dalo světu Grand Theft Auto. Celý film zde: