Dobré ráno. Velké změny při vývoji Twisted Metal. Nintendo Switch překonalo Wii. Prý se blíží větší State of Play od PlayStationu. Age of Empires 4 může zamířit na Xbox. Starfield se má už jen ladit. A další zprávičky.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Došlo k velké změně při vývoji restartu Twisted Metal? Interní zdroje serveru VGC prozradily, že Lucis Games (autoři Destrucion AllStars) už na hře nepracují. Sony se měla rozhodnout přesunout Twisted Metal do nespecifikovaného interního týmu v rámci PlayStation Studios. Mohlo by jít o Firesprite nebo Sony London.

- Sony London, známé díky PSVR titulu Blood & Truth z roku 2019 a kolekci SingStar, zvyšuje počet zaměstnanců, chystá novou AAA hru. V pracovní nabídce se zmiňuje PlayStation 5, AAA, GaaS a multiplayerové boje. Tým tvoří 80 zaměstnanců a je pravděpodobné, že studio pracuje na plnohodnotné hře pro PlayStation VR2.

- Nintendo Switch překonalo úspěšné Wii. Mix konzole a handheldu má mít prodáno 101,88 milionu kusů, zatímco Wii za svůj životní cyklus dosáhla na 101,63 milionu. O překročení stomilionové hranice Switche se nedávno mluvilo, dle zdrojů VGChart jde o data k 25. 12. 2021. Pokud je to pravda, Switch je šestou nejprodávanější konzolí všech dob, hned za PlayStation (102,49), PS4 (116,80), Game Boy (118,69), DS (154,02) a PS2 (155).

- Horor Scorn se konečně probouzí k životu. Vývojáři ze studia Ebb Software burcují komunitu, že během tohoto měsíce dojde k aktualizacím. Jinými slovy, čekají nás novinky o ambiciózním hororu inspirovaném díly malíře a návrháře H. R. Gigera, který má vyjít v říjnu 2022 na PC a Xbox Series X/S.

- Už dva různé zdroje mluví o tom, že se v únoru uskuteční nové State of Play. Akci od PlayStationu nejprve zmínil insider Tidux. Nyní se k němu přidává Tom Henderson, který se proslavil úniky informací zejména o Battlefieldu a Call of Duty. Dle názoru Hendersona by tohle State of Play mělo být docela velkou akcí. K vidění může být Horizon Forbidden West i očekávané Hogwarts Legacy.

- Je vesmírné dobrodružství Starfield od Bethesdy téměř hotové? Podle SkullziTV je hlavním úkolem vývojářů nyní doladit titul na základě zpětné vazby od těch, kteří si ho zahráli. Dále má dojít ke zlepšení systému nasvícení a zvuků. To jde ruku v ruce s vydáním 11. 11. 2022 na PC a Xbox Series X/S.

- Age of Empires 4 může vyjít na konzole Xbox. V interním testování přes Xbox Insider Hub se objevil soubor naznačující, že probíhá testování této real-time strategie, která loni dorazila na PC.

- Hollow Knight: Silksong máme očekávat v letošním roce, uvádí mobilní verze GOG. Steam hlásí, že datum bude oznámeno. Dřívější únik z GeForce Now avizoval Hollow Knight: Silksong v únoru. To je ale zřejmě příliš brzy.

- Forza Street obdržela poslední aktualizaci. Bezplatné závody od Microsoftu byly spuštěny v roce 2020 na PC, iOS a Android. Během letošního jara ale budou vypnuty. Nová aktualizace deaktivuje všechny mikrotransakce a vrací peníze za nákupy uskutečněné v posledních třiceti dnech. Aktivuje také speciální slevy na nákupy skrz virtuální měnu a zvyšuje množství energie dostupné ve hře. Ta je nutná pro závodění. Došlo také ke zkrácení čekací doby, přidání nového auta a 17. 1. začíná 12týdenní velké finále Forza Street s mnoha vzácnými a epickými auty, které můžete do hry získat.

- V Kanadě došlo k ozbrojené loupeži, ukradeny byly čtyři konzole PlayStation 5. K incidentu došlo ve čtvrtek večer místního času v kanadském Durhamu, když dvojice prodejců dorazila na schůzku se zainteresovaným kupujícím, obchod byl domluven přes sociální sítě. Cizinec na dvojici místo peněz vytáhl pistoli, sbalil čtyři PS5 do Nissanu a odjel neznámým směrem.

- O pozornost se hlásí PC verze Monster Hunter Rise. Launch trailer nám připomíná vydání naplánované na 13. 1. Samozřejmostí je podpora 4K rozlišení, vysoká kvalita textur, neomezená snímková frekvence a různé možnosti pro přizpůsobení.