Dobré ráno. Doména pro návrat Sly Coopera. Oznámení Future Games Show Spring 2022. Lost Ark překonává milník. Doom 2 pomáhá Ukrajině. Bude mít EA Sports licenci na WWE? Nové úrovně v Genesis Noir. Snoop Dogg opět na scéně.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Tak tohle už vypadá nadějně. Po mnoha spekulacích byla 4. 3. aktualizována doména slycooper.com, což naznačuje brzké oznámení (třeba dnes večer na State of Play?). Registrující společností je Sucker Punch Productions. Tohle studio vytvořilo první tři díly se Sly Cooperem, zatímco nejnovější přírůstek Sly Cooper: Thieves in Time tým ze Sanzaru Games.

- 24. 3. se bude konat Future Games Show Spring 2022. Během události se ukáže více než 40 her, včetně osmi úplně nových titulů, které ještě nebyly oznámeny. Mezi vydavateli, kteří se chystají odhalit nové hry, jsou Frontier Foundry, Nacon a Team17. Akce se odehraje od 23:00 našeho času.

- Bezplatný fantasy RPG titul Lost Ark překonal 20 milionů uživatelů. Během prvních tří dnů po spuštění na Západě se hráčská základna rozšířila o více než 4,7 milionu nových hráčů ze Steamu. Amazon společně se studiem Smilegate je odhodlán podporovat rostoucí komunitu skrz rozsáhlý plán aktualizací v nadcházejících letech.

- Nová úroveň do Doom 2 od Johna Romera vynesla více než 25 tisíc eur na pomoc pro Ukrajinu. Nová mapa s názvem One Humanity je tak velmi populární. Peníze budou věnovány Ukrajinskému Červenému kříži a Centrálnímu fondu OSN pro mimořádné události.

- Když už jsme u toho, tak v Lost Ark obdrželo permanentní ban přes milion nelegitimních účtů, na nichž běželi boti. Vývojáři delší dobu pracovali na účinných nástrojích a metodách k identifikaci a odstranění botů ze hry. Nyní se tato práce začala vyplácet.

- Nový patch v PC verzi Wolfenstein Youngblood odstranil protipirátskou ochranu Denuvo. Hra vyšla v roce 2019.

- WWE předběžně jedná s Electronic Arts o licenci. Vypadá to, že partnerství mezi WWE a Take-Two Interactive (2K Sports) by mohlo v blízké budoucnosti skončit. Zprávy přicházejí v době, kdy vychází WWE 2K22, které je považováno za definitivní start série po katastrofickém WWE 2K20 a vynechání minulého roku.

- Tajemná adventura Genesis Noir se dočkala aktualizace, která přidává tři nové úrovně. Dostupná je ve verzích pro PC, Mac, Xbox i Nintendo Switch. Hráči odhalí souhvězdí Golden Boy, No Man a Miss Mass, navštíví Stonehenge a podívají se do budoucnosti.

- Po odkladu kvůli invazi ruské armády na Ukrajinu došlo ke spuštění Apex Legends Mobile, ale zatím pouze ve vybraných regionech pro Android a iOS. Těmi je Austrálie, Nový Zéland, Singapur, Malajsie, Filipíny, Indonésie, Mexiko, Peru, Argentina a Kolumbie. Vývojáři přes takzvaný soft-launch testují různé funkce hry.

- Snoop Dogg se připojil k esportovní organizaci Faze, která se zaměřuje na tvorbu obsahu na internetu a oslovení co největšího publika. Snoop Dogg bude působit v týmu CS:GO a jako FaZe Snoop bude spoluvytvářet obsah, podílet se na klíčových obchodních iniciativách a vydávat řadu gadgetů. Rapper pod záštitou Faze chystá i speciální charitativní program určený pro mladší fanoušky.

- Embracer Group dokončila akvizici Asmodee za 2,7 miliardy eur. Další peníze (360 milionů eur) může být vyplaceno v akciích, když budou splněny určité podmínky. Asmodee je přední mezinárodní vydavatel a distributor deskových her, sběratelských karet a digitálních deskových her.

- Pokud hledáte nenáročný farmářský titul, tak v červnu vyjde Life in Willowdale, kde na vás čeká i napínavé dobrodružství v kdysi prosperujícím městě. Hra bude dostupná pro PC, PS5, PS4 a Switch.