Dobré ráno. Valve vysvětluje nepříjemný problém. Brzy detaily o druhé sezóně Halo Infinite. Světový rekord v proběhnutí Elden Ringu. Xbox se zaměřuje na nativní cloudové hry. Oprava Babylon’s Fall pokračuje. Crusader Kings 3 na konzolích.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Je to pouze technická chyba, vyjádřil se zástupce Valve o problémech některých ukrajinských vývojářů, kterým nedorazily peníze ze Steamu. Zdálo se, že Valve tyto transakce blokuje. Na opravě se pracuje.

- Velmi brzy se máme dozvědět detaily o druhé sezóně Halo Infinite, slibuje Joseph Staten ze studia 343 Industries.

- Závody F1 2021 aktualizovány na verzi 1.7. Nový patch opravuje problémy, zlepšuje stabilitu, vylepšuje multiplayer a přidává bílé zbarvení monopostu Red Bull.

- Studio Ubisoft Paris, kde vznikla kooperativní akce Ghost Recon Wildlands, pracuje na novém projektu. Podle zvěstí od leakera Nicka Bakera by se mělo jednat o AAA střílečku. V současné době se neví, zda je projekt součástí známé série, nebo jde o zcela nový titul. V úvahu přichází pokračování Ghost Reconu.

- Xbox Game Studios zakládá nový tým zaměřený na exkluzivní cloudové hry. Cílem týmu je vytvořit cloudově nativní hry, které přinesou hráčům neobvyklé zážitky. Skupinu vede Kim Swift, jež byla loni najata jako šéfka cloudových her a dříve se podílela na klasikách jako Portal a Left 4 Dead. Dle jejího vyjádření je cloudové hraní stále v plenkách, ale její tým s partnery z řad světových vývojářů připravuje nativní cloudové hry.

- Elden Ring dohrán za 18 minut a 57 sekund. Jde o nejnovější světový rekord, co se rychlosti dokončení Elden Ringu týče. Distortion2 ve hře strávil 15 hodin, aby našel zkratky.

- Bezplatná aktualizace rozšířila Hunt: Showdown o čtyři nové zbraně. Dvě z nich jsou varianty stávajících zbraní a dvě jsou zcela nové zbraně. Zajímavé je, že zbraně budou dostupné pouze v rámci Traitor’s Moon eventu. Poté budou odstraněny, ale později opět přidány. Je to poprvé, co Hunt: Showdown nabízí hráčům časově omezený herní obsah.

- Konečně vyšly nativní verze Apex Legends pro PlayStation 5 a Xbox Series X. Populární battle royale akce od Respawnu běží v rozlišení 4K, podporuje 60 Hz a HDR. Přináší také vyšší rozlišení stínů a větší vzdálenost vykreslování. Na Xboxu Series S běží v 60 Hz a podporuje HDR. V budoucnu vývojáři chtějí 120 snímků za sekundu a vylepšit vizuál i zvuky. Na PS5 je samozřejmostí podpora adaptivních spouští a haptické zpětné vazby ovladače DualSense.

- PlatinumGames pokračují v opravě a vylepšování Babylon’s Fall. Nový patch upravuje hratelnost a eliminuje další nepříjemné chyby, včetně bojového systému.

- Je mezi námi někdo, kdo ještě hraje Everybody’s Golf? Pokud ano, tak 30. 9. 2022 vypne Sony servery. Tudíž přestanou fungovat všechny online funkce, včetně režimů pro více hráčů. Stále ale budete moci hrát offline režimy pro jednoho hráče.

- Age of Empires Mobile vyšlo v Číně a hned dokázalo tenhle trh dobýt. Hra dorazila pod názvem Return to Empire od TiMi Studios a v den spuštění se dostala do žebříčku deseti nejvýdělečnějších her na iOS. V současné době nevíme, zda projekt někdy zamíří do světa.

- Na PlayStation 5 a Xbox Series X/S vyšla rozsáhlá historická strategie Crusader Kings 3. Zároveň je dostupná v předplatném Xbox Game Pass.