Dobré ráno. Next-gen verze SnowRunner se blíží. Bude mít Cyberpunk 2077 funkční nadzemku? Tajný projekt v ZeniMaxu. Assassin's Creed Valhalla zdarma k vyzkoušení. GRID Legends pro předplatitele. Reklama PUBG Mobile v Nascar.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Vypadá to, že konečně dojde na next-gen verze simulace SnowRunner. Americký obchod Target zařadil do předobjednávek dosud neoznámenou PS5 verzi. V minulém roce byl vývoj PlayStation 5 a Xbox Series X/S verzí od studia Saber Interactive potvrzen, ale datum vydání stále neznáme.

- Bude v Cyberpunku 2077 někdy zprovozněna nadzemka, když byla v původních plánech, ale poté došlo k jejímu vyškrtnutí? Bohužel nebude. Vývojáři s ní nemají žádné plány, uvedl Marcin Momot z CD Projektu RED. Pokud hrajete na PC, tak existuje modifikace od fanoušků.

- Navzdory problémům s chybami a negativním recenzím zaznamenala strategie Total War: Warhammer 3 druhý nejlepší výsledek v historii této značky, alespoň, co se týče počtu souběžně hrajících hráčů. Podle údajů ze SteamDB bylo hned po premiéře 17. 2. do hry přihlášeno téměř 167 tisíc lidí. Lépe je na tom pouze Total War: Three Kingdoms se 192 tisíci. V tomto případě ale nejspíš pomohly masy hráčů z Číny, kde je série velmi oblíbené, byť tam oficiálně nevychází.

- Na PlayStation 5 a Xbox Series X/S v nativní verzi přijíždí závody Assetto Corsa Competizion. Díky aktualizaci hra bude vypadat lépe po grafické stránce, má vyšší rozlišení a také podporuje 60 snímků za sekundu, zatímco na PS4 a Xboxu One je pouze 30 snímků. Fyzicky se nové verze budou prodávat od 24. 2.

- Italské studio Milestone se po deseti letech vrací k motocyklovým závodům s licencí SBK. Na superbike se mohou fanoušci těšit během letošního července. Podrobnosti mají brzy následovat.

- V ZeniMaxu mají pracovat na tajemném projektu Wormwood (Wyrmwood). Podle insidera Shpeshala Nicka má jít o real-time strategii. Nick si ale není jist, které konkrétní studio ZeniMaxu na tom pracuje. Každopádně, fanoušci Xboxu mohou čekat další exkluzivitu, která bude dostupná také na PC a v Xbox Game Passu.

- Od 24. do 28. 2. si můžete zdarma zahrát Assassin's Creed Valhalla na PC, PS5, PS4, Xboxu Series X/S, Xboxu One a Google Stadia. Ubisoft se snaží zaujmout nové hráče v době příchodu masivního rozšíření The Dawn of Ragnarok.

- Předplatitelé EA Play (na PC, Xboxu a PlayStationu) nebo Xbox Game Pass Ultimate (na PC a Xboxu) si mohou stáhnout GRID Legends a vyzkoušet si nové závody od Codemasters na deset hodin.

- PUBG Mobile bude mít reklamu na závodním voze Nascar ve čtyřech nadcházejících závodech. Tencent uzavřel partnerství se společností JR Motorsports, na jejím voze číslo 8 uvidíme logo hry a artwork.

- Tohle je zvláštní, hráčům z knihovny na Steamu mizí necenzurovaná a vylepšená verze survival hororu Agony s názvem Agony Unrated. Vývojáři nejsou schopni vysvětlit příčinu a vše vyšetřují. Agony Unrated získali zdarma všichni, co si koupili původní Agony. Někteří hráči si myslí, že to polské studio Madmind udělalo schválně.

- Tým z Nightdive Studios, který stojí za System Shockem a dalšími remastery, má zájem obnovit Eternal Darkness. Záměr prozradil generální ředitel Stephen Kick na Twitteru, kde odhalil, že jedná s Nintendem o této hororové klasice. Vypadá to ale, že Nintendo se zdráhá spolupracovat na takovém projektu s externím studiem.

- Chtěli jste si koupit alternativní oficiální kryty k PlayStationu 5? Tak bohužel. Sony potichu odložila celosvětový prodej barevných bočnic, dostupné jsou pouze v obchodě PlayStation Direct. V ostatních obchodech se měly první dva kryty, Midnight Black a Cosmic Red, prodávat od 18. 2. Leč, nyní se očekává, že ve Velké Británii budou dostupné od 2. 3. a v USA až od 31. 3. Kdy se dostanou k nám, to nevíme, stejně tak není známo, kdy dojde na barvy Nova Pink, Starlight Blue a Galactic Purple.

- Na Steamu pro PC, Google Play pro Android a App Store pro iOS dnes vychází Final Fantasy VI Pixel Remaster.