Dobré ráno. Hrdinové Marvelu mají zaplavit PlayStation. Nintendo metaverzum nechce. Demo vesmírné střílečky Chorus. Nový projekt od id Software. První mobilní hra tvůrců The Evil Within.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Nintendo nemá v současné době zájem vytvořit vlastní metaverzum. Dle japonské společnosti má metaverzum velký potenciál, ale Nintendo zatím neví, co může metaverzum nabídnout jejich zákazníkům. Nintendo o něm bude uvažovat pouze v případě, že bude moci nabídnout „nintenďácký přístup“ k metaverzu, kterému bude mnoho hráčů rozumět.

- PlayStation 5 se může stát v budoucnu konzolí pro fanoušky Marvelu. Pokud se vyplní zpráva od insidera Rythiana, tak týmy PlayStation Studios mají chystat pět her ze světa Marvelu. Emotikony naznačují, že půjde o hrdiny Daredevil, Iron Man, Spider-Man, Punisher a Captain America. O Spider-Man 2 už víme, dle všeho by se ale tweet měl týkat jiného, dosud neoznámeného titulu.

- Bývalý šéf vývoje série Yakuza, Toshihiro Nagoshi, ve svém novém studiu chce nadále vytvářet filmové a dramatické hry. Ta první se zaměří na lidské drama. O tituly pro chytré telefony a tablety zájem nemá.

- Společnost Paradox Interactive vydala aktualizaci, která řeší problémy s několika komunitními modifikacemi v Cities Skylines. Ty byly napadeny malwerem. Firma děkuje fanouškům za upozornění. Zakázány byly mody Network Extensions 3 a Update from Github. V modech na Steamu nebyly nalezeny žádné keyloggery, viry, software pro těžbu bitcoinů a podobně.

- Pokud jste si ještě nekoupili hru Chorus, která vyšla koncem minulého roku, tak si ze Steamu, PS Store a Xbox Store můžete stáhnout demoverzi a tuhle vesmírnou střílečku si vyzkoušet na vlastní kůži.

- Studio id Software hledá designéra soubojů, který musí být obeznámen s hrami Doom (2016) a Doom Eternal. Je možné, že se tým pustil do vývoje nového Doomu.

- Do dnešních 16:00 si můžete knihovnu na Steamu obohatit o oceňovaný walking simulator Dear Esther. Čeká na vás klidné a pomalé prozkoumávání opuštěného ostrova, kompletně bez soubojů a hádanek. Nevšední projekt se zaměřuje na děj.

- Tango Gameworks, které si spojíme s hororem The Evil Within a připravovaným titulem Ghostwire: Tokyo, oznámilo svou první mobilní hru. Ve spolupráci se ZeniMax Asia vzniká desková bojovka Hero Dice pro Android a iOS. V té hráči bojují pomocí karet a kostky určují jejich štěstí. Hrát můžete sami nebo s přáteli. Pravidla jsou jednoduchá.