Dobré ráno. Zlej Blizzard. Konami nezapomnělo na Silent Hill. Nový hit Steamu je teprve v předběžném přístupu. Journey oslavuje 10. výročí. BioWare najali YouTubera. New York v Minecraftu.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Konami aktualizovalo svou ochrannou známku Silent Hill spolu se samostatnou ochrannou známkou, která odkazuje na používání náhlavní soupravy pro virtuální realitu. Ochranná známka přirozeně nezaručuje, že Konami pracuje na novém Silent Hill. Teď by ale společnosti nemělo nic bránit v tom získat zpět doménu SilentHill.com, o kterou přišla poté, co vypršela její platnost. A právě na to čekal její nový majitel.

- V květnu znovu uvidíme remake Dead Space. Vývojáři z EA Motive se tentokrát zaměří na uměleckou stránku předělávky kultovní hororové akce. Pokud vám to náhodou uniklo, tak minulý týden jsme se detailně seznámili se zvuky.

- Crossover PUBG Battlegrounds x Nier Automata se skutečně uskuteční, dorazí 1. 4. 2022 a přinese skiny z Nieru do battle royale akce. Sady kostýmů 2B a Kainé budou stát 2080 G-Coinů a sady Nier a 9S budou o něco levnější, a to 1500 G-Coinů. „Mega balíček“, který pravděpodobně obsahuje všechny tyto skiny, bude stát 5450 G-Coinů.

- Poněkud zapomenutá vesmírná střílečka Chorus, která vyšla koncem loňského roku, obdržela vylepšení pro Xbox Series X, PlayStation 5 a PC. Bezplatná aktualizace přináší ray tracing odrazy do všech materiálů a podporu HOTAS na PC.

- Nenápadný hit Steamu jménem Core Keeper má na kontě více než 250 tisíc prodaných kopií za méně než týden. Čísla na platformě od Valve potvrzují o hru velký zájem, za posledních 24 hodin titul současně hrálo přes 30 tisíc hráčů. Úspěch je o to větší, že Core Keeper je dostupný v předběžném přístupu, tedy ve vývojové verzi.

- Blíží se Switch verze metroidvanie F.I.S.T: Forged in Shadow Torch. Hra původně vyšla loni v září na PC, PS4 a PS5. Nyní tchajwanská ratingová agentura odhodnotila dosud neoznámenou Nintendo Switch verzi.

- Spoluzakladatel Avalanche Studios, kde vznikly akce jako Just Cause, Mad Max a Rage 2, dal dohromady Elemental Games. Nové studio se nachází ve Stockholmu a vedou ho bratři Blombergové společně s tvůrci, kteří mají zkušenosti z Battlefieldu 1, Fortnite, Unreal Engine i seriálu The Mandalorian a filmu Harry Potter a vězeň z Azkabanu. Společně chtějí vytvořit vysoce kvalitní zážitky v otevřeném světě, které budou kreativní a finančně nezávislé. Jejich první titul bude novou, originální značkou.

- Společnost Square Enix, vydavatel Final Fantasy, věnuje 500 tisíc dolarů do fondu OSN pro ukrajinské uprchlíky. Firma také spustila program, kdy společně se zaměstnanci daruje peníze dalším klíčovým charitativním organizacím: Červenému kříži, UNICEF a Lékařům bez hranic.

- Už je to 10 let, co vyšlo Journey. Studio Thatgamecompany při té příležitosti připravilo speciální video a iam8bit vydává černý 180 gramový vinyl s aktualizovanou obálkou od Marka Englerta. Na Steamu a Epic Games Store hru koupíte o polovinu levněji, zatímco na App Store je za 49 Kč.

- Hráči jsou opět naštváni na Blizzard, tentokrát jim vadí, že nadcházející beta Overwatch 2 je určena pouze pro PC. Jeden ze znepokojených fanoušků si navíc všiml, že Blizzard na sociálních sítích použil emoji ovládače, přestože hra v této fázi nebude na konzolích hratelná.

„Všichni jsme čekali tři roky. Ale když se konečně něco objeví, je to jen pro PC hráče. Budeme nuceni sedět a dívat se, jak si užívají nového obsahu, zatímco my budeme sedět a sledovat jejich videa na YouTube a hrát stejné mise už třetí rok po sobě,“ přidal další.

- Z pracovních nabídek Bungie se zdá, že studio pracuje na čtyřech různých nových projektech. Dohromady je otevřeno 113 pozic a všechny jsou zaměřené na vývoj nových titulů a rozšíření Destiny 2. Z inzerátů vychází, že by v Bungie rádi vytvořili online sandbox i nějakou novou PvP akci z pohledu třetí osoby.

- BioWare najalo youtubera Michaela Tuckera, aby se podílel na novém Mass Effectu. Tucker se proslavil analýzou různých popkulturních médií jako jsou filmy, videohry a televizní seriály na svém kanálu Lessons from the Screenplay.

- Téměř 3000 hráčů už dva roky staví v Minecraftu velký model města New York. Jejich cílem je vytvořit město v měřítku 1 ku 1. Původně chtěli vytvořit celou Zemi, ale to se ukázalo jako nemožné. Práci začaly na Manhattanu s památníkem a muzeem připomínajícím oběti teroristických útoků z 11. 9. 2001. Po vyřešení počátečních problémů se práce zrychlily a nyní – po více než dvou letech – tým pravidelně přidává další budovy do čtvrtí.