S příchodem nového školního roku se na Indian vrací Stručně. Každé všední ráno (obvykle v 5:30, nejpozději v 10:00) vám přineseme zajímavosti z herního světa. Pohodlně se usaďte a přečtěte si je při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy.

- Nové informace o Gotham Knights a Suicide Squad: Kill the Justice League budou odhaleny 16. 10. na DC FanDome. Opět půjde o online prezentaci zaměřenou na filmy, seriály, komiksy a hry.

- Na GOG bylo aktualizováno několik klasických her Konami, aby byla zajištěna podpora pro moderní ovladače (Xbox One a Xbox Series X/S gamepady, DualShock 4, DualSense a Switch Pro). Technický tým zlepšil ovládání u: Konami Collector's Series: Castlevania & Contra (obsahuje Castlevania, Castlevania 2: Simon's Quest, Castlevania 3: Dracula's Curse, Contra a Super C), Metal Gear, Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2 Substance a Silent Hill 4: The Room.

- Kvůli nedostatku peněz nebylo možné Psychonauts 2 lokalizovat do dalších jazyků, včetně polštiny. Zástupce Double Fine tvrdí, že by rádi přidali další dva jazyky. V současné době zjišťují, zda by to bylo v budoucnu možné.

- Originální nerozbalená hra Vietcong se na Aukru vydražila za 40 100 Kč. Jedná se o vojenskou akci od českých firem Pterodon a Illusion Softworks (dnešní Hangar 13, předtím 2K Czech).

- Vývojáři chtějí do Everspace 2 nalákat nové hráče. Za tímto účelem na Steamu zveřejnili novou demoverzi, která vám umožní ochutnat velký kus této vesmírné střílečky. Obsah dema vychází z poslední aktualizace Early Access verze, která přidala nový hvězdný systém, nového společníka, novou loď a další věci. Demo obsahuje prvních pět hlavních misí a dvě vedlejší mise, přístup budete mít do celého prvního sektoru soustavy Ceto a narazíte na řadu náhodných setkání a tajemství.

- Na serverech PlayStation Store a Microsoft Store se objevila data související s betou Battlefieldu 2042. Vypadá to, že se test blíží. Nejprve by měla být pro předobjednávky, později se dostane na všechny zájemce. Plná verze dorazí 22. 10.

- Hideo Kojima, autor her Metal Gear Solid a Death Stranding, při oslavě 58. narozenin vyslal do světa vzkaz: „Přestože mi tělo začíná selhávat, moje kreativita ještě neochabuje. Dokud můj mozek neztratí tvůrčí sílu budu se i nadále snažit tvořit. To je můj instinkt, a to mě baví.“ Mezi jeho vrstevníky patří Brad Pitt a Tom Cruise je o rok starší než Kojima.

- Nový systém proti podvodníkům může ovlivnit výkon Destiny 2. BattlEye byl do hry přidán v rámci aktualizace 3.3.0. Hráči mohou zaznamenat snížení počtu snímků za sekundu a výkonu, varuje Bungie. BattlEye se zatím testuje, ale neočekává se, že půjde o řešení, které skoncuje se všemi cheatery.

- Disco Elysium - The Final Cut pro konzole Xbox a Nintendo Switch má s největší pravděpodobností stanovené datum vydání, ratingová agentura PEGI hru hodnotila. Vývojáři nadále uvádějí genericky léto 2021.

- Grand Theft Auto 6 v německé televizi? Moderátor Alexander „Elton“ Duszat čelil nečekané situaci. Během natáčení kvízové show Schlag den Star se ve studiu objevil fanoušek Rockstaru a zeptal se na to, kdy vyjde nový díl gangsterské akce. Moderátor byl původně zaskočen, ale pak s divákem vedl krátký rozhovor a dokonce prohlásil, že GTA 6 nepotřebuje, protože ještě nedohrál pětku. Fanoušek poté poprosil, zda by otázku mohl zopakovat na kameru. Proč? Nejspíš aby to slyšeli v Rockstaru. To se možná povedlo, o případu informovaly zahraniční agentury. Tady je nutné ještě dodat, že fanoušek si vybral pořad záměrně. Elton se totiž podílel na německém dabingu pro Halo 3. Ovšem Insideři očekávají GTA 6 nejdříve v roce 2024.

- V září mají předplatitelé PlayStation Plus dle úniku získat Overcooked All You Can Eat pro PS5 (výroční edice s DLC) a pro PS4 pak Hitman 2 a asymetrickou multiplayerovou střílečku Predator: Hunting Grounds. Nabídka by měla být oficiálně odhalena dnes a další úterý (7. 9.) vstoupí v platnost.

- Toshihiro Nagoshi, tvůrce Yakuzy a Judgment, má odejít ze Segy. Podle agentury Bloomberg je v závěrečné fázi jednání s čínským gigantem NetEase. Nagoshi má údajně dostat finanční prostředky na založení a vedení nového vývojového týmu, který by se soustředil na hry s potenciálem zaujmout mimo Čínu.

- Nintendo může předplatitelům Switch Online rozdávat hry z éry Game Boye a Game Boye Color. Insider NateDrake tvrdí, že první tituly dorazí již tento měsíc.

- PlayStation je dlouhé roky partnerem Ligy mistrů. Xbox nově oznámil partnerství s anglickými národními týmy. Kromě hlavního mužského týmu uvidíme reklamu na zelené konzole i v týmu žen a e-sportu.