Dobré ráno. Prasinky z Hogwarts Legacy. Gothic 1 a 2 s podporou Steam Workshopu. Valorant blíže ke konzolím. Emulátor PS3 her pro PS5 od Sony. Jessica Alba hraje Nintendo Switch Sports.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Mezi otevřenými pozice na webu Riot Games najdeme pozici Senior Game Designer, Console, která se týká Valorantu. Popis pozice nezmiňuje přímo konzolové porty nebo referenční platformy, ale uvádí, že kandidát musí navrhnout a vylepšit funkce, režimy a systémy, aby pomohl uvést konzolové hry na trh. Vypadá to, že Varolant pro konzole se blíží. Dříve se mluvilo o konzolích PlayStation, Xbox i Nintendo Switch.

- Více než dvě dekády po vydání obdržely hry Gothic a Gothic 2 oficiální podporu Steam Workshopu. THQ Nordic chce tímto způsobem ocenit moddingovou komunitu a poskytnout jí nástroje pro snazší tvorbu nového obsahu. Začátkem tohoto roku vyšla zajímavá modifikace Chronicle of Myrtana: Archolos.

- Kraťounké video z Hogwarts Legacy ukazuje stanici vesnice Prasinky.

- Tencent investoval do barcelonského studia Novarama, dříve šlo o exkluzivní tým Sony, pro které vytvořil Invizimals na PSP, PS Vita a PS3. Naposledy Novarama vydali akční RPG Killsquad pro PC. Tencent ve firmě získal nespecifikovaná procenta.

- Na internetu se šušká, že Sony pracuje na emulaci her z PlayStationu 3 na PlayStation 5. Zdrojem informací je novinář Jeff Grubb z Venture Beat. Podle něj nemáme čekat žádná rychlá oznámení, vývoj emulátoru má trvat dlouho z důvodu neobvyklé architektury PS3.

- V PUBG: Battlegrounds probíhá crossover událost s Nier: Automata a Nier Replicant. V battle royale akci můžete využít různé skiny, včetně 2B, 9S a Kaine.

- Jessica Alba hraje Nintendo Switch Sports v nové reklamě od společnosti Nintendo. Jessica ve videu se svou rodinou zkouší tenis, pak bowling a poté fotbal.

- Tvůrci Halo Infinite chápou, že jsou fanoušci frustrováni čekáním na nový obsah. Ve studiu 343 Industries ale potřebují čas, aby všechen obsah připravili. Nyní se soustředí na druhou sezónu. V nadcházejících týdnech nám o ní prozradí více.

- FIFA od EA Sports s jiným názvem? Je to dost možné, EA se nechce platit za drahou licenci. Populární fotbal se má jmenovat EA Sports FC. Analytici tvrdí, že je to riziko, ale očekávají masivní investici do reklamy nové značky, aby vydavatel vybudoval o ní povědomí. Hrozba ovšem existuje, a to, kdyby se fotbalová federace domluvila s někým jiným na využití názvu FIFA.

- Pro PlayStation VR vyšlo akční dobrodružství Moss: Book 2. Jedná se o logickou hru, v níž se myška Quill musí postavit zlu, které chce její skleněnou zbraň. Tentokrát má být dobrodružství strašidelnější.