Remake Resident Evil 4? Problémy u PlayStationu. Další projekt Techlandu. Hideo Kojima nadšen z Twelve Minutes. Lákání na návrat Saints Row. Mecha Morty ve Fortnite. A další zprávičky.

- O víkendu pro Ghost of Tsushima Director’s Cut vyšel patch 2.0, který řeší technické problémy, s nimiž se hráči při hraní mohli setkat.

- Další aktualizace pro Microsoft Flight Simulator byla odložena na září. Zaměří se na vylepšení Německa, Rakouska a Švýcarska. Vývojáři potřebují více času, aby pohlídali kvalitu. Update dorazí 7. 9.

- Techland pracuje nejen na Dying Light 2 (vyjde 7. 12. 2021 na PC a konzole). Podle inzerátu v polském studiu chystají ještě AAA open-world RPG. Možná jde o Dying Light 3.

- Bude tento týden na Gamescomu představen remake Resident Evil 4? Fanoušky k tomu vede tajemný tweet s číslovkou čtyři a slovy itchy (svědí) a tasty (chutná). Tento citát se objevil v jedné z knih prvního Resident Evil.

- To Resident Evil Village obdrží 24. 8. další patch zlepšující běh hry na počítačích. Capcom mluví o drobném doladění určitých grafických procesů. Také opraví problém, který bránil spustit hru.

- V červenci se ve Velké Británii nejvíce prodávaly tyto hry: F1 2021, FIFA 21, The Legend of Zelda: Skyward Sword HD, GTA 5, Call of Duty: Black Ops Cold War, Red Dead Redemption 2, The Crew 2, Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin, Spider-Man: Miles Morales a NBA 2K21.

- Hideo Kojima chválí Twelve Minutes. Nová indie hra ho baví natolik, že ztratil pojem o čase, když hrál asi čtyři hodiny. Takhle si naposledy užil Inside. 12 Minutes má slavného vývojáře (série Metal Gear Solid, Death Stranding) nutit udělat další adventuru.

- Myslím, že je to jasné. 25. 8. na Gamescom Opening Night Live nás čeká představení nového Saints Row. Nasvědčujeme tomu oficiální teaser i škádlení moderátora a producenta Gamescomu. Podle toho nepůjde o remaster ani remake, nýbrž o úplně nový díl této bláznivé akce, která se dá popsat jako šílená verze Grand Theft Auto.

- Dokumentární hra AWAY: The Survival Series, v níž prožijete život v divočině, vyjde 28. 9. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.

- Nový patent Sony poukazuje na dynamické, vyvíjející se stránky PlayStation Store. Vypadá to, že společnost chce reagovat na sezónní aktualizace her a přizpůsobit obsah uživateli. Zobrazovat se například má to, kdo daný titul hraje z vašich přátel. A například stránka Fortnite na PS Store by mohla být tematicky zaměřena na nejnovější Battle Pass a skiny.

- V neděli k večeru byly zaznamenány problémy, které bránily na PS4 a PS5 spustit hry z předplatného PlayStation Plus. Chyba se objevila u hráčů, kteří si obnovili předplatné – vypršelo jim a oni si ho znovu zaplatili. Pokud máte stejný problém, je nutné vyčkat na opravu od Sony.

- Z Avowed a The Outer Worlds 2 jsme zatím viděli pouze teasery. Tohle naznačení mohlo mnohé zmást a přivést k názoru, že oba tituly jsou ještě daleko. Josh Sawyer, šéf studia Obsidian, ovšem prozradil, že jsou v hratelné podobě. Pravděpodobně hrál alfa verzi, případně hraním myslí to, když „pracuje“.

- Ve Fortnite je Mecha Morty.