Dobré ráno. Brzy uvidíme Matcho. Humble Bundle na podporu Ukrajiny. Beta Overwatch 2 má datum. Roller Champions je opět odložen. Tekken: Bloodline je animovaný seriál. Rychlá oprava problémů Dying Light 2. EA vylučuje ruské a běloruské hráče. Snoop Dogg míří do Call of Duty.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Humble Bundle na podporu Ukrajiny vybral více než 7 milionu eur. Charitativní balíček Stand With Ukraine obsahuje více než 120 her, knih a softwaru v hodnotě 2 336 eur (58 000 Kč). Koupit si ho můžete za necelých 40 eur (necelých 1000 Kč).

- Beta Overwatch 2 bude pouze pro PC a spustí se 26. 4. V budoucnu si kompetitivní střílečku budou moci vyzkoušet i konzolisté. Do testu budou vybráni hráči z těch, co se zaregistrují na oficiálních stránkách. Plus je nutné vlastnit první Overwatch.

- Ubisoft znovu odložil Roller Champions. Kolečkové brusle si na počítačích a konzolích máme obout až na konci jara letošního roku. Původně se hra očekávala na začátku roku. Vývojáři potřebují trochu více času.

- Je to tady. 31. 3. 2022 uvidíme plnohodnotný trailer na first-person střílečku Matcho od FiolaSoftu. Odpočítávání na oficiálních stránkách hry.

- Studio Bandai Namco Mobile v Barceloně zkouší čtyřdenní pracovní týden. Chce dosáhnout vyváženosti mezi pracovním a soukromým životem. Tvůrci by mohli být v práci kreativnější.

- Detroit: Become Human se stále prodává. Francouzský tým Quantic Dreams se pochlubil, že se prodalo více než 6,5 milionu kopií ve verzích pro PC a PlayStation 4. V roce 2021 se hře podařilo přesáhnout symbolický milion prodaných kusů na Steamu.

- Komiksová střílečka Tiny Tina's Wonderlands, která je spin-offem Borderlands, bude podporovat cross-play na všech platformách. Dobrou zprávu máme i pro fanoušky Borderlands 3, v budoucnu lze očekávat aktualizaci, která do cross-play přidá i PlayStation verze, které ho zatím nepodporují.

- Netflix oznámil animovaný seriál Tekken: Bloodline, který je prvním seriálem založeném na 3D bojové značce Tekken. Premiéru bude mít v letošním roce.

- Dead by Daylight oslavuje více než 50 milionů hráčů, kteří si hororový titul zahráli. Co se aktivních hráčů týče, tak těch je až dva miliony každý den. Není divu, že se z Dead by Daylight stane také desková hra.

- Současně na PC, PlayStationu a Xboxu se objevil nový Hotfix pro Dying Light 2. Techland opravil poškození zbraní, ztrátu uložených pozic, zasekávání a chybu, která zapříčinila ztrátu obsahu.

- Electronic Arts vylučuje ruské a běloruské hráče ze soutěží v sérii FIFA a Apex Legends. Dříve EA odstranila ruské týmy, včetně toho národního, z FIFA 22 a NHL 22 (tam i běloruské týmy).

- Eric „ConcernedApe“ Barone získal zpět všechna práva týkající se hitu Stardew Valley. Stalo se tak poté, co vydavatelství Chucklefish bylo obviněno z vykořisťování lidí během vývoje hry Starbound. Společnost Chucklefish oznámila, že předala odpovědnost za všechny verze hry Baroneovi.

- Activision láká na příchod Snoop Dogga do Call of Duty: Warzone, Call of Duty: Vanguard a Call of Duty: Mobile. Dříve unikl skin, jenž naznačil, že slavný rapper bude přinejmenším hratelným operátorem.