Dobré ráno. Wonder Woman čistě next-gen hrou. Halo se rozloučilo s Xboxem 360. Partner pro Killer Instinct. Možný odklad Redfallu. Testování Torchlight: Infinite. Problémy s modifikací u remasteru Crysis. A další zprávičky.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Wonder Woman je čistě next-gen hrou. Nasvědčuje tomu hledání nových zaměstnanců do studia Monolith pro právě vyvíjený projekt. Při oznámení hry nebyly platformy potvrzeny, očekává se PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Z inzerátu ještě zjistíme, že běží na Firebird Enginu a půjde o čistě singleplayerovou akční adventuru v otevřeném světě se systémem Nemesis.

- Halo se rozloučilo s Xboxem 360. 13. 1. byly vypnuty servery pro Xbox 360 verze her Halo 3, Halo 3: ODST, Halo Reach a Halo 4. Tyto čtyři díly jsou nadále hratelné prostřednictvím Master Chief Collection na Xboxu One a PC.

- Pokud vás mrzelo, že jste ve srovnání platforem dosud neviděli Xbox One verzi Dying Light 2: Stay Human, tak Techland to má v plánu ještě během ledna. Dosud jsme viděli hru na Xboxu One X, Xboxu Series X/S, PlayStationu 4 a PlayStationu 5.

- Před časem se spekulovalo, že Microsoft hledá partnera pro vývoj nového dílu série Killer Instinct. Do vývoje je prý zapojena společnost Bandai Namco. Jez Corden ještě dodává, že Microsoft najal Erinu Piepergerdes, jenž je veteránkou Mortal Kombatu, měla se stát výkonnou producentkou Xbox Game Studios.

- Na obalu WWE 2K22 má být Rey Mysterio. Předobjednávky prý budou spuštěny brzy.

- Uniklo další DLC pro The Sims 4. V databázi Microsoft Store se našlo, že se fanoušci mohou těšit na Carnaval Streetwear Kit, vyjít má 3. 2. letošního roku.

- Čeká nás odklad Redfallu? Nová kooperativní akce od Arkane Studios (Deathloop, Dishonored, Prey) pro Xbox Series X/S a PC nemá vyjít v létě, ale až na konci letošního roku. S informací přišli MrMattyPlays a Lord Cognito v podcastu Defining Duke. Informace mají od nějakého anonymního zdroje. Dříve dvojice přinesla zprávy, které byly později potvrzeny.

- Zítra začíná uzavřená beta Torchlight: Infinite pro Android a iOS. Hack-and-slash akční RPG pro mobily a tablety si vyzkouší první hráči, na výběr dostanou čtyři hratelné hrdiny.

- Druhý a třetí díl remasterovaného Crysis přichází o fotografický režim. Crytek totiž nedávno odeslal dopis s žádostí o zastavení činnosti modderovi Fransovi Boumovi. Podle Cryteku byla vytvořením a vydáním tohoto modu porušena licenční smlouva s koncovým uživatelem. Bouma je připraven modifikaci z internetu odstranit, ale nemyslí si, že něco porušil, protože mod obsahuje pouze binární soubory, které nejsou propojeny s žádným herním obsahem.

- Na Nintendo Switch vyšlo indie dobrodružství Astroneer, jenž dříve dorazil na PC, PS4 a Xbox One. Čeká vás hratelnost podobná No Man's Sky v kombinaci s Minecraftem.