Dobré ráno. Varování pro hráče Cities: Skylines. Hra zdarma na Epic Games Store. Návrat dalších kultovních značek PlayStationu. Atomic Heart bez NFT. Velmi realistické postavy od tvůrců PUBG. Dead Island 2 žije.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Studio Digital Legends Entertainment, které od října 2021 spadá pod Activision Blizzard, najímá vývojáře na neoznámený mobilní projekt ze světa Call of Duty. Očekává se Call of Duty: Mobile 2 nebo Call of Duty: Warzone.

- Dead Island 2 je v plném vývoji, vzkázala vydavatelská společnost Deep Silver přes server GamesRadar. Minulý týden se o hře neoficiálně mluvilo.

- Hlavní designér Battlefieldu 3 a Bad Company 2 má dojem, že Battlefield 2042 neprošel žádným interním testováním. Opravdu se snažím pochopit, proč byla některá z těchto designových rozhodnutí učiněna. „Proč neexistují menší mapy pro pěchotu? Proč zřejmě není použití 128 hráčů nijak optimalizováno pro pěchotu? Proč jsou celé mapy bez podrobné grafiky?“ ptá se.

- Společnost Krafton, která stojí za hitem PUBG, se pochlubila technologickou ukázkou. Ta prezentuje velmi realistické postavy díky kombinaci umělé inteligence se speciální hyperrealistické technologie. Všimněte si zorniček, očních víček a koutků úst. Vše se pohybuje mnohem realističtěji, než jsme zvyklí.

- U zajímavě vypadající first-person střílečky Atomic Heart se nemusíte bát NFT. Dle studia Mundfish jde o zbytečnost. Navíc Atomic Hert je singleplayerová hra, jež se bude prodávat za plnou cenu bez zbytečných věcí. O plánech na DLC budou vývojáři mluvit později.

- Autoři série Subnautica z týmu Unknown Worlds potvrdili vývoj nového titulu s kódovým označením Project M. Překvapivě půjde o tahovou strategii zasazenou do sci-fi světa. Dostupná bude v rámci předběžného přístupu ještě letos a má redefinovat žánr. Studio před několika měsíci koupila společnost Krafton, má ale zůstat nezávislé.

- Podle insidera Foxyho má Sony vrátit nejen taktickou akci SOCOM, ale také arkádové off-road závody MotorStorm, stealth plošinovku Sly Cooper a střílečku Resistance. Japonská společnost má dle něj na PlayStation 5 přinést další klasické značky.

- Bezplatná bojová hra s vozidly Crossout obdržela vylepšení pro PlayStation 5. Nativní verze běží v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu a má podporu funkcí ovladače DualSense. Každý hráč PS5 verze navíc obdrží dekorativní předmět Pinwheel. Tvůrci nabádají, abyste ho namontovali na auto a při hraní foukali do mikrofonu ovladače DualSense.

- Varování pro hráče Cities: Skylines. V několika populárních komunitních modifikací byl nalezen malware. Je doporučováno, abyste si zkontrolovali své počítače kvůli možnému viru. Má se jednat o upravené mody od Chaos a Holy Water. Odhadem bylo malwarem napadeno 35 tisíc hráčů.

- Do čtvrtečního odpoledne si můžete knihovnu na Epic Games Store obohatit o indie adventuru Windbound. Další na řadě bude oceňované fantasy dobrodružství Brothers: A Tale of Two Sons od Josefa Farese, autora A Way Out a It Takes Two.

- Za pouhé čtyři měsíce se prodalo 450 tisíc kusů hry Gas Station Simulator, informovalo polské studio Drago Entertainment. Čísla jsou aktuální do konce prosince loňského roku. V první polovině letošního roku má titul vyjít pro Mac a do konce roku pro konzole PlayStation, Xbox a Nintendo Switch. Největší oblibu má Gas Station Simulator u hráčů ze Spojených států, Německa a Velké Británie. Není divu, že v týmu Drago teď chystají ještě Road Diner Simulator, kde se budete starat o restauraci.

- Kooperativní mise nazvané Short Trips v GTA Online jsou dostupnější a vyzývají hráče, aby pomohli Lamarovi rozjet jeho obchod s trávou. Do 16. 2. navíc získáte dvojnásobné množství in-game GTA dolarů a RP. Navíc Lamar se hodlá pomstít pouličnímu gangu Vagos, a tak mu pomůžete ve vypálení jejich pěstíren v Sandy Shores.