Dobré ráno. Hogwarts Legacy se blíží. Názor Segy na NFT. S Days Gone je to jinak. Rekord Steamu. Něco o Dragon Age 4. Středověký fantasy projekt u Quantic Dream. A další zprávičky.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Kdy se podíváme do Bradavic? Avalanche Software hledají lokalizačního producenta pro překlady a dle informací od AccNgt už má být datum vydání stanoveno. Tak doufejme, že nedojde k žádným problémům a Hogwarts Legacy letos skutečně vyjde. Náznaky směrují na třetí čtvrtletí. Hra se nám má připomenout začátkem roku.

- Sega je v případě NFT opatrná. Vedení společnosti sleduje situaci okolo NFT, ale hodlá být ve svých krocích velmi opatrné. Šéf Haruki Satomi přiznal, že u nich neustále probíhají různé experimenty a věnují se tomu různé týmy, ale v tuto chvíli ještě není nic stoprocentně rozhodnuto.

- Days Gone neprodalo 8 milionů kusů, ale spíše 5,8 milionu. Tvrdí to insider a novinář Jeff Grubb, což by vysvětlovalo, proč Sony zamítla pokračování. Předtím se prodeje Days Gone srovnávaly s Ghost of Tsushima. Na Steamu se pak prodal další milion. To už ale bylo o všem rozhodnuto.

- 28 milionů přihlášených hráčů přesáhl Steam na začátku tohoto roku. Rekord byl zaznamenán 9. 1. a činí 28 230 661. Analytik Daniel Ahmad shrnul předchozí lednové rekordy. Na nich je vidět, že platforma od Valve stabilně roste. Co se žebříčku nejoblíbenějších her týče, vládne Counter-Strike: Global Offensive (9. 1. měl 881 051 hráčů) od Valve. Další je Dota 2 (745 159) a PUBG: Battlegrounds mělo 292 124 hráčů.

- BioWare znovu potvrdili, že se u Dragon Age 4 zaměřují na zážitek pro jednoho hráče postavený na rozhodnutích, na kterých opravdu záleží. Na fantasy RPG usilovně pracují a s novými informacemi se chtějí pochlubit v letošním roce. Pracuje se také na novém Mass Effectu.

- Sony zase na CES opět potvrdila Twisted Metal jako televizní seriál. Známá PlayStation značka se tak po deseti letech vrací. Příznivci mezitím doufají, že se vrátí i v herní formě.

- Kyberpunková RPG akce The Ascent, která vyšla na PC a Xbox, obdržela ESRB rating pro PS5 a PS4. Další důkaz, že by měla brzy vyjít na konzole Sony.

- Zemřel Russell Lees, veterán série Assassin's Creed, na které se podílel jako scenárista a příběhový designér. Pro Ubisoft Montreal pracoval více než 13 let, a kromě této společnosti je také tvůrcem kultovního hororu The Dark Eye z roku 1995.

- Kromě Star Wars: Eclipse, který je údajně ještě daleko, se mají v Quantic Dream věnovat dalšímu projektu. Podle insidera AccNgt, jenž jako první informoval o Star Wars, bude druhá hra založena na technologickém demu The Dark Sorcerer (ukázalo se na E3 2013). To by znamenalo, že se odehrává ve středověkém fantasy světě a prý bude mít nelineární děj napsaný Davidem Cagem. Tvrdí také, že je v pokročilejší fázi a má zasáhnout obě generace konzolí. To se ale může ještě změnit.