Dobré ráno. Návrat dlouho nevydaných značek PlayStationu. Pokračování Ghost of Tsushima. Překvapení pro první majitele Steam Decku. Epic Games rozdává další hry. Ezio ve Fortnite. Switch oslavuje páté narozeniny. Nový Batmobil v Rocket League.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Opět se spekuluje o návratu značek inFamous a Sly Cooper. Zdrojem je AccountNGT, jenž jako první informoval o Star Wars: Eclipse od studia Quantic Dream. Leaker zdůrazňuje, že tento rok má být pro majitele PlayStationu skvělý, i když několik exkluzivit bylo odloženo. Sony má dle něj plánovat oznámení několika dlouho nevydaných značek, včetně zmíněných inFamous a Sly Cooper. PlayStation Show má být tento měsíc. A co Resistance?

- Fanoušci Ghost of Tsushima se pomalu mohou těšit na pokračování. Studio Sucker Punch hledá senior combat designéra a technical combat designéra. Obě pozice vyžadují, aby kandidáti hráli tohle samurajské dobrodružství a rozuměli jeho základním systémům. Za úkol budou mít prototypovat, vylepšovat a vyvažovat nepřátele, stejně jako dovednosti hráčů.

- Gabe Newell, šéf Valve, osobně doručoval hráčům Steam Deck. Záznam ukazuje, jak se Newell baví s některými hráči, kteří byli překvapeni, že jim nový přenosný počítač donesl právě on. Navíc podepsaný.

- Do své digitální knihovničky na Epic Games Store si můžete přidat méně známé hry Black Widow: Recharged a Centipede: Recharged. Dostupný je také bonus do Dauntless v hodnotě 260 Kč. Pokud vám přijde, že Epic polevil, tak další týden bude rozdávat Cities: Skylines.

- Společnost Unity, která stojí za stejnojmenným herním enginem, věnuje 623 tisíc dolarů humanitárním charitativním organizacím v důsledku ničivé ruské invaze na Ukrajinu. Firma přislíbila další finanční podporu v průběhu roku, stejně tak příjmy ze speciálního balíčku a veškeré příjmy od ukrajinských společností.

- Alice: Madness Returns, singleplayerová akční adventura s prvky plošinovky, se po dlouhých letech vrátila na Steam, kde byla naposledy v prodeji na konci roku 2016. Poté už pouze v Originu. Nyní je za 19,99 eur a je součástí i předplatného EA Play za 3,99 eur za měsíc.

- Fortnite bude lákat fanoušky Assassin's Creed skrz speciální skin známého a oblíbeného hlavního hrdiny. Ezio Auditore se má v battle royale akci objevit 10. 3. Zdarma ho budou mít majitelé Assassin's Creed Valhalla nebo nadcházejícího rozšíření Dawn of Ragnarök z Epic Games Store.

- Konzole Nintendo Switch včera oslavila 5. narozeniny. Zařízení se do obchodů po celém světě dostalo 3. 3. 2017 a za první měsíc se prodalo téměř 3 miliony kusů. Nyní má konzole na kontě více než 100 milionů kusů a skvělé a velmi dobře prodávané hry jako Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Odyssey, Super Smash Bros. Ultimate nebo Animal Crossing: New Horizons.

- Nintendo Switch Sports může nabídnout také basketbal a vybíjenou. Myslí si to dataminer Wipeoutjack7, který oba sporty našel ve zdrojovém kódu z nedávného dema. Může se také jednat o obsah, který byl součástí hry, ale nakonec byl odstraněn.

- Hideo Kojima se hlásí o pozornost. Nový trailer ukazuje, na co se mohou těšit PC hráči v Death Stranding Director’s Cut. Hra vyjde 30. 3. přes Steam a Epic Games Store. Pro majitele Death Stranding bude upgrade za 10 eur. Ostatní si hru koupí za 40 eur.

- S předplatným Xbox Live Gold nebo Xbox Game Pass Ultimate si můžete o víkendu na konzolích Xbox Series X/S a Xbox One zahrát motocyklové závody RiMS Racing a Bassmaster Fishing 2022. V této hře budete rybařit a užijete si i soupeření na člunech s dalšími hráči v multiplayeru. Je nutné zmínit, že Bassmaster Fishing 2022 je také součástí Xbox Game Passu.

- Kung-fu bojovka Sifu překonala milion prodaných kusů za pouhé tři týdny. Vývojáři jsou nadšeni přijetím Sifu ze strany hráčů i novinářů.

- Spekuluje se o odkladu fantasy RPG titulu Forspoken od Square Enix. Hra má vyjít 24. 5. tohoto roku na PC a PlayStation 5. Twitterový účet AccountNGT je přesvědčen o odkladu, oznámen má být na novém PlayStation eventu.

- Vývojáři série Yakuza z RGG Studio pracují na spoustě neoznámených titulů. Všechny nás mají překvapit, prohlásil nový šéf Masayoshi Yokoyama.

- U příležitosti premiéry nového filmu Batman se v Rocket League objevuje nový Batmobil. Získáte ho zakoupením balíčku The Batman Bundle za 1100 kreditů.