Dobré ráno. Datum vydání Ghostwire Tokyo, Microsoft má vrátit Guitar Hero a Skylanders, Sony má chystat State of Play, FIFA Mobile v next-gen verzi, Bobby Kotick chtěl koupit Kotaku a PC Gamer.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Ghostwire Tokyo má zřejmě datum vydání. Na PlayStation Store se objevilo, že vyjde už 25. 3. 2022. Zatím nejde o oficiální datum vydání, lze ale očekávat, že brzy bude oznámeno prostřednictvím nového traileru pro PS5 a PC. Jak víme, Sony má roční konzolovou exkluzivitu.

- Série Guitar Hero má šanci se vrátit. Věří v to Bobby Kotick poté, co jeho společnost koupil Microsoft. Historická akvizice Activisionu Blizzard sice bude dokončena až později (předpokládá se do června 2023), ale to nebrání Microsoft začít střádat plány. Phil Spencer z herní divize Microsoftu si podle generálního ředitele Activisionu Blizzard přeje také návrat Skylanders.

- FIFA Mobile je dostupná v next-gen verzi. Vývojáři vylepšili hratelnost, grafiku a postarali se o 60 snímků za sekundu na výkonných chytrých telefonech a tabletech s operačním systémem Android a iOS (hra je free-to-play).

- Sony se připravuje na další State of Play. Podle zákulisních informací se prezentace dočkáme 3. 2. od 22:00 našeho času. Myslí si to Roberto Serrano (italský analytik), jenž očekává, že společnost ukáže své hry a tituly od partnerů pro PS5 a PS4.

- Hráči New Worldu se musí smířit s tím, že během února hra neobdrží žádný nový obsah. Vývojáři z Amazon Games se totiž zaměřili na opravu chyb a dalších technických problémů, které v současné době sužují toto MMORPG. Amazon také plánuje, že v budoucnu budou testovací fáze na New World PTR serveru delší.

- Po Galactic Civilizations 3 rozdává Epic Games Store logickou hru Relicta, kde na vás z pohledu první osoby čeká dobrodružství v roce 2120 na Měsíci. Základna Chandra, která se tam nachází, zůstává po ničivé válce opuštěná. Narazí na ni vědec známý jako Patel, jehož úkolem je odhalit tajemství záhadné anomálie zvané Relicta. Brzy se ukáže, že je v ohrožení života. Hra spočívá v procházení navazujících lokací a řešení logických hádanek různé obtížnosti, z velké části s využitím principů fyziky, především gravitace a magnetismu.

- Další týden bude Epic Games Store rozdávat akci Daemon x Machina.

- Bobby Kotick je hodně kontroverzní osobou. Pod koberec měl zametat stížnosti o sexuálním obtěžování ve studiích společnosti Activision Blizzard. Teď se navíc šíří zprávy, že generální ředitel chtěl koupit magazíny Kotaku a PC Gamer, aby vylepšil image firmy. Podle Wall Street Journal o tom měl kdysi uvažovat. Mluvčí Activisionu zprávu popřel, PC Gamer na žádost o vyjádření nereagoval a majitel Kotaku odmítl záležitost řešit.

- Firmware 13.2.1 pro Nintendo Switch si posvítil na stabilitu systému pro zlepšení uživatelského zážitku. Hráči hlásí, že Nintendo opravilo také Bluetooth a SSL systém.

- Na sociálních sítích se množí přání hráčů, kteří chtějí PC verzi Bloodborne. Dostane se na Bloodborne po Horizon Zero Dawn, Days Gone, God of War a chystané Uncharted: The Legacy of Thieves Collection? Sony zatím mlčí.

- Po jedenácti letech strávených v CD Projektu RED opouští Łukasz Babiel polskou společnost. Babiel byl manažer kontroly kvality, podílel se mimo jiné na Cyberpunku 2077. Důvody odchodu neuvedl.

- Shuhei Yoshida z PlayStationu se na Twitteru pochlubil, že na Steam Decku hraje PC verzi God of War. K hráčům se přenosný počítač od Valve dostane až v únoru.