Dobré ráno. HD remaster GoldenEye. Velká expanze u tvůrců Detroit: Become Human a Star Wars Eclipse. Nové ambiciózní RPG od kreativního ředitele Dragon Age. Ubisoft mění název Tom Clancy's XDefiant. Další hra zdarma na Epic Games Store.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Spekulace o HD remasteru kultovní střílečky GoldenEye nabírají směr poté, co byla tento týden podruhé prodloužena ochranná známka. V zákulisí se mluví o odkladu oznámení kvůli útokům Ruska na Ukrajinu, protože příběh GoldenEye zahrnuje sovětské Rusko.

- Ubisoft přejmenoval Tom Clancy's XDefiant na XDefiant. Změna názvu přichází v době, kdy se Ubisoft snaží vzpamatovat ze zpackaného oznámení hry v loňském roce. Fanoušci Toma Clancyho toto představení kritizovali za to, že se multiplayerová free-to-play střílečka příliš vzdaluje od vážných vojenských témat a vzorce této série. Ubisoft prozradil, že některé frakce ve hře budou nadále převzaty z universa Toma Clancyho, které doplní nové frakce.

- Pařížské studio Quantic Dream se v roce 2021 rozrostlo o 50 procent pracovní síly a v současné době pracuje na třech titulech, včetně dříve oznámené hry Star Wars Eclipse. Když jsme u toho, tak vedení odmítlo spekulace o odkladu Star Wars Eclipse s tím, že dosud žádné datum neoznámili.

- Mike Laidlaw, bývalý kreativní ředitel trilogie Dragon Age, se ve studiu Yellow Brick Games soustředí na nové ambiciózní RPG. V týmu má další zkušené vývojáře, kteří se podíleli na sériích Assassin's Creed a Watch Dogs. Bohužel si ale na projekt budeme muset počkat, nevyjde před fiskálním rokem 2024, je uvedeno v tiskové zprávě společnosti Private Division, kterou vlastní Take-Two.

- PC verze Ghostwire: Tokyo bude podporovat DLSS od Nvidie, FSR od AMD a Temporal Super Resolution od Unrealu. Chybět nebude široká škála grafických nastavení, včetně nasvícení, kvality textur nebo ray tracingu.

- Do digitální knihovničky na Epic Games Store si zdarma můžete přidat In Sound Mind. Jedná se o nápaditý psychologický horor z pohledu první osoby s frenetickými hádankami a jedinečnými souboji s bossy. Příští týden bude zdarma pinballový titul Demon's Tilt.

- Open-world závody The Crew 2 rozšířila bezplatná aktualizace American Legends, jež odstartovala čtvrtý rok podpory. Díky updatu se můžete posadit za volant legendárních vozidel, včetně Porsche 550 Spyder. Ubisoft také připravil nový Season Pass, jmenuje se Motorpass a přináší i automobily jako Chevrolet Corvette C7 ZR1 2019, Dodge Challenger SRT Demon Awaken Edition nebo Ford Mustang Fastback Stunt Edition.

- Čínský holding Tencent se stal většinovým akcionářem španělského studia Tequila Works, které má za sebou tituly jako RiME nebo The Sexy Brutale a v současné době připravuje Song of Nunu: A League of Legends Story společně s Riot Forge. Tencent má umožnit vybudovat z Tequila Works silnější studio, což znamená i možnost vytvářet kvalitnější hry.

- Do 21. 3. 2022 je na Xbox Store dostupné Diablo 2: Resurrected v trial verzi pro konzole Xbox Series X/S a Xbox One. Zahrát si můžete až tři hodiny. Když se poté rozhodnete zakoupit plnou verzi, tak můžete pokračovat v hraní tam, kde jste skončili.

- Nedávno jsme se během State of Play seznámili s novou hrou Exoprimal od Capcomu. Nyní už víme, že jedním z tvůrců je Hiroyuki Kobayashi, jenž se podílel na Dino Crisis, Dino Crisis 2 a Dino Crisis 3. Exoprimal bude zasazen do roku 2043 a je spojen se světem Dino Crisis.

- Dosud největší bezplatná aktualizace pro Godfall vyjde 7. 4. pod jménem Exalted. Do poněkud zapomenuté akce přinese spoustu nového obsahu, vylepšení a kosmetiku.

- Německé studio Yager spustilo finální verzi uzavřené bety své připravované PvPvE first-person střílečky The Cycle: Frontier. Nová verze obsahuje další aktivity, nové variace monster, lepší design map a nové frakční kampaně. Do 4. 4. 2022 můžete požádat o přístup přes Steam. Plná verze bude free-to-play.