Dobré ráno. Gamescom se vrací na výstaviště. Tajemné Keystone od Microsoftu. Niantic kutí nový projekt. Atari koupilo videoherní databázi. Bungie chystá novou značku. Sekání trávy v dinosauřím parku.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Gamescom se letos vrátí do výstavních hal v Kolíně nad Rýnem. Videoherní veletrh se uskuteční od 24. do 28. 8. Pořadatelé chtějí využít zkušenosti z posledních let a slibují rozsáhlý digitální program, aby si Gamescom užili i ti, co nebudou v Německu. Chybět nebude velkolepá Opening Night Live.

- Remake Dead Space je naplánován na začátek roku 2023, tvrdí novinář Jeff Grubb ze serveru GamesBeat s tím, že původním cílem Motive Studios bylo stihnout konec letošního roku. Zpoždění má být způsobeno zaměřením na kvalitu a úsilí vytvořit remake tak dobrý, jak jen to je možné. Hru uvidíme už dnes večer, na 19:00 mají tvůrci naplánovanou další prezentaci.

- Hideo Kojima obdržel cenu za výtvarné umění od japonského ministerstva školství, kultury, sportu, vědy a technologie. K ocenění přispěl úspěch jeho posledního titulu Death Stranding: Director's Cut.

- Co je Keystone? Záhadný název byl objeven v databázi produktů Microsoftu. Americká společnost tradičně pojmenovává svůj hardware zvláštními kódovými jmény. Durango byl Xbox One a Project Scarlett zase Xbox Series X. Keystone se nachází hned pod Durango a Scarlett. Může to naznačovat, že Microsoft pracuje na nástupci?

- Příští týden proběhne ID @ Xbox Showcase. Jak název napovídá, zaměří se na představení her od nezávislých tvůrců. Očekávat máme Tunica, Trek to Yuomi, There is No Light nebo Shredders. Prezentace proběhne 16. 3. od 19:00.

- Mobilní gigant Niantic, který vytvořil hity Pokémon GO a Pikmin Bloom, si podal ochrannou známku na projekt Campfire. Dá se předpokládat, že půjde o další hru s alternativní realitou. Název nového projektu naznačuje, že po světě budou rozmístěny táborové ohně, s nimiž budete moci interagovat. Niantic nedávno hledali odborníky na AR hry a geolokaci.

- Dva veteráni, kteří se podíleli na Diablu 2, pracují na úplně nové hře v nedávno založeném studiu Moon Beast Productions. Phil Shenk a Peter Hu chtějí využít svých dlouholetých zkušeností. To je také důvod, proč zůstávající u ARPG žánru.

- Vyšlo pokračování oceňované hry Submerged. Submerged: Hidden Depths je dostupné na Steamu pro PC a v příslušných digitálních obchodech pro konzole Xbox a PlayStation. Děj se odehrává ve městě sevřeném temným tajemstvím, kde na vás čeká dobrodružství a šplhání po troskách mrakodrapů.

- Atari koupilo videoherní databázi Moby Games. Generální ředitel Atari do světa vzkázal, že jsou odhodláni web podporovat způsoby, které zlepší zážitky jak pro přispěvatele, tak pro uživatele. Stránka Moby Games byla založena v roce 1999 a nabízí velmi obsáhlou databázi videoher, která by se dala přirovnat k IMDB z filmového světa.

- Ikumi Nakamura, bývalá kreativní ředitelka Ghostwire: Tokyo, loni opustila studio Tango Gameworks. Nyní jsme se dozvěděli, že v Japonsku založila Unseen. Jejím cílem je vytvořit studio s vývojáři z celého světa a vytvářet tituly, které prolomí hranice.

- S předplatným Xbox Live Gold a Xbox Game Pass Ultimate si na Xboxu Series X/S a Xboxu One můžete o víkendu zahrát Dead by Daylight.

- Studio Bungie (série Destiny) hledá kreativního ředitele pro vývoj nové značky. Dle inzerátu půjde o akční hru a hrát se bude z pohledu třetí osoby. Nový člen týmu bude mít za úkol vést projekt přes několik fází tvorby prototypů až k hotovému titulu. Z Bungie jsme dříve slyšeli, že chtějí do roku 2025 vydat novou značku. Nedávno studio koupila Sony za 3,6 miliardy dolarů.

- Simulátor sekání trávy obdržel nový dodatečný balíček. Za 4,99 eur si do Lawn Mowing Simulatoru můžete koupit Dino Safari DLC a nechat se přenést do jurské éry a užívat si sekání trávy ve fiktivní dinosauřím parku, kde nechybí modely obřích T-rexů, mazaných dravců a býložravců.