S příchodem nového školního roku se na Indian vrací Stručně. Každé všední ráno (obvykle v 5:30, nejpozději v 10:00) vám přineseme zajímavosti z herního světa. Pohodlně se usaďte a přečtěte si je při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy.

- Společnost Marvel má pracovat na novém zážitku pro jednoho hráče. Insider Tidux, který dříve měl několikrát pravdu o PlayStationu, tvrdí, že má vzniknout nová singleplayerová značka na základě Marvelu. To vylučuje pokračování Spider-Mana od Insomniacu. Mělo by jít o jiného hrdinu, třeba Iron Mana, Deadpoola, Venoma nebo Wolverina.

- Far Cry 6 nabídne bezplatné vylepšení PlayStation 4 verze na PlayStation 5 a Xbox One verze na Xbox Series X/S, potvrdil Ubisoft.

- Pokud jste fanoušci klasických her Star Trek, tak GOG.com začal nově prodávat Star Trek: Voyager - Elite Force (2000), Star Trek: Elite Force II (2003), Star Trek: Bridge Commander (2002), Star Trek: Starfleet Command III (2002), Star Trek: Hidden Evil (1999) a Star Trek: Away Team (2001). Brzy bude nabídka rozšířena o Star Trek: Armada a Star Trek: Armada II. Každá z her se prodává za 10 eur.

- Road mapa dodatečného obsahu do Marvel’s Avengers potvrzuje, že během podzimu nebo zimy dorazí Spider-Man. Bude ale dostupný pouze v PlayStation 4 a PlayStation 5 verzích hry. Pavoučí muž dorazí společně s prvním raidem zaměřeným na Klauea s obtížností Standard (150-160 Power) a Elite (160-175 Power). Očekávat můžete také nové kosmetické předměty.

- Call of Duty Warzone opět sužují hackeři, tentokrát ale nevyužívají aimboty (přesné míření) a wallhacky (možnost vidět protivníky skrze zdi), ale létající auta (v tomto případě motorky). S nimi přistávají přímo na nešťastné oběti. Podvod zaznamenal jeden uživatel Redditu.

- Patch 1.2.139 ve 4X strategii Humankind řeší další nedostatky, včetně oslabení umělé inteligence jedné říše. Většinou třetí umístěný národ věděl o akcích ostatních hráčů a svobodných národů mnohem více, než by měl. Tato všemohoucnost poskytla státu obrovskou výhodu nad jeho rivaly.

- Připravuje se nějaké překvapení ze stáje Crashe Bandicoota? Značka slaví 25. výročí, ale nový tweet dává fanouškům naději, že bychom se mohli dočkat oznámení nové hry.

- Dnes večer na PlayStation Showcase má být oznámeno Sunset Overdrive od Insomniac Games. Více se redakce serveru Gaming Intel od „důvěryhodného herního insidera“ nedozvěděla. Nejpravděpodobněji se jeví příchod PS4 a PS5 verzí, protože Sunset Overdrive byla původně exkluzivita Xboxu. V souvislosti s Insomniacem se spekuluje také o návratu inFamous.

- Farming Simulator 22 ukazuje nové symboly pro plodiny, hospodářská zvířata a další věci.

- American Truck Simulator: Wyoming DLC se objevuje v seznamu nejprodávanějších položek na Steamu. Jak vidno, komunita kamionového simulátoru od českého studia SCS Software je pořádně velká. Při vydání DLC bylo rozšíření mapy o stát Wyoming dokonce na prvním místě. Nadále se drží na předních příčkách.

- Richard Kingsley Morgan, scénárista her Syndicate a Crysis 2, stejně tak seriálu Altered Carbon (Půjčovna masa), se v Gunzilla Games podílí na nové multiplayerové RPG střílečce pro PC, PS5 a Xbox Series X/S, s níž má tým ambice oslovit všechny hráče. AAA titul má dát hráčům svobodu. Vývoj byl zahájen zhruba před rokem a vede ho Neill Blomkamp, bývalý šéf filmu District 9, za doprovodu veteránů ze studií Electronic Arts, Ubisoftu a Cryteku.

- Dodatečný balíček Fatesworn pro rok starý remaster Kingdoms of Amalur je stále v plánu. Vývoj je téměř hotov. Jako důkaz přináší tvůrci první obrázek. Bohužel, datum vydání nadále neznáme.

- Brendan „PlayerUnknown“ Greene má velké plány. Tvůrce PlayerUnknown’s Battlegrounds chce vytvořit velké, procedurálně generované světy. Začíná technologickým demem Prologue, které má vést k ještě většímu projektu Artemis. Prologue má přinést svět o rozloze 64 x 64 kilometrů pro jednoho hráče, který je vymodelován podle evropských lesů a dokáže simulovat reálné prvky, jako jsou uhelné doly, tak jak by se objevily ve skutečném světě. Hráči by do tohoto světa byli vysazeni a museli by v něm přežít. Cílem je vytvořit nejen největší videoherní svět, ale také dynamický ekosystém se smysluplným životem. Když zabijete všechny medvědy v regionu, možná se rozroste populace jelenů, dává Greene jeden z příkladů.

- Pro všechny hráče The Crew 2 začala sezóna US Tour West. Aktualizace je zdarma a umožní vám zúčastnit se nejnáročnější soutěže na západním pobřeží. Čekat můžete něco ve stylu toho, čeho jste mohli být svědky na východním pobřeží USA. Součástí jsou i nová vozidla.

- 9. 11. se v Evropě začne prodávat fyzická edice Disco Elysium: The Final Cut pro PlayStation 4. Zahrne bezplatné vylepšení pro PlayStation 5. Vývojáři nyní pracují na převedení hry pro Xbox Series X/S a Nintendo Switch.

- Z Destiny může být v budoucnu televizní seriál, film, kniha nebo komiks, odhaluje inzerát Bungie. Přes něj studio hledá vedoucího člověka. Úspěšný kandidát bude řídit projekty, které rozšíří Destiny do nových kategorií. V Bungie tedy nemají v úmyslu, že by to vytvořili sami, místo toho budou spolupracovat s jinými firmami.

- Na Nintendo Switch míří World Warz Z. Dorazí 2. 11. za 39,99 eur. I příznivci Switche se pokusí uniknout hordám rychlých zombíků.

- Valve s nadšením oznamuje, že dev kity Steam Decku jsou připraveny k odeslání vývojářům, kteří o ně požádali. Počet dev kitů je omezen a žádosti firma vyhodnocuje případ od případu. Zařízení by mělo vyjít koncem letošního roku, ale už dříve Valve upozorňovalo, že se na všechny nedostane hned.

- V Aliens: Fireteam Elite včera odstartovala první sezóna. Jmenuje se Phalanx. Každá sezóna přináší bezplatné aktualizace obsahu. První přináší novou třídu Phalanx, 4 nové zbraně a nové kosmetické odměny.

- Je tady také představení nového battle passu a operátora do Tom Clancy's Rainbow Six Siege.