Dobré ráno. Problémy pro Skull and Bones, úspěch Ghost of Tsushima, patch pro Xbox verze remasteru Alana Wakea, zajímavost o Dying Light 2, remake Mafie a další hry za pár stovek a další zprávičky.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Se Skull and Bones to nevypadá nejlépe. Z Ubisoft Singapore odchází jeden ze šéfů vývoje tohoto problematického pirátského bojového titulu, který byl několikrát restartován a odložen. Po téměř 15 letech v Ubisoftu a práci na Skull and Bones od srpna 2014 (do července 2017 byl hlavním designérem) se loučí Antoine Henry. Čekat ho má nové vzrušující dobrodružství. Podílel se také na Assassin's Creed Valhalla a rozšíření The Siege of Paris.

- Ghost of Tsushima je úspěšné. Samurajská akční adventura od Sucker Punch Productions prodala více než 8 milionů kusů. Loni v březnu to bylo 6,5 milionu kopií. Není divu, že Sony hodlá značku rozšířit mimo hry, doufejme, že dojde i na pokračování.

- Hráči, které zaujala kooperativní RPG akce Babylon’s Fall od PlatinumGames, si do kalendáře mohou napsat, že titul dorazí 3. 3. 2022 na PC, PlayStation 5 a PlayStation 4. Projekt je oficiálně gold, tedy po vývojové stránce dokončen. Nyní se bude ladit, optimalizovat a opravovat.

- Důležitá aktualizace pro Alan Wake Remastered, studio Remedy konečně přidalo podporu pro Auto HDR na konzolích Xbox Series X/S. Hráči by si měli po patchi všimnout znatelného zvýšení vizuální kvality díky vyššímu dynamickému rozsahu. Patch přináší také řadu oprav, včetně výkonu a zvuku, a vylepšené uživatelské rozhraní.

- Poslední Dying2Know se uskuteční ve čtvrtek 13. 1. od 21:00 našeho času. Očekávejte nové informace a gameplay záběry z Dying Light 2. Dříve Techland slíbil, že v průběhu ledna ukáže PS4 a Xbox One verze hry. Ještě předtím se hodí vědět, že v Dying Light 2 najdeme více než 500 různých předmětů výbavy. Jde o nejrůznější bundy, boty, klobouky, rukavice a další věci, které nám umožní si hlavního hrdinu přizpůsobit podle svého uvážení.

- Humble Choice v lednu přináší zajímavou sadu. Najdete v ní Mafia: Definitive Edition, Iron Harvest, Project Winter, Rebel Cops, Rustler, The Henry Stickmin Collection, Farmer’s Dynasty, Between the Stars, Retrowave a Midnight Protocol. Za 13,99 eur (cca 345 Kč) měsíčně si můžete vybrat 3 hry, zatímco všech 10 je za 17,99 eur (cca 443 Kč).

- Microsoft se rozhodl deaktivovat neaktivní účty v režimu Xbox Dev Mode. Toto opatření není mířeno proti vývojářům, nýbrž proti uživatelům, kteří na konzolích využívají emulátory. Xbox De Mode bude zakázán všem, co tento režim aktivně nevyužívají k nahrávání a publikování obsahu v Xbox Store.

- Studio Playground Games přichází o spoluzakladatele a šéfa vývoje Gavina Raeburna. Pracoval na všech pěti dílech Forza Horizon. Jeho roli převezme spoluzakladatel Trevor Williams. V Playground Games se soustředí nejen na Forzu Horizon 5 (nový obsah do hry), ale také na Fable.

- Novinář Jason Schreier ze serveru Bloomberg vybral deset nejlepších her roku 2021. V jeho seznamu najdeme Deathloop, Metroid Dread, Psychonauts 2 nebo Tales of Arise.

  • Bravely Default 2
  • Deathloop
  • The Forgotten City
  • The Great Ace Attorney Chronicles
  • The House in Fata Morgana
  • Metroid Dread
  • Outer Wilds: Echoes of the Eye
  • Overboard!
  • Psychonauts 2
  • Tales of Arise