S příchodem nového školního roku se na Indian vrací Stručně. Každé všední ráno (obvykle v 5:30, nejpozději v 10:00) vám přineseme zajímavosti z herního světa. Pohodlně se usaďte a přečtěte si je při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy.

- Brendan Greene, známý pod online přezdívkou PlayerUnknown, je považován za průkopníka battle royale žánru, když vytvořil PlayerUnknown's Battlegrounds jako modifikaci pro Armu 3. Později začal spolupracovat s jihokorejským vydavatelstvím Krafton a z PUBG se stala plnohodnotná hra, u níž se inspiroval nejeden titul, včetně Fortnite. V roce 2019 se Green přestěhoval do Amsterdamu a pod hlavičkou Kraftonu založil PlayerUnknown Productions s cílem pracovat na nových projektech. Nyní se toto studio od Kraftonu odděluje a stává se nezávislým, Krafton v něm drží pouze menšinový podíl. Greene chce už roky vytvořit nový zážitek.

- V Blizzardu se mají snažit, aby Overwatch 2 vyšlo co nejdříve. Interní zdroj ze společnosti uvádí, že chtějí hru vydat před létem 2022.

- Hot Wheels Unleashed představuje plán na rozšiřování. Pravidelně bude vydáván jak bezplatný, tak placený obsah, včetně nových vozidel, modulů pro tvorbu tratí, položek pro přizpůsobení a exkluzivních tematických sad s novým prostředím. Hot Wheels Pass Vol. bude dostupný 30. 9. (v den uvedení hry na trh).

- Crysis Remastered na Steamu nebude chránit Denuvo.

- No More Heroes 3, které vyšlo 27. 8. 2021 na Nintendo Switch, je poslední hrou v sérii, překvapil Goichi „Suda51“ Suda fanoušky. Podle Sudy čeká Travise Touchdowna konečně poslední bitva. Po ní se vydá na dlouhou, zaslouženou cestu. Další dobrodružství Travise totiž není v rukou Sudy51, práva vlastní společnost Marvelous.

- Příznivci japonských her se ale nemusejí zas tolik obávat. Studio Grasshoper Manufacture, které vede právě Goichi Suda, pracuje na třech nových značkách. V následujících měsících se o nich máme dozvědět více informací. Minimálně jedním z těchto projektů by měl být Hotel Barcelona, hra tvořena ve spolupráci se Swery65, autorem Deadly Premonition. Suda51 by podle svých slov rád pracoval na titulu s Deadpoolem.

- Na čínském fóru 4chan se objevilo, že Sony hodlá 6. 9. tohoto roku oznámit Uncharted The Naughty Dog PC Collection. Obsahovat má pět her: Drake's Fortune, Among Thieves, Drake's Deception, A Thief's End a The Lost Legacy. Vyjít má 7. 12. 2021 na Steamu a Epic Games Store od studia Nixxes. Zdá se nám, že jde o fake. Nasvědčuje tomu podivný název kolekce. Navíc údajný zdroj nevysvětlit, kde údajný obrázek vzal. Vypadá to, že si někdo jen hrál ve Photoshopu. Nicméně, Sony už dříve avizovala, že Uncharted dorazí na PC.

- Vývojáři z Marvel's Avengers odstraňují Denuvo. Nepopulární protipirátská ochrana bude ze hry vyjmuta v nové aktualizaci, která řeší problémy po přídavku War for Wakanda s Black Pantherem.

- Will Smith ve Fortnite. Ve skutečnosti nejde o samotného herce, ale o jeho postavu Mikea Loweryho ve filmové sérií Mizerové (Bad Boys). Skin je k dispozici v obchodě s předměty.

- Xbox Game Pass přivítá další hry. Už dnes se katalog rozšíří o Craftopia, Final Fantasy XIII, Signs of the Sojourner a Surgeon Simulator 2. 7. 9. bude následovat Crown Trick a 9. 9. ještě Breathedge, Nuclear Throne a The Artful Escape.

- Bohužel, 13. 9. se z Xbox Game Passu poroučí Red Dead Online a 15. 9. ještě Compa, Disgaea, Forza Motorsport 7, Hotshot Racing, The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics a Thronebreaker: The Witcher Tales.

- Rayman včera oslavil 26 let. První díl originální a populární hopsačky vyšel 1. 9. 1995. Jen škoda, že si na narozeniny nevzpomněl sám Ubisoft, na sociálních sítích za celý včerejšek žádný příspěvek. Fanoušci ale nezapomínají. Chtěli byste nový díl?

- Nejprodávanější hrou minulého týdne ve Velké Británii je novinka Aliens: Fireteam Elite od společnosti Focus Home. 42 procent si ukrojila PS5 verze, 31 procent Xbox Series X/S a 27 procent PS4 verze. Na druhém místě s velkým odstupem je Mario Kart 8: Deluxe. Ghost of Tsushima: Director's Cut klesla z prvního místa na deváté.

  1. Aliens: Fireteam Elite
  2. Mario Kart 8: Deluxe
  3. Minecraft
  4. Grand Theft Auto 5
  5. Spider-Man: Miles Morales
  6. FIFA 21
  7. Animal Crossing: New Horizons
  8. Marvel's Avengers
  9. Ghost of Tsushima: Director's Cut
  10. The Last of Us: Part 2

- Pokud vám nestačí pozitivní uživatelské recenze na Anno 1800, tak můžete využít příležitosti si do 6. 9. přes Ubisoft Connect a Epic Games Store tuhle hru zdarma zahrát. Bezplatné období je na oslavu příchodu The High Life, závěrečného DLC třetí sezóny. Balíček přidává do hry mrakodrapy.