Dobré ráno. Ken Levine a jeho nová hra. Testovací server pro Diablo 2: Resurrected. Avowed získává posilu z BioWare. Shadow Warrior 3 si dělá srandu z Dying Light 2, které ukáže kooperaci i old-gen verze. PUBG nepodlehlo tlaku konkurence.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- V Gran Turismu 7 nebude chybět okruh Daytona International Speedway, potvrdil PlayStation na Twitteru. Trať se nachází v Daytona Beach na Floridě, je dlouhá asi 4 kilometry a konají se zde různé typy závodů, včetně motokárových, motocyklových a automobilových závodů. Obrázek na Twitteru naznačuje návrat Daytona Road Course a možná bude součástí i oválná verze Daytona Superspeedway.

- Nová hra Kena Levina, autora BioShocku, bude oznámena až těsně před vydáním. Podle svých slov chystá něco zajímavého a mnozí hráči mohou být překvapeni. Levine nechce, aby se hráči na hru těšili dlouhou dobu. Proto k odhalení dojde později.

- Na The Game Awards 2021 jsme se při odhalení Warhammer 40.000: Space Marine 2 datum vydání nedozvěděli, přesto ale fanoušci doufali, že pokračování kultovní akce vyjde v letošním roce. Bohužel si ale na návrat vesmírných mariňáků budou muset zřejmě počkat. Naznačuje to finanční zpráva společnosti Games Workshop. V té jsou na rok 2022 uvedeny pouze hry Total War: Warhammer 3 a Warhammer 40 000: Darktide. Může to ale být schválně, když ještě nebylo datum oficiálně oznámeno.

- Vývojáři postupně napravují problémy remasteru druhého Diabla. Včera večer jako důkaz spustili PTR. Na testovacím serveru se má brzy objevit aktualizace 2.4. Po otestování budou novinky zpřístupněny ostatním hráčům. O patchi a důležitých změnách pro Diablo 2: Resurrected jsme psali zde.

- Studio Obsidian najmulo veterána z BioWare. Ryan Warden byl 11 let v BioWare na různých pozicích, pracoval na Dragon Age: Inquisition, Mass Effect, Mass Effect 2 a Mass Effect 3. Má tedy bohaté zkušenosti s RPG žánrem. V roce 2015 se přesunul do Riot Games, kde se podílel na League of Legends a Legends of Runeterra. Tento měsíc se stal produkčním ředitelem fantasy RPG novinky Avowed.

- Tvůrci Shadow Warrior 3 si utahují z herní doby Dying Light 2. Techland nedávno na sociální sítě napsal, že herní doba zombie survivalu je 500 hodin. Pak uvedl, že 500 hodin bude potřeba pro splnění úplně všeho ve hře, prozkoumání každého koutu světa a pro vidění několika různých konců. Poté ještě upřesnil, že 100 hodin zabere dokončení úkolů a průzkum téměř všeho. Hlavní příběh bude ale možné proběhnout za 20 hodin. No, jejich polští kolegové z Flying Wild Hog vzkazují, že za 500 hodin byste Shadow Warrior 3 dohráli 60krát.

- Přechod PUBG na free-to-play není reakcí na úspěch konkurenčních titulů Apex Legends, Fortnite a Call of Duty: Warzone, prohlásil kreativní ředitel Dave Curd. Dle něj pouze nastal správný čas zpřístupnit PUBG zdarma pro každého na PC a konzolích PlayStation a Xbox.

- Budovatelská strategie Jurassic World Evolution 2 má na kontě téměř milion prodaných kopií, uvedlo studio Frontier Developments v dokumentu týkajícím se finančních výsledků za první polovinu fiskálního roku 2022.

- Take-Two po akvizici Zyngy za rekordních 12,7 miliardy dolarů (největší nákup v historii videoherního průmyslu) avizuje, že tím nekončí. Společnost nadále hledá skvělé týmy, kterými by rozšířila svou početnou rodinu.

- Techland dnes ukáže Dying Light 2. Ve streamu se zaměří na podrobnosti o kooperativním zážitku pro 4 hráče, nové gameplay záběry a vůbec poprvé se nám ukáže hra na předchozí generaci konzolí. Konkrétně dojde ke srovnání obou generací konzolí. Stream na Twitchi začne ve 21:00.

- Hideo Kojima na Twitteru láká na svůj nový projekt (složka je v japonštině pojmenována nový projekt). Jak víme, připravuje minimálně dvě hry. Jednu velkou (možná Death Stranding 2) a něco menšího. Nesmíme ale zapomínat, že jeho nové studio v Los Angeles se zaměřuje na filmy, seriály a další média mimo hry.