Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Streamer Dr. Disrespect (vlastním jménem Herschel Beahm) spolupracuje s BoomTV (organizuje esportové akce) na založení vývojového studia, které dobude videoherní průmysl AAA/AA hrami. Jejich plánem je uzavřít partnerství s vybranými megainfluencery a spolupracovat na vysněné hře. V současné době se hledá vedoucí nejmenovaného studia a tituly mají být vymyšleny a vytvořeny interně, případně ve spolupráci s různými vývojáři. Beahm se v minulosti podílel na vývoji her, mimo jiné na mapě pro Call of Duty: Advanced Warfare. Předpokládá se, že jeho cílem budou free-to-play hry ve stylu Call of Duty Warzone a Apex Legends.

- Rocket League spustilo čtvrtou sezónu s novými režimy a autem. Jde o dvojici časově omezených módů na oslavu spuštění nové sezóny. Dnes startuje Heatseeker (dva na dva) a 19. 8. bude spuštěn LTM, který kombinuje mutátory, rychlost Boomer Ballu bez divokých odrazů a rychlý časovač respawnu.

- Indie hitu Hades z minulého roku (PC a Switch) se bude dařit i na konzolích PlayStation a Xbox. PS5 verze má průměrné skóre z recenzích 92 procent, zatímco Xbox Series X o procento více.

- EA Sports reagují na přestup Messiho do Paris Saint-Germain. PSG se může stát prvním týmem v historii FIFA, který bude mít šest hvězdiček.

- Apex Legends si na cross-progress musí počkat do příštího roku. V Respawnu chystají také vylepšení pro Xbox Series X/S a PlayStation 5, ale opět bez termínu.

- 7. 10. letošního roku dorazí Lego Marvel Super Heroes na Nintendo Switch. Příběh hry pokrývá celý marvelovský vesmír a je samozřejmě doprovázen typickým humorem her Lego. Těšit se můžete na návštěvu různých známých míst a na odemknutí více než 100 hratelných postav. Kromě základní hry bude součástí i dvojice DLC.

- Spuštění páté sezóny v Call of Duty: Black Ops Cold War a Warzone dnes neproběhne, bylo odloženo na páteční šestou hodinu ranní našeho času.

- Majitelé konzolí PlayStation a Xbox se mohou těšit na demo Tales of Arise. To dorazí 18. 8. a bude hratelné na PS5, Xboxu Series X/S, PS4 a Xboxu One. Bohužel to vypadá, že pro počítače demo nebude. Na podrobnosti o jeho náplni si musíme počkat.

- Společnost Unity koupila Parsec (specializuje se na vývoj softwaru pro přístup ke vzdálené ploše a streamování) za 320 milionů dolarů. Parsec se během pandemie covid-19 stal užitečným nástrojem pro vývojáře her, umožnil jim přístup k pracovním počítačům z domova. Technologii využily společnosti Ubisoft a Sega, mimo jiné i k streamování ukázek her novinářům.

- Capcom se chlubí prodeji. Monster Hunter World dosáhl na 17,3 milionů kopií, 7 milionů vyexpedovaných kusů má Monster Hunter Rise, Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin má milion a jak je na tom série Resident Evil? Resident Evil 7 má 9,8 milionu, Resident Evil Village zase 4,5 milionu, 8,1 milionu remake Resident Evil 2 a 4,4 miliony remake Resident Evil 3.

- Firma Typhoon Studios, která vytvořila Journey to the Savage Planet, se změnila v nové studio Raccoon Logic. Na postu kreativního ředitele nadále zůstává spoluzakladatel Alex Hutchinson (šéf vývoje Far Cry 4 a Assassin's Creed 3) a při vývoji neohlášené hry se může spolehnout na počáteční investici od čínského Tencentu.

- Legendární webová hra Cookie Clicker, která poprvé vyšla v roce 2013, dorazí 1. 9. na Steam. Bude zdarma.