Dobré ráno. Čtyři neoznámené hry od Valve. Velký patch pro Dying Light 2. Soundtracky her od Square Enix na YouTube. Velké slevy na Xbox Store a PlayStation Store.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- V souborech hry Aperture Desk Job od Valve se našly informace o čtyřech neoznámených hrách. Informace zmiňují Citadel, jakési pokračování Half-Life: Alyx, konverzi Counter-Strike: Global Offensive na enginu Source 2 a obnovení dříve zrušené hry Portal s malováním. Projekt Citadel byl loni popsán jako kombinace Left 4 Dead, Alien Swarm, Half-Life a real-time strategie. Vypadá to, že vypráví příběh o konfliktu armády Combine s povstalci. Otázkou je, zda informace patří aktivně vyvíjením hrám, nebo pozůstatkům zrušených projektů, což by v případě Valve nebylo nic zvláštního.

- Velký patch 1.2. vyšel pro PC verzi Dying Light 2 a mimo jiné odstraňuje „deathloopy“ - chyby, které bránily postupu. Eliminovány byly také problémy v kooperaci, ve vybavení hlavní postavy nebo v soubojích. Došlo na vylepšení uživatelského rozhraní a vyvážení věcí. Na konzole se aktualizace dostane brzy.

- Opravu obdržela také PlayStation exkluzivita Horizon Forbidden West. Patch 1.07 opravuje nejen nejrůznější problémy s úkoly, grafikou a výkonem, ale také usnadňuje postup v některých hlavních a vedlejších misích. Potěší také zlepšení kvality obrazu v režimu výkonu. Obecně by stíny, tráva, rozmazání pohybu a hloubka ostrosti v cutscénách měly nyní fungovat mnohem stabilněji, a přispět tak k lepšímu vizuálnímu zážitku.

- Japonská vydavatelská společnost Square Enix vytvořila kanál na YouTube pro herní soundtracky. Kanál Square Enix MUSIC CHANNEL se má stát stálým zdrojem hudby z her od Square Enix. Nyní na něm najdete zhruba 5000 skladeb ze ság jako jsou Final Fantasy, NiER, SaGa nebo série Mana, stejně tak z Octopath Traveler a Bravely Default.

- Nintendo opět odložilo Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp, tentokrát z důvodu nedávných událostí ve světě. Remake Advance Wars pro Switch je odložen až do odvolání. Hra měla vyjít 8. 4. 2022.

- Na Xbox Store probíhá výprodej. Zlevněno bylo více než 400 her. Mezi nimi najdeme třeba Riders Republic, No Man's Sky, Hello Neighbor, Assassin's Creed Valhalla, Shadow of Mordor a desítky Lego titulů. Ve slevě najdete také hry z éry Xboxu 360, včetně Call of Duty: Modern Warfare 2 a Black Ops.

- Slevy jsou i na PlayStation Store, kde se Sony zaměřila na více než tisíc nezávislých titulů. Vybíráme Kena: Bridge of Spirits za 681,85 Kč (sleva 35 %), Subnautica: Below Zero za 559,30 Kč (sleva 30 %), Planet Coaster: Deluxe Edition za 579,60 Kč (sleva 60 %), Overcooked! 2 za 164,75 Kč (sleva 75 %), Hunt: Showdown za 367,15 Kč (sleva 65 %), The Medium za 875,53 Kč (sleva 35 %) nebo Hello Neighbor za 194,75 Kč (sleva 75 %)

- EA nemusí zaplatit pokutu ve výši 10 milionů eur za loot boxy. Nizozemský odvolací soud rozhodl, že nákup a otevírání balíčků FUT není samostatnou hrou, ale součást FIFA Ultimate Team, a proto hra nemusí být licencována. Předchozí soud uváděl, že tyto loot boxy jsou v rozporu se zákony o hazardních hrách v Nizozemsku.

- Společnosti Sega a Koei Tecmo přispívají na humanitární pomoc pro Ukrajinu. Sega poskytla „významný dar“, zatímco Koei Tecmo věnuje 500 tisíc dolarů.

- Už vás nebaví se v roguelike akcích trápit sami? Tak to vás možná zaujme námořní kooperativní a online akce Ship of Fools pro dva hráče, která letos vyjde na PC a nespecifikované konzole. Hrát budete za Fools, jediná stvoření dostatečně hloupá na to, aby se odvážila do moře. Velký maják, který kdysi chránil souostroví, je rozbitý a blíží se bouře zloby a korupce. Společně se svými druhy naskočíte na palubu lodi Stormstrider a vydáte se na cestu přes moře. Obsluhujte děla, připravte plachty a chraňte svou loď před mořskými příšerami během několika jízd.