Dobré ráno. Vratky za nesplněné sliby u Cyberpunku 2077. Sběratelská edice Assassin's Creed Mirage. Aktualizace pro Weird West. Decima engine využívá další studio. Spekulace o Half Life: Citadel. A další zprávičky.

- Majitelům limitované edice konzole Xbox One X s motivem Cyberpunku 2077 bude vrácena část peněz jako kompenzace za nedodržení slibu. CD Projekt RED jim totiž nedá první příběhové rozšíření hry, když zrušil podporu pro starou generaci konzolí. Cena expanze poškozeným bude vrácena ve formě kreditů do Microsoft Store.

- Deviation Games opustil Jason Blundell. Bývalý vedoucí Call of Duty a spolu-šéf Treyarchu založil Deviation Games společně s Davem Anthonym. Tým v současné době připravuje exkluzivní projekt pro PlayStation. Nová značka bude pravděpodobně střílečka, když ve studiu jsou další ex-tvůrci Call of Duty, mimo jiné designér Tony Flame. Spekuluje se o jednom z 10 live-service titulů, které Sony plánuje vydat během čtyř let.

- Tak tady je, sběratelská edice Assassin's Creed Mirage. Obsahuje figurku hlavního hrdiny Basima (32 cm), obal inspirovaný Prince of Persia, vybraný soundtrack, unikátní steelbook, repliku Basimovy brože, mapu Bagdádu a bonusový obsah. Ubisoft Store ji má v předobjednávce za 150 eur (3700 Kč).

- 13. 9. vyjde patch 1.04 pro Weird West. Do surrealistického Divokého západu přidá trvalou smrt skrz mód nazvaný Nimpossible. V něm nebude možné ruční ukládání. Místo toho bude hra automaticky ukládat váš postup a vy můžete hrát a znovu načítat pouze z tohoto jediného vyhrazeného slotu. Nimpové hlavy, které najdete během svých cest, vám umožní se oživit, ale jakmile vám dojdou, smrt je trvalá a vaše uložená pozice se automaticky smaže.

- Studio The Coalition věnuje 1 % z čistých příjmů ze všech her a merchandise série Gears of War organizacím, které se zabývají prevencí sebevražd a bojem proti osamělosti prostřednictvím propagace duševního zdraví. Jedná se o víceletý závazek.

- Ve středu, těsně před zahájením Tokyo Game Show 2022, proběhne podzimní prezentace ID@Xbox. Program pro nezávislé vývojáře se pochlubí ukázkami z her Eville, Metal: Hellsinger, You Suck at Parking, Ghostbusters: Spirits Unleashed a dalších. Stream se koná v 18:30 našeho času, hlavní představení začne v 19:00 a potrvá přibližně 90 minut.

- V Sony Bend Studio při vývoj nové značky, která bude mít otevřený svět a nejspíš multiplayer, využívají Decima engine od Guerrilla Games. Days Gone bylo přitom vytvořeno v Unreal Enginu 4. Decima pohání Horizon Forbidden West a Death Stranding.

- Sega nám dává možnost poslechnout si hlavní znělku s názvem I’m Here hry Sonic Frontiers. Nazpívala ji Merry Kirk-Holmes ze skupiny To Octavia.

- Po delší době tady máme spekulace o dosud nepotvrzeném pokračování Half-Life: Alyx. Half Life: Citadel může být kooperativní hybridní střílečka a real-time strategie, jež zahrne přizpůsobení vozidel, oblek HEV a mimozemská stvoření Houndeye podobná psům z původního Half-Life. Informace pocházejí z analýzy dat Doty 2. YouTuber a nadšenec Tyler McVicker upozorňuje, že detaily o vozidle mohou souviset s jiným projektem ve Valve. Vývojář Greg Coomer nedávno prozradil, že ve společnosti mají ve vývoji spoustu her.

- Splatoon 3 má problémy. Multiplayer inkoustové střílečky je zamořen cheatery a hru trápí černá obrazovka při spuštění. Nintendo pracuje na opravě. Mezitím doporučuje Splatoon 3 spustit v režimu letadlo, přihlásit se do Splatsville, povolit připojení a přihlásit se do lobby.

- W.R.K.S Games oznámili Shinobi Rising, stealth akci z bočního pohledu, která vzniká na Unreal Enginu 5 a je zasazena do japonského světa inspirovaného Katana-Ra. Hra vyjde 14. 2. 2023 na PC a později na PS5, Xbox Series X/S, Switch a mobily. Hrát budete za snihobiho, jenž musí vyřešit záhadnou vraždu a odhalit viníka hrůzné vraždy šlechtické dědičky. Zatím wallpaper: