Dobré ráno. Bayonetta má jinou dabérku. Ze Zoo Tycoon bude desková hra. Studio Square Enix Montréal se přejmenovalo. Autoři Ghost of Tsushima oslavují 25. narozeniny. Megamix od Segy.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Bayonetta bude mít jiný hlas. Svéráznou čarodějku ve třetím díle namluví Jennifer Hale (velitelka Shepardová, Naomi Hunter v sérii Metal Gear Solid). Kvůli překrývajícím okolnostem si nemohla roli zopakovat Hellena Taylor, vysvětlil Yusuke Miyata.

- Předplatitelé PlayStation Plus Premium si mohou nově na PS5 a PS4 zahrát Dying Light 2: Stay Human. Časový limit je nastaven na tři hodiny.

- Zoo Tycoon se vrací jako desková hra pro dva až čtyři hráče. Za úkol budou mít vybudovat nejúspěšnější zoologickou zahradu. Obsahovat bude více než 34 druhů zvířat. Vydání je naplánováno na příští rok. Brzy bude spuštěna kampaň na Kickstarteru.

- U příležitosti vydání Crash Bandicoot 4 It's About Time na Steamu (18. 10.) obdrželi infuenceři dárek vypadající jako krabice od pizzy. Na té je menší teaser se jménem Wumpa (spekuluje se o hře Wumpa League) a cena „$12.08“, která odhazuje na 8. 12. 2022, kdy se koná letošní The Game Awards.

- V předplatném EA Play (a Xbox Game Pass Ultimate) bude desetihodinová ukázka Need for Speed Unbound dostupná od 29. 11. tohoto roku, tři dny před vydáním.

- Studio Square Enix Montréal se po koupi společností Embracer Group přejmenovalo na Onoma. Onoma je řecky jméno a jména nabízejí nekonečné možnosti. Na oficiálních stránkách si můžete prohlédnout celý jejich příběh. Firma byla založena v roce 2011 a vytvořila Hitman GO, Hitman Sniper, Deus Ex GO, Lara Croft GO a Hitman Sniper: The Shadows pro mobily a tablety. Teď avizují možnost vydat se na novou cestu.

- Společnost Bandai Namco Europe koupila většinový podíl německého studia Limbic Entertainmen, které na příští rok připravuje Park Beyond. Dle vyjádření sdílejí firmy stejné hodnoty a vášeň pro videohry.

- Americké studio Sucker Punch Productions oslavuje 25. narozeniny. Jde o autory sérií Sly Cooper a inFamous. Nejnovějším titulem je Ghost of Tsushima. Pravděpodobně teď chystají druhý díl.

- Do 13. 10. na Steamu probíhá megamix od Segy. Slevy jsou až 90 % a vypíchnout můžeme Two Point Hospital za 8,74 eur, Company of Heroes 2 za 1,99 eur, Warhammer 40,000: Space Marine - Anniversary Edition za 11,24 eur nebo Castle of Illusion za 3,24 eur. Více zde.

- Jez Corden informuje, že se připravuje další spin-off Minecraftu. Jak vidno, Minecraft Dungeons se daří a na strategii Minecraft Legends se hráči těší, tak Microsoft chce zřejmě více. Uvidíme, zda se zpráva Cordena potvrdí.

- Aplikace Disney+ byla konečně vylepšena pro PlayStation 5, umožňuje sledovat obsah služby v kvalitě 4K HDR.

- Při bojích na Ukrajině zemřel Andrij Korzinkin, animátor kyjevského studia 4A Games (série Metro). Vzpomínají na něj jeho kolegové, kteří píšou o talentovaném animátorovi, který se nejen zlepšoval jako animátor, ale učil se design a programování, aby jednoho dne mohl vytvořit projekt svých snů.