Nebojácná Aloy se promění v roztomilou hrdinku ve hře Genshin Impact. Marvel’s Avenger bude na víkend zdarma. New World na konzole nebude. Homeworld Mobile se ukázal. GTA Online čekají další automobily.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši rubriku Stručně. Přinášíme vám to nejzajímavější z herního světa v jenom článku - v době léta v nepravidelném formátu.

- Včerejší EA Play Live 2021 ukázalo připravované projekty ze stáje společnosti Electronic Arts. Studio BioWare úplně chybělo, což jen dokládá, že nové projekty Dragon Age a Mass Effect jsou ještě daleko. Tuto domněnku potvrzuje novinář Jeff Grubb. Podle jeho zdrojů v BioWare na obou titulech tvrdě pracují, navzdory tomu ale Dragon Age 4 vyjde až v roce 2023.

Přečtěte si také: Dead Space čeká předělávka od základu a využití next-genu

- Nebojácná Aloy se z post-apokalyptického světa plného robotických dinosaurů přesune do Genshin Impact. Sony zapůjčila hlavní hrdinku Horizon Zero Dawn a připravovaného Horizon Forbidden West studiu miHoYo, které přináší zajímavý crossover do bezplatného dobrodružství Genshin Impact. Životopis Aloy v Genshin Impact se zaměřuje na příběh z Horizon Zero Dawn a do Teyvatu přijela z důvodu hledání nové výzvy. Očekávat ji máme brzy. Mluví se o tom, že od 13. 10. bude Aloy exkluzivně pro PS4 a PS5 verze Genshin Impact. Pro PC a mobily má být dostupná od 24. 11.

- Epic Games Store tentokrát rozdává válečnou akci Verdun zasazenou do první světové války (s důrazem na realistické zbraně a uniformy) a Defense Grid: The Awakening. Na přidání her do své digitální knihovničky máte čas do 29. 7. Poté budou zdarma tituly Mothergunship a Train Sim World 2.

- Square Enix se snaží do Marvel’s Avengers nalákat další hráče a od 29. 7. do 1. 8. si zájemci na PlayStationu 5, PlayStationu 4, PC (přes Steam) a Google Stadia budou moci tuhle akci se superhrdiny zahrát. Půjde o plnou verzi. Když se poté rozhodnete hru koupit, postup se vám přenese. Jen je nutné zachovat platformu.

Přečtěte si také: Gotická pohádka Lost in Random připomíná Alenku v říši divů

- Tím ale spolupráce Sony u populárních her nekončí. Do Fall Guys se hlásí Ratchet (a možná i Clank). Speciální skin si hráči budou moci pořídit ve dvou událostech: od 26. 7. do 1. 8. a od 6. 8. do 15. 8.

- Amazon nemá v plánu své ambiciózní MMORPG New World přenést na konzole, ani na PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Hra je v současné době v uzavřené betě na PC a nepodporuje ovládání gamepadem. V souvislosti s uzavřenou betou se objevily zprávy, že poškozuje GeForce RTX 3090 - více hráčů si na fóru stěžovalo, že při hraní se jim zničila grafická karta EVGA RTX 3090. Amazon na obvinění reagoval a zdůrazňuje, že je beta bezpečná. Více to zatím neřeší.

- V rámci Free Play Days si o víkendu na Xboxu One a Xboxu Series X/S s předplatným Xbox Live Gold nebo Xbox Game Pass Ultimate můžete zahrát hry Cobra Kai: The Karate Kid Saga, Olympic Games Tokyo 2020 a Battlefield 1.

Přečtěte si také: Medic: Pacific War rok po oznámení potřebuje peníze od hráčů, aby byl dokončen

- Homeworld Mobile otevírá veřejnou betu, určena je zatím pouze pro Kanadu na Google Play, a chlubí se ukázkou boje. K tomuto kroku došlo téměř deset let poté, co Gearbox vyjádřil zájem o mobilní verzi Homeworldu.

- FIFA 22 se pochlubila změnou v anglickém dabingu. Zápasy bude nově komentovat Alex Scott, anglická televizní moderátorka a bývalá profesionální fotbalistka, která většinou hrála za Arsenal v FA WSLS a zapsala si 140 utkání za národní tým Anglie a reprezentovala Velkou Británii na olympijských hrách v Londýně v roce 2012.

- Nezávislý Hades se stal hrou roku na Game Developers Choice Awards a porazil The Last of Us Part 2 i další AAA velikány. Cenu za nejlepší debut získal indie horor Phasmophobia, nejlepší příběh The Last of Us Part 2 a cenu diváků společně s nejlepším výtvarným zpracováním má Ghost of Tsushima. Hades se může pochlubit ještě nejlepším designem a zvukem.

- Ferrari se stalo první oficiální automobilovou značkou ve Fortnite. V populární battle royale akci mohou hráči najít a řídit Ferrari 296 GTB.

Přečtěte si také: Obavy o Beyond Good and Evil 2, Project C od EA v předobjednávkách

- Během léta bude Grand Theft Auto Online rozšířeno o další automobily. Aktualizace Los Santos Tuners přinesla deset vozidel, ale brzy dorazí další sedm. Konkrétně:

  • Pfister Growler (sportovní)
  • Emperor Vectre (sportovní)
  • Pfister Comet S2 (sportovní)
  • Übermacht Cypher (sportovní)
  • Karin Sultan RS Classic (sportovní)
  • Karin Previon (kupé)
  • Vapid Dominator (muscle)
Přečtěte si také: Pirátské Skull & Bones je po 8 letech „noční můry“ ve fázi alfa

- Microsoftu skutečně záleží na nezávislých hrách. Xbox dává malým studiím šanci něco vytvořit a zajišťuje marketing. Služba Game Pass umožňuje více lidem seznámit se s hrou. Takto si pochvaluje strategii Xboxu a Phila Spencera tvůrce 2,5D akční plošinovky Replaced, Igor Gritsay, spoluzakladatel Sad Cat Studios.

- Nevšední akce Deathloop se připomíná v traileru lákajícím na předobjednávku. Za ni dostanete různé bonusy.