Dobré ráno. Outriders budou v Game Passu i ve verzi pro PC. Forza Horizon 5 je dokončena. Aliens: Fireteam Elite přichází o hráče. Farming Simulator 22 představuje výrobu. A další zprávičky.

- Vypadá to, že se na PlayStation 5 vrátila nepříjemná chyba při instalaci her pro PS4. Už dříve se tato chyba v systému objevila. Podle několika uživatelů Redditu se ale vrátila a opět se stává, že z Blu-ray disku se i po upgradu na PS5 verzi nainstaluje verze pro PS4. To nebrání hráčům hrát verzi pro PS5, ale zbytečně mají na SSD obě verze. Mezi dotčené tituly patří No Man's Sky, Death Stranding Director's Cut a Nioh.

- Outriders se dostanou do Xbox Game Passu i ve verzi pro PC (pro Xbox jsou dostupní od vydání). PC verze bude v předplatném už dnes 19. 10. 2021. Microsoft potvrzuje přenesení postupu z Xbox One a Xbox Series X/S do Windows verze. Fungovat ale nebude přesun ze Steamu nebo jiných konzolí. Hra ale podporuje cross-play.

- Nový patch pro Humankind má stanovené datum vydání. Povedená 4X strategie od Amplitude Studios, která se podobá sérii Civilization, se aktualizace dočká 28. 10. 2021. Update zahrne nový obsah a opraví chyby. Dorazí nové podmínky pro vítězství a nové způsoby řízení hojnosti zdrojů. Cílem je vyřešit problém zvýšeného tempa ve střední a pozdní fázi hry. Rovněž dojde k úpravám rovnováhy kultur. Další podrobnosti se teprve dozvíme.

- Forzu Horizon 5 žádný odklad nečeká, hra je oficiálně dokončena a vyjde 9. 11. tohoto roku na Xbox Series X/S, Xbox One a PC. Desátá epizoda Let's Go! streamu byla tentokrát o zvukovém doprovodu. Vracejí se všechny oblíbené rozhlasové stanice, včetně Pulse, Bass Arena, Eterna (dříve Timeless FX), Hospital Records, Bock Party a XS.

- Tým Splash Damage, který připravoval Gears Tactics ve spolupráci se studiem The Coalition a Microsoftem, pracuje na něčem zcela novém. Z pracovních inzerátů lze vyčíst, že by mělo jít o novou IP zasazenou do sci-fi prostředí. V náboru nových zaměstnanců firma připomíná svou dvacetiletou historii. Podílela se mimo jiné na sériích Wolfenstein, Gears of War a Halo, stejně tak vytvořila Brink, Outcaster a Dirty Bomb.

- PC verze Marvel's Guardians of the Galaxy bude na pevném disku vyžadovat 150 GB volného místa. Jinak se v minimálních požadavcích uvádí Windows 10 64-bit (build 1803), Intel Core i5-4460 / AMD Ryzen 5 1400, Nvidia GeForce GTX 1060 / AMD Radeon RX 570 a 8 GB RAM. U doporučených Windows 10 64-bit (build 1803), Intel Core i7-4790 / AMD Ryzen 5 1600, Nvidia GeForce GTX 1660 Super / AMD Radeon RX 590 a 16 GB RAM.

- Dnes vyjde Discovery Tour: Viking Age pro Assassin’s Creed Valhalla. Historický režim bude k dispozici zdarma všem majitelům hry. Později se má prodávat samostatně.

- Resident Evil Village se připravuje na Halloween. Svátek strašidel je ideální příležitost k oznámení dodatečného obsahu. Japonská společnost už dříve prohlásila, že vzhledem k úspěchu titulu (prodalo se přes 3 miliony kusů) dorazí další obsah. Tím ale Capcom zřejmě neskončí a pochlubí se nějakou novinkou, když na letošní rok připadá 25. výročí hororové série. Očekávat máme devět oznámení. Jedno se týká vydání hry Resident Evil 4 VR na Oculus Quest 2.

- Studio Blue Box si s nešťastnými prohlášeními a průtahy okolo odhalení stále tajemného survivalu Abandoned udělalo hodně nepřátel. Někteří lidé ale jdou za únosné hranice a vyhrožují vývojářům a jejich rodinám smrtí, a to nejen na internetu, ale i fyzicky. Zástupci Blue Boxu chápou frustraci, ale nechápou výhružky smrtí. Tvrdí, že usilovně pracují na Abandoned a slibují pravidelné aktualizace. Nyní žádají, aby mohli v klidu pracovat.

- Aliens: Fireteam Elite přichází o hráče. Už v době vydání to s kooperativní střílečkou ze světa Vetřelce nebylo růžové. Na začátku se hra držela nad hranicí 10 000 hráčů na Steamu. Po nedávném vydání Back 4 Blood uživatelská základna klesá a denní špička nepřesáhne tisícovku přihlášených hráčů. Propad se připisuje také nedostatku nového obsahu.

- Nová hra ze série Killer Instinct je v aktivním vývoji. Dozvěděl se to insider Nick Baker od svých zdrojů. Vývojem ale nemělo být pověřeno studio Iron Galaxy, které stojí za druhou a třetí sezónou hry z roku 2013. Nejsou to ani experti na bojovky z NetherRealm. Vypadá to, že Microsoft našel jiné studio. Tak snad titul dopadne lépe než poslední díl pro Xbox One (vyšel v roce 2013).

- Farming Simulator 22 představuje výrobu. K dispozici bude 13 různých výrobních závodů, které můžete nejen zásobovat svým zbožím, ale také je koupit, vlastnit a umístit na své pozemky. Výrobou vyděláte více peněz, než kdybyste například obilí pouze prodali. 

- PlayStation 5 ukončila nadvládu Nintenda Switch ve Spojených státech amerických, když se za září letošního roku stala nejprodávanější konzolí v počtu prodaných kusů i v tržbách. Switch se na prvním místě držel neuvěřitelných 33 po sobě jdoucích měsíců. Naposledy se na vrcholu žebříčku objevila jiná konzole než Switch v listopadu 2018, kdy dominovala PS4.

- V USA ještě zůstaneme. V září se nejvíce prodávaly hry NFL 22, FIFA 22, NBA 2K22, Tales of Arise, Diablo 2: Resurrected, Deathloop, Call of Duty: Black Ops Cold War, Ghost of Tsushima, Marvel's Spider-Man: Miles Morales a Life is Strange: True Colors.

- Další crossover má mít Fortnite s Dunou. Už tento týden se mají podle dataminerů v battle royale hitu objevit kosmetické věci z nadcházejícího filmu Dune od HBO.

CO SI PŘEČÍST DÁL?

Na našich stránkách Indian-tv.cz, Nerdfix.cz a TechFeed.cz najdete spoustu dalších zajímavých článků. Aby vám neuniklo nic zajímavého z posledních dnů, tak níže menší přehled:

Čekání na Elden Ring bude o měsíc delší. V listopadu aspoň beta - Čekání na nové akční RPG od tvůrců Dark Souls, Bloodborne a Sekiro: Shadows Die Twice bude o měsíc delší. Elden Ring nevyjde 21. 1. 2022, ale koncem února. V listopadu uzavřený síťový test.

RECENZE: Alan Wake Remastered - Alan Wake je zpátky. Tedy téměř zpátky a asi i v trochu jiné podobě, než jsme všichni doufali. Bohužel se nám známý spisovatel nevrací se zcela novým příběhem, ovšem jen s grafickým remasterem.

God of War: Ragnarök s překvapivým, ale nevyhnutelným koncem - Podle hlavního vývojáře Erica Williamse bude mít God of War: Ragnarök překvapivý, ale zároveň nevyhnutelný konec. Co se může v severské sáze Krata asi tak stát?

Dbrand končí s bočnicemi pro PS5. Sony přirovnává k teroristům - Právníci Sony si došlápli na dalšího výrobce barevných bočnic pro konzoli PlayStation 5. Tentokrát nešlo o partu podnikavců, nýbrž o prémiovou značku Dbrand. Ta kontruje otevřeným dopisem plným emocí.

TÉMA: Podívejte se na šest scén z traileru na nový Resident Evil, které kopírují původní herní předlohy.