V dnešním Stručně dále najdete informace o přípravě launch traileru Death Stranding, LEGO podobu The Last of Us 2, halloweenský event Bloodborne, Doom hraný na pokladně McDonald's, hrdinové z Overwatch mohou do bojovky Super Smash Bros. Ultimate a další.

- Snímek Uncharted má snad už posledního režiséra. V pořadí šestým režisérem se stal Travis Knight, který má velké zkušenosti s animovanými filmy. Namátko Kubo and the Two Strings, The Boxtrolls nebo ParaNorman. Současně byl režisérem filmu Bumblebee ze světa Transformers.

Připomeňme si předchozí režiséry: Dan Trachtenberg (Cloverfield Lane 10), David O. Russel (American Hustle), Neil Burger (You Are God, Iluzionista), Seth Gordon (Šéfové na zabití, Pobřežní hlídka) i Shawn Levy (Stranger Things, Noc v muzeu).

- Králíci vás naučí programovat! Ubisoft oznámil vzdělávací hru Rabbids Coding, která má za cíl naučit hráče základy programování. Bezplatná verze bude od 8. října dostupná na Uplay pro PC. Úkolem hráče bude ve hře vyčistit vesmírnou loď, a to pomocí příkazů z dostupné nabídky. Titul by měl být poměrně jednoduchý a současně umožnit učit se programovat ve zvoleném tempu bez zbytečného stresu. Ubisoft tvrdí, že Rabbids Coding jsou určeni pro dospělé i děti.

- Blizzard staví PC na první místo v herních platformách. J. Allen Brack se omluvil za představení mobilního Diabla Immortal. Na fanoušky to totiž působilo, že Blizzard vidí budoucnost v mobilních hrách, což není pravda. Brack zopakoval, že nejdůležitější jsou pro ně počítače.

- Fanoušek Bloodborne vytvořil v tomhle akčním hardcore RPG titulu halloweenskou událost Return to Yharnam. Event se koná od 5. října do 5. listopadu. Pravidla jsou jednoduchá, máte si vytvořit novou postavu a obléknout si ji podle svých představ, případně si vybrat ze seznamu kostýmů. Pro více informací se podívejte na subreddit. Hráči navíc vzkazují, že Yharnam nikdy neopustili a stále je baví, i po vydání Dark Souls 3 nebo Sekiro: Shadows Die Twice.

Hideo Kojima stříhá a připravuje launch trailer pro Death Stranding. Za normálních okolností se o trailer stará externí CGI studio, které vytvoří plnohodnotný CGI filmeček nebo live action filmeček. Hideo Kojima ho ale připravuje sám. Půjde o poslední trailer před vydáním hry - to je naplánované na 8. listopadu pro PS4 (u nás s českými titulky).

- Cross-play na PlayStationu 4 opustil fázi bety. Hraní napříč platformami je tak k dispozici všem vývojářům, kteří o tuto funkci mají zájem. Zajímavé je, že Sony se zatím touto informací oficiálně nepochlubila. Nyní lze očekávat více her s podporou cross-play - viz nadcházející Call of Duty: Modern Warfare a dříve Fortnite a Rocket League. Z Wargamingu si ale mají stěžovat, že jim Sony neumožnila i sdílení obsahu napříč platformami.

- Vývojáři Switch exkluzivity Super Smash Bros. Ultimate mohou podle viceprezidenta Blizzardu použít jakoukoliv postavu z Overwatch a přidat ji do své hry. Pokud by si měl Jeff Kaplan jednoho hrdinu z Overwatch do bojovky Super Smash Bros. Ultimate vybrat, byla by to Tracer. Prý je jejich maskotem a byla by první volbou Kaplana. Producent Wes Yanagi by zase rád viděl Winston. Nintendo již dříve potvrdilo, že na cestě je další DLC s novými postavami. Může jednou z nich být hrdina z Overwatch? Uvidíme.

- Devatenáctiletý Ryan Edgar z Austrálie rozchodil původního Dooma na pokladně McDonald's. Pak připojil ještě klávesnici a myš a mohl vesele hrát. V budoucnu plánuje další testy. Jako další by chtěl na pokladně spustit Sonic Adventure 2.

- Začátkem tohoto týdne pro Android a iOS byla spuštěna free-to-play akce Call of Duty: Mobile, která obsahuje tradiční multiplayer i battle royale mód pro 100 hráčů. Má to však jeden háček. Krátce po vydání hráči zjistili, že hra nepodporuje ovladače, a to i přesto, že iOS podporuje PS4 i Xbox One gamepad. O to větší překvapení bylo, když podpora Activisionu na dotaz odepsala, že Call of Duty: Mobile nepodporuje ovladače záměrně. Nejde tedy o chybu.

- Nyní vám představím jeden fanouškovský projekt. Umělec Adam Middleton z firmy Weta Workshop představil Ellie a Joela z The Last of Us Part II v LEGO edici. Middletona pracoval i na kostičkové verzi inspirované mj. filmy Blade Runner 2049, Django nebo Ghost in the Shell.