Jarní kolekce ovladačů Xbox. WRC od Codemasters má být velké. Odložen důležitý patch pro Marvel’s Avengers. Nová generace PGA Tour od EA až na jaře 2023. Mortal Kombat 11 přišel o Denuvo. Nové hry pro předplatitele Netflixu.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Videohra s licencí WRC má být největší AAA hrou od Codemasters. Se zprávou přišel leakder Tom Henderson. Ten také tvrdí, že Codemasters koncem minulého roku zrušili DiRT Rally 3 a chtějí se soustředit na F1, GRID a WRC. Naznačeno to bylo již minulý měsíc, kdy se profil DiRT na Twitteru přejmenoval na @EASPORTSRally. První nové WRC od Codemasters má vyjít v roce 2023.

- Aby Codemasters mohli připravovat tři různé závodní hry, musejí nejprve vyřešit problémy. Za poslední dobu se měl počet zaměstnanců snížit z 200 na přibližně 120. Čtyři anonymní zdroje dávají vinu špatnému vedení Codemasters a EA.

- V Crystal Dynamics se rozhodli věnovat více času patchi 2.3 pro Marvel’s Avengers. To znamená odklad na neurčito. Nové datum se máme dozvědět brzy. Patch má vrátit Nicka Furyho jako NPC, přepracovat War Table nebo vylepšit situaci novým hráčům, kteří si hru teprve zahrají.

- Britské studio Playtonic Games po investici čínského Tencentu, jenž koupil menšinový podíl, se rozšířilo o druhou kancelář v Leamington Spa a hledá nové zaměstnance, aby pracovali na pokračování Yooka-Laylee a dalších projektech.

- Microsoft představil novou jarní kolekci Xbox ovladačů. Nové verze vyrobili partneři Microsoftu, konkrétně Otterbox a 8BitDo. Gamepady mají zachytit pocit a tón „hravosti a rozmaru, které jaro přináší“.

- Core Keeper je teprve v předběžném přístupu na Steamu, ale už má na kontě přes půl milionu prodaných kopií. Přitom 15. 3. bylo hlášeno 250 tisíc. Nový hit připomínající Stardew Valley začal podporovat Steam Deck.

- Nová generace PGA Tour dorazí až během jara roku 2023. EA hru odložila o celý rok. Naposledy jsme si golfovou hru od EA zahráli v roce 2015, kdy vyšel Rory McIlroy PGA Tour. Tak doufejme, že čekání na PGA Tour bude stát za to.

- Knihovnu Steamu rozšířil bezplatný program OBS Studio pro streamování a nahrávání videí. První reakce uživatelů jsou velmi pozitivní.

- Z krvavé bojovky Mortal Kombat 11 byla odstraněna protipirátská ochrana Denuvo, hra přitom vyšla už v roce 2019. Hra vyjde 7. 6. 2022 nejen na PS4 a PS5, ale také na Xbox One a Xbox Series X/S.

- Předplatné Netflixu rozšířily dvě nové hry pro Android a iOS. Jedná se o logický titul This Is A True Story s průzkumem ručně malovaného světa a akci Shatter Remastered inspirovanou klasickými arkádami. Brzy dorazí ještě střílečka Into The Dead 2: Unleashed se zombíky.

- Na YouTube PlayStationu se objevilo video, které ukazuje ovládání SpellForce 3 Reforced na gamepadu.