Dobré ráno. Kojima spolupracoval na luxusních hodinkách. Úspěch Cyberpunku 2077. Tiny Tina’s Wonderlands překonala očekávání. Mario + Rabbids Sparks of Hope hlásí hotovo. Tvůrce cheatů žaluje vývojáře.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Studio Ubisoft Toronto shání scenáristu pro remake prvního dílu Splinter Cella. Pracovní nabídka naznačuje, že příběh původní hry je přepisován pro moderní publikum. Když byl remake na konci minulého roku oznámen, zmiňovala se grafika a hratelnost nové generace, přičemž autoři mají zachovat lineární styl, čerpat z bohatého obsahu značky a vše stavět na Snowdrop enginu, jenž pohání sérii The Division.

- Komiksová střílečka Tiny Tina’s Wonderlands zbořila všechna cílová očekávání Gearboxu, prozradil generální ředitel Randy Pitchford, a to jak z hlediska kritiky, tak z hlediska komerčního. Spin-off Borderlands teď považují za novou franšízu, která bude mít v budoucnu další pokračování. Takže se můžeme těšit nejen na DLC, ale pravděpodobně také na novou hru.

- CD Projekt RED potvrzuje velký zájem o Cyberpunku 2077. Nová velká aktualizace související s anime seriálem Cyberpunk: Edgerunners přiměla hráče k návratu. Do Night City se má každý den v tomto týdnu vracet milion hráčů napříč platformami, a to jak starých, tak těch, kteří teprve tohle dobrodružství objevují. Tvůrci všem děkují za podporu.

- Máte poslední šanci za 2,39 eur koupit Vampire Survivors. Od 21. 9. tohoto roku se cena navyšuje na necelých 5 eur. Děje se tak s příchodem plné verze nečekaného early access hitu. Titul je dostupný nejen na Steamu, ale také v rámci PC Game Passu.

- Nintendo ukončuje podporu přihlášení a vytváření účtů prostřednictvím Twitteru a Facebooku. Od 25. 10. se budete muset přihlašovat pomocí uživatelského jména a hesla k účtu Nintendo nebo prostřednictvím propojeného účtu Google či Apple. Od stejného dne nebude možné sdílet obrázky na sociální sítě z Wii U a Nintenda 3DS.

- Žádný strach, Mario + Rabbids Sparks of Hope vyjde včas. Ubisoft oznámil, že hra vstoupila do fáze gold. Dneska se mají objevit preview s prvními názory novinářů.

- Tvůrce cheatů pro hru Destiny 2, který vystupuje pod pseudonymem AimJunkies, žaluje Bungie za porušení autorských práv. Dotyčný tvrdí, že Bungie si koupila jeho software, aby vytvořila lepší zabezpečení proti podvodníkům. Tím měla jeho software změnit a porušit tím autorská práva.

- Připomeňme, že studio Bungie zažalovalo tvůrce cheatů za porušení autorských práv, porušení licenční smlouvy a neoprávněné použití ochranné známky – software pro cheatování byl nazván Destiny 2 Hacks. Soud se ale postavil na stranu hackera a nařídil samotné vyšetřování porušení ochranné známky hry. Z Bungie poté poskytli další důkazy a mj. odhalili jméno tvůrce cheatů jako Jamese Maye.

- Český Xbox radí, jak si správně nastavit konzoli Xbox Series X/S, aby hry dokonale vynikly. Od nastavení obrazu pro monitory a televize po doladění odezvy a záznamů.

- Na GOG.com si můžete do 25. 9. koupit hry spadající do žánru immersive sim. Ve slevě je například Pathologic Classic HD, STALKER: Call of Pripyat, BioShock Remastered, Deus Ex 2: Invisible War, Dishonored 2, Hitman 2: Silent Assassin, Prey, System Shock 2 nebo We Happy Few.

- Na Steamu zase do 26. 9. najdete herní nářez. Ve slevě jsou nejrůznější bojové hry. Já jsem vybral God of War, Devil May Cry 5, Hades, Monster Hunter World, Scarlet Nexus, Ghostrunner, Nier Replicant, Mortal Shell nebo Black Desert za 0,99 eur. Tak se mrkněte, třeba si vyberete i vy.

- Švédský výrobce špičkových hodinek Anicorn oznámil spolupráci s Kojima Productions a NASA. Výsledkem jsou luxusní hodinky Homo Ludens. Projekt se měl připravovat dva roky a hodinky byly navrženy pod dohledem Hidea Kojimy. Prodávat se začnou od 27. 9. Cena zveřejněna nebyla.